Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 14.455 | 295 | 47,90 | 49,00 | 0,00% |
Shipping companies Atlantska Plovidba and Jadroplov were on the bulls’ radar, despite 1.7% decline in the BDI to 2,597 pts. Though we might see some pick-up in freight rates in the coming months due to talks on iron prices for 2010 and traditionally higher coal consumption in 4Q, we maintain our bearish stance on dry bulkers.
Namely, we believe (i) high levels of iron ore stock at China’s ports, (ii) gradual saturation of the Chinese iron ore market, (iii) expected acceleration in vessels’ deliveries in 2H09 leading to 6.3% yoy global fleet growth in 2009 alongside 6.1% yoy drop in dry bulk commodities’ demand this year, and (iv) reduced scrapping will continue to weigh on freight rates for a while.
Da se i ja uključim po pitanju manevara…2/3 ATPL sam prodao prije 2 miseca i kupio LKPC, JDPL i DLKV..To sam činio radi disperzije portfelja,jer do tada sam 80% bio u brodarima…Pun pogodak je s LKPC a ovo ostalo kako tako….Glupost bi bilo sada prodati jer su mnogi drugi već puno narasli…
Evo i brodari u Amera nula bodova a indexi u nebo….Tko je ono kupovao LEDO [thumbsup]
Mnogi smo ovdje krajem ljeta i početkom jeseni pisali da su naši brodari "mrtvi" i da će stagnirati jedno vrijeme, ali nema smisla sad likovat i ljudima koji su unutra stavljati sol na ranu. Ali samo bih volio da se prisjetite kako su prolazili oni koji su prepoznali takvo stanje u shippingu i to vam ovdje napisali dok ste vi uglavnom bajke pisali.
Evo vam i danas još jedan pokazatelj, indeksi vanka rasturaju i probijaju nove vrhove a gdje su brodari, zašto ih sada ne postate u svakom drugom postu?
Zbog gluposti koje pišete ste otjerali par ljudi koji nešto i znaju o ovom sektoru!
http://www.acesofww2.com/japan/Aces/Saburo_Sakai.htm
Pozdrav Samuraju, poručniku JNAF-a! [lol]
Koga briga za brodove…. na našoj burzi moraš znati koje dionice imaju FONDOVI U PORTFELJIMA,
jer u ovim kriznim vremenima oni jedino dokupom potiču kakav-takav rast tih istih dionica…
to i poneko brokersko aktivno društvo…danas diktira tempo rasta dionica.!
Treba stvarno biti stručnjak-destruktivnih namjera da cijelo vrijeme , i par mjeseci
držiš dionicu u okvirima 1100,00 kn – 1160,00 kn…. Tko to smišljeno radi…. ??? To me
zanima…
I ne spominjite mi više da brodari nisu dobri u portfeljima…. to uvijek govorite kad
raste nekaj drugo…. meni nije krivo kaj drugi rastu… već bi nekome odvalila šljagu, jer
koči rast brodara… radi viših interesa…!
S državnim jamstvima i ja bi pumpala cijene određenih dionica…….
naravno, da sam banka !
Kaj ne pumpaju ERNT ili nešto slično…. ne usude se pipati tuđe blago , nego tu gdje
je šef najveći dužnik, tu gazduju ?
…………..i još nešto !
Da bi podatak o najvećoj vrijednosti CROBEX-a za mene bio toćan….nedostaje mi u portfelju
= cca 650.000,00 kn…… i to upravo zbog ATPL-a ……od najveće vrijednosti Crobexa..
prije ljeta….
Tako da sam ljuta ko pas, kad vidim kako je čudnovato CROBEX PORASTAO NA VRH…
BEZ MOG VRHA FINANCIJSKOG U PORTFELJU !!!!
Zna li netko, koliko je iz FONDA BRANITELJA od prodaje INE POTROŠENO na kupnju dionica
i kojih !?
Tako je kolega ja sam svi znaju kada to sam javno obznanio izašao iz svih brodara i ušao u LKPC i INU i sada za razliku novaca koju sam zaradio tim potezom mogu kupiti puno više dionica ATPL.
[/quote]
Moj se portfelj na zse do juče sastojao od 5 dionica, dvije sam prodao (LKPC i Janaf) na Crobi 2250 jer sam to davno zacrtao budući me sjećanje na pohlepu iz 2007 još proganja a ostao u INA, ATPL i Ledo što sam i napisao juče na komentari trgovanja i sad sam 70% u kešu, odajem se hedonizmu.
Valentine,
HT srećom prodao na 386 tri paketa odmah nakon IPO i ta me dionica ne interesira.
BtW, doći će vrijeme i za ATPL i to relativno brzo pa onaj tko nije prodao do sada ne treba to raditi ni sutra.
Tačno tako, a ne mora ni jdpl ni lplh. Laka Vam noć.
Tisuću pitanja, sumnji i nedoumica, nijedan odgovor. Mene muči jedno pitanje koje budaletine konstatno trguju ovim smećem od dionice i rade pored HT najveći promet na ZSE-u. Jel netko zna čemu ovoliki promet a ona stoji ko ukopana, a 8 kila gladnih usta čeka da naplati svoj križni put.
Tko je ono kupovao LEDO [thumbsup]
JA [lol] [lol] [lol]
A tko je ono kupovao Tisak? [angry]
Tako je kolega ja sam svi znaju kada to sam javno obznanio izašao iz svih brodara i ušao u LKPC i INU i sada za razliku novaca koju sam zaradio tim potezom mogu kupiti puno više dionica ATPL.
[/quote]
Moj se portfelj na zse do juče sastojao od 5 dionica, dvije sam prodao (LKPC i Janaf) na Crobi 2250 jer sam to davno zacrtao budući me sjećanje na pohlepu iz 2007 još proganja a ostao u INA, ATPL i Ledo što sam i napisao juče na komentari trgovanja i sad sam 70% u kešu, odajem se hedonizmu.
Valentine,
HT srećom prodao na 386 tri paketa odmah nakon IPO i ta me dionica ne interesira.
BtW, doći će vrijeme i za ATPL i to relativno brzo pa onaj tko nije prodao do sada ne treba to raditi ni sutra.
[/quote]
I pogriješio.Trebalo je najprije prodati ATPL,a jasno i ostale brodare s obzirom da su oni ovisni od ATPL.
Nikada se nemojte sentimentalno vezivati vezivati za neku dionicu.To se skupo plaća.Naročito,kod
brodara.