Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Danas smo gore prošli nego Đuro Đaković, Božjakovina, Đakovština, Zdenka, Lola Ribar etc…[smiley5]
BigBoss: ” gogo1: ” ” Pobrkao si godine 1929 ” je..imaš pravo.. Jel netko možda ima dionice Noina arka d.d??
MIsliš NOAR-R-A
ili
NOAR-P-A ???
🙂
Pozdrav EKIPI, sjajni ste i THINK PINK !!! na ATPL-R-A
A di je Geronimo?
gogo1: ” BigBoss: ” gogo1: ” ” Pobrkao si godine 1929 ” je..imaš pravo.. Jel netko možda ima dionice Noina arka d.d?? ” MIsliš NOAR-R-A ili NOAR-P-A ??? 🙂 Pozdrav EKIPI, sjajni ste i THINK PINK !!! na ATPL-R-A A di je Geronimo?
NOAR-P-A..prije će nam dividendu isplatiti
eduardo: ” gogo1: ” BigBoss: ” gogo1: ” ” Pobrkao si godine 1929 ” je..imaš pravo.. Jel netko možda ima dionice Noina arka d.d?? ” MIsliš NOAR-R-A ili NOAR-P-A ??? 🙂 Pozdrav EKIPI, sjajni ste i THINK PINK !!! na ATPL-R-A A di je Geronimo? ” NOAR-P-A..prije će nam dividendu isplatiti
[smiley7]
Da !
Nego da je sad para pa po 30xx pokupovat i do Uskrsa prst u uho ! [smiley1]
A jesam nešto novo smislio, ha, baš.
Bdi Baltic Dry Index (BDI) -68 10870
da da BDI je kriv za sve…………. trziste brodara u HR jednostavno je moralo tako reagirati na ovaj
strasan pad BDI od 0.62%
ja sam kupovao na 36xx i ako zavrsim na 0 bit cu presretan,vec mi je slabo od crvenila
hvalavam! (R.Cacic)
kad sam neki dan gledao onaj profit taking na drys na nasdaqu (pad sa 100 na 80 u jednom danu), bilo mi je nevjerojatno, mislio sam, kada ce se to oporaviti, kad ono slijedeci dan ode 15% gore, strava.
mislim da necemo tako brzo gore, ali niti da cemo vise padati
Teško teško, sve dok sami ne budemo utjecali na cijenu nema ništa ovako pad……….
Najidealnije bi bilo da svi dobijemo barem mali plus pozdrav………………..[smiley2]
zvone101:
”
ma, kolega SLK udar ili šta god [smiley1] nije lijepo ali treba stvar pogledati iz odstojanja vjerujem da se slažete – nakon kratkog vremena sve će doći na svoje a psihologija mmase uvijek radi pa mnogi panično prodaju a tome još pridonose trejderi
”
sigurno su tako govorili i ulagači 1939 godine
[smiley3]
vidjet ćemo za ne tako dugo – pozdravit ću Vas i mahnuti iz daljine…[smiley1]
ps.
1939 je bila ratna godina u svijetu a ne financijska kriza od par godina na koju ste mislili [smiley2]
Jel netko možda ima dionice Noina arka d.d??
Ima. [smiley2]
Ako ne kaniš ulagati iznose veće od recimo 150.000 kn onda se Arka zove Dukat d.d.
Zadnja cijena: 700 kn
P/E (zadnjih 12 mjeseci) = 15,67
P/E (prognoza – s obzirom na rast dobiti u prva 3 kvartala2007) = 13-14
P/S = max. 1,00
NPM u porastu otkako su došli Francuzi = 7,xx %
Sasvim solidno u uspredbi s drugima.
Sva sreća da je sutra burza zatvorena…
nedaobog većeg zla u ponedjeljak
Nema smisla razbijati glavu zašto je ATPL pao – čitavo je tržište u banani – CROBEX tone blizu 3 % , a i okolna tržišta glavinjaju.Takve se stvari događaju i odličnim dionicama i prilika su za dokup.
U prilogu dajem situaciju s novogradnjama.U tablici ima dosta upitnika (rokovi) i dobrodošao je svatko tko može dati bilo kakvu prognozu primopredaje, naročito u vezi s Kinezima.Vijetnamci mi se ne čine pouzdanim , i na njih (osim možda ovog Držića) ne bih ozbiljno računao u 2008.
Drugo što me muči je plaćanje tranši novogradnji (npr. 20 % kod ugovaranja , pa ravnomjerno kod rezanja čelika , kobilice ,porinuća,primopredaje).U svakom kvartalu ove godine ATPL je po toj osnovi platila 15 – 20 mil USD (cca 80 – 100 mil kn).Pitanje je: kako se to plaća,odnosno knjiži – kao trošak (npr u ostale troškove) ili nekako drugačije.
Znam da se za financiranje novogradnji uzimaju krediti čije kamate ulaze u trošak.Davno sam polagao računovodstvo pa mi se malo pobrkalo , a i sumnjivi su mi veliki “ostali troškovi” iz RDG-a. Zbog toga : računovođe (i oni koji nešto o tome znaju) upomoć !