Nisi pročitao post kolege Techmana o većoj novoj ponudi brodova od broja brodova koji idu u rezalište? U sljedećem tekstu se spominje omjer 3:1 u korist broja novogradnji.
7.1 Million of Deadweight Scrapping Versus 22.2 Million Of Delivery Means New Supply Lowers Upside For Shipping Companies According To Cantor Fitzgerald Award Winning Stock Picker
http://finance.yahoo.com/news/71-Million-of-Deadweight-twst-301834968.html?x=0&.v=1
[/quote]
A zašto su onda jučer rasli USA brodari, da li se njih ne tiče taj podatak o novogradnjama ili su oni uposleni na Marsu?
Analiza ATPL 6.10.2009
Ljudi jedino sto je trenutno bitno kod ATPL je cinjenica da stagnira vec tjednima sa jako malim oscilacijama. To je evidentno na tehnickom indikatoru Bollinger Band. Generalno situacije koje imaju ovako usko grlo trgovanja oznacuju izjednacenu borbu buyera i sellera. Nitko ne pobjeduje i dionica nejde nigdje. U onom trenutko kada netko pobjedi obicno slijedi veliki trend u tom smijeru. Znaci ako pobjede buyeri dionica ce visoko skociti i treba uci ma koliko postotaka skocila u tom danu. Isto vrijedi i za sell stranu. Ako pobjede selleri bjezte svi ko vrag od tamjana. Iako osobno neznam kud moze da padne. ATPL je toliko nisko da je to smijesno. No ja vam samo prenosim kako u tim situacijama postupaju tehnicki analiticari.
Doslo na market u 9 mjeseci ove godine 33200000 DWT a u istom periodu izrezano 8200000 DWT.
Jednostavnim rijecnikom cetiri puta vise brodskog prostora je doslo na market nego je izrezano. Pa ti vidi kako to nema uticaja. [lol] [lol] [lol]
vozarine u istom razdobllju postale 3 puta veće.
[/quote]
Imam za tebe jednu rječ – DOBIT
Evo ptice zloslutnice. Spremite lovusu sutra za shopping [lol]
Na ovom topicu su se cesto lomila koplja oko priliva novogradnj i odliva starih brodova u rezalistima. Poprilican broj "kvalificiranih" forumasa je relativizirao pritisak novogradnji na trziste pravdajuci to prirodnim odlivom kroz rezalista. E pa sad imamo i rezultate. Pogledajte na 6 strani friskog Platoua Dry bulk fleet developement in mill dwt. Doslo na market u 9 mjeseci ove godine 33200000 DWT a u istom periodu izrezano 8200000 DWT.
Jednostavnim rijecnikom cetiri puta vise brodskog prostora je doslo na market nego je izrezano. Pa ti vidi kako to nema uticaja. [lol] [lol] [lol]
Danas tri panamaxa na t/c od 4-6 mjeseci za 26000, doduše za istog charterea (TMT). Taj očito zna ono što mi ne znamo, a siguran sam da ima bolje info od svih nas na forumu. [thumbsup]
Ma kolega stara narodna je akumuliraj kad je dobro i kupuj kad je lose. Ovaj put je dobro neobicno dugo trajalo. Pa onda genijalci ala Economu from Dryship pricali o superciklusu i sta se dogodilo. Strpljivi su postali nestrpljivi, puni casha i 2007-8 poceli narucivat ko sumanuti iako je bilo skupo racunajuci na superciklus i nastojeci imat dio njegovog benefita. A onda ti je kao i 90-tih u nas neko upalio svicu i zavladao mrak.
Pa zar niste upravo Vi u to doba najviše pljuvali po upravi JDPL zašto ne uzme kredite i ne počne kupovati nove brodove kao i drugi ladjari?
Evo ptice zloslutnice. Spremite lovusu sutra za shopping [lol]
Na ovom topicu su se cesto lomila koplja oko priliva novogradnj i odliva starih brodova u rezalistima. Poprilican broj "kvalificiranih" forumasa je relativizirao pritisak novogradnji na trziste pravdajuci to prirodnim odlivom kroz rezalista. E pa sad imamo i rezultate. Pogledajte na 6 strani friskog Platoua Dry bulk fleet developement in mill dwt. Doslo na market u 9 mjeseci ove godine 33200000 DWT a u istom periodu izrezano 8200000 DWT.
Danas tri panamaxa na t/c od 4-6 mjeseci za 26000, doduše za istog charterea (TMT). Taj očito zna ono što mi ne znamo, a siguran sam da ima bolje info od svih nas na forumu. [thumbsup]
[/quote]
26 000 panamax…. [rolleyes] drukeri medeki…. [bye]
Ja već duže vrijeme pratim Dichmana i na osnovu njegovih prognoza uglavnom kupujem i ovim putem mu zahvaljujem jer mi se skoro sve uloženo, pa skoro poduplalo, ulaganjem u ovu bezvrijednu kompaniju. Iskreno kad sam kupovao na 600 njegove prognoze da će na 30 nisu me ostaviljale ravnodušnim jer najbolji student iz dežele valjda nešto zna, ali sad smo tu di jesmo, rekao bi Krleža. Nek se praćka samo napinje, rekao bi Kostolany. Pozdrav Broču i svim dobrim bročanima. Znate li onaj vic kad su Bračanina pitali hoće li ulagati u dionice a on odgovori da zašto kad Dichman kupuje i u pravilu gubi za sve Bračane. [lol]
Baltic Exchange Dry Index 2441 UP 79
BCI Baltic Exchange Capesize Index 3528 UP 228
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2411 UP 29
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1820 DOWN 17
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 980 UP 3