ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 09.11.2024. u 02:44
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
334.572
6,828
47,70
49,00
3,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

ima još "štivca za okice":

http://www.miningweekly.com/article/china-sept-iron-ore-imports-hit-all-time-high-2009-10-14

hvali more, drž se altantske plovidbe.....

With the spectre of huge overcapacity looming as more new builds cause vessel prices to slump, coupled with the knowledge that freight rates are likely to fall with the increased level of competition, the surviving companies are sharpening their steely knives ready for the feast.

Kupnje:
Cijena Količina
1.155,00 96
1.154,26 200
1.154,25 150
1.150,00 25
1.149,00 50
1.146,13 12
1.146,12 50
1.146,02 15
1.146,00 15
1.145,00 17

!!! 630 kom !!! a cijena +/- 10 Kn !?!?!?!?!?!

Jadno!Smiješno!Bez poštovanja!?Jal hrvatski svagdašnji!
Zašto bi raslo kad može stajati ili padati!?

[undecid]

Kolega, svi mi što smo ostali u ovoj dionici u zadnjih mjesec-dva dana napravili smo strašnu grešku, jer oportunitetni trošak je enorman, naravno kad se pogleda što se zbiva sa PTKM, Janafom, INA, Zaba, LKPL, da Ledo ne spominjem. Staro je pravilo da se dionica što stoji na mjestu (ni gore ni dole) duže vremena prodaje, no čovjek se uči dok je živ.
No, i ATPL će dočekati svojih pet minuta (oko 10. studenog), ali do tada je trebalo financijska sredstva preusmjeriti na nešto bolje, puno smo tu izgubili.

Kupnje:
Cijena Količina
1.155,00 96
1.154,26 200
1.154,25 150
1.150,00 25
1.149,00 50
1.146,13 12
1.146,12 50
1.146,02 15
1.146,00 15
1.145,00 17

[undecid]

Kolega, svi mi što smo ostali u ovoj dionici u zadnjih mjesec-dva dana napravili smo strašnu grešku, jer oportunitetni trošak je enorman, naravno kad se pogleda što se zbiva sa PTKM, Janafom, INA, Zaba, LKPL, da Ledo ne spominjem. Staro je pravilo da se dionica što stoji na mjestu (ni gore ni dole) duže vremena prodaje, no čovjek se uči dok je živ.
No, i ATPL će dočekati svojih pet minuta (oko 10. studenog), ali do tada je trebalo financijska sredstva preusmjeriti na nešto bolje, puno smo tu izgubili.
[/quote]
Tako je kolega ja sam svi znaju kada to sam javno obznanio izašao iz svih brodara i ušao u LKPC i INU i sada za razliku novaca koju sam zaradio tim potezom mogu kupiti puno više dionica ATPL.

Krivi pristup, ali tvoj je!!! [thumbsup]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Kupnje:
Cijena Količina
1.155,00 96
1.154,26 200
1.154,25 150
1.150,00 25
1.149,00 50
1.146,13 12
1.146,12 50
1.146,02 15
1.146,00 15
1.145,00 17

[undecid]

[/quote]

HT je jako dugo stajao na mjestu, da li misliš da ga je tada bilo oportuno prodati? Čisto pitam, jer danas je oko 270 kn, teorija ti definitivno ne drži vodu, prije bih preporučio hold ili buy…

POŠTOVANA UPRAVO ATLANTSKE PLOVIDBE !

Najbolje je reći direktno što misliš , manje je neporazuma.

Gospodo,

Zlonamjerno kočite rast ove dionice, a istovremeno ste kupili druge dionice Zg burze,
u svoje portfelje, i na njima zaradjujete… dokazano!

Uvidom u graf , svaki fah idiot , pa i ja vidim kako NEPRIRODNO izgleda krivulja prodaje
unatrag nekoliko mjeseci , točnije od Odluka Skupštine 04.08.2009.

Stoga Vas ljubazno molim, da prestanete izigravati patnike i skrivati se iza kojekakvih indexa
jer oni , nisu pokazatelj stanja sa dionicom , na našoj jedinstvenoj ZG burzi……
Dokazano !

Isto tako , Vas pozivam da ubrzate činjenične poslove oko podjele dividende, radi koje smo tu gdje jesmo …..dakle, u ogromnom zaostatku iza ostalih !

Takodjer Vas molim, da se prilagodite smjeru rada i kretanju cijena ostalih dionica…
ples na žici ….koji se isčitava na Vašem grafu dionice…ne postoji ni u teriji ni praksi kretanja
mjesečevih mjena…..i koliko god VI mislili , da ćete uspjeti , kad riješite tekuće dubioze,
napucati cijenu u nebesa…bojim se , da će Vam za takav maraton trebati mnogo snage…a
isčitana kondicija je sumnjiva, te se bojim da ćemo ko naši nogometaši..moliti da pobijedimo
region Zemuna, da bi nas priznali ko ozbiljne sportaše……tj. sudionike burze…

Uz pozdrav
Vaš vjerni dioničar

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

[lol]

Malo si pretjerao kolega u svim smjerovima, ali tko riskira profitira. Srećom danas je zelenjava pa nema našeg mentora i dobrog anđela gosp. Techmana, ali ako ovo tvoje pročita mogao bi završiti u kut na kuruzi, pogotovo jer mu je Ledo u blokadi. Da sam ga onomad slušao sad ne bi znao što imam.
[huh]
[/quote]
Kolega ne da me nema zbog zelenjave (koja bas i nije ubila brodare) vec me nema zbog posla. Danas u Biogradu Pershing 56, Nakon toga u Sukosanu Azimut 58 , sad doma po putnu borsu i pravac Bavarija 50 u Puntu. Da ti ne nabrajam dalje. Rekli bi poslovno dobar dan. I ateriram prije pola sata te bacim oko na portfelj a ono i tamo nirvana. I nije samo LEDO. Ima tu i PBZ, pa KOEI, pa Tiska i da ne nabrajam. I kad vidim svoj portfelj iskreno suosjecam sa brodarskim kolegama.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

najveća greška bila bi sada prodati i prebaciti se u dionice koje su već potegnule…prvo provizije pa zatim kad one počnu vrludati a AP rasti povratak uz opet proviziju…sve u svemu najpametnije ne dirati ništa, tko ima keša može kupovati bilo šta…ali izlazak iz AP u ovim danima pred objavu 3Q po meni je loš potez…često na kraju od puno prebacivanja iz dionice u dionicu ne ostane ništa…puno prometa a zarada 0 kn …osim toga bude li Crobex rasao rast ćemo i mi…bez obzira na sve, možda sporije ali svakako će se trend osjetiti i na AP… osim toga pola naših firmi koje posluju u RH nije nikako u boljoj poziciji od AP…nelikvidnost je velika i biti će još razočaranja sa kvartalnim rezultatima, baš ne vidim da nam u domaćoj ekonomiji cvatu ruže…naprotiv

…osim toga bude li Crobex rasao rast ćemo i mi

Ne znam hoće li se ostvariti tvoja prognoza, ali ako gledamo zadnja dva mjeseca, onda se takav trend tj. paralelno kretanje nije pokazalo točnim. Dobro pogledaj koliko postotaka je porastao Crobex, a koliko ATPL. Govoriš o provizijama. Kolike su provizije, a koliko je "pobjegao" Crobex?

HT je jako dugo stajao na mjestu, da li misliš da ga je tada bilo oportuno prodati? Čisto pitam, jer danas je oko 270 kn, teorija ti definitivno ne drži vodu, prije bih preporučio hold ili buy…

Ja sam svoj HT prodao po 227 dva dana prije ex dividend day-a (nakon kojeg je pao na 200 kn-sam sam si napravio dividendu koju nisam morao čekati), i s tom lovom ušao u jdpl-i izašao na 2200 crobija (prije sanader day-a [lol] ) tako da mislim da je to zaista bilo svrhovito [smiley]
Ovo gore nije bio poziv na prodaju brodara, već upravo suprotno, čak mislim sve rasprodati i ulupati 100% u brodare.

Mean people suck and nice people swallow!

Leconte, zašto se Uprava ATPL ničim ne očituje javno ?

Zar ne bi bio red da obavijeste dioničare što rade s dividendom, kakva je njihova pozicija na tržištu,
te da daju SVOJU OCJENU stanja i vrijednosti dionice ?

Ponašaju se kao gostioničar, kojem nije volja ni piti ni jesti u svojoj gostionici, pa ode
u susjednu gdje se dobro najede, i sve masno plati………..

……………..rast ćemo i mi………..bez obzira na sve, možda sporije……

Živčana sam, kužiš, kad mi netko reče unaprijed da će dionica KOJA JE DO JUČER BILA TOP 1
NA BURZI , naravno, nakon nedodirljivih……….. MOŽDA SPORIJE RASTI……….?!!!
Pa, jeste li Vi svjesni koje udjele dioničari imaju u portfeljima upravo Vaše dionice ????

ZAŠTO BI SPORIJE RASLA….to mi objasni…. a jedna Petrokemija, koja je do jučer
imala probleme, sad raste jer je u nečijoj milosti…zna se čijoj.
Je, baš je tam bolje nego u ATPL.u…. fakat.

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

New Report

Close