ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 09.11.2024. u 02:39
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
334.572
6,828
47,70
49,00
3,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zanimljivo kako sada više nije toliko bitno to što je BPi u padu.

Dakle došao je preokret.
ponedjeljak 100 bodova, utorak 200 itd. idemo dalje! [thumbsup]

[/quote]
A šta bi to trebalo biti bitno,koliko je to u postotku,kolega počinjete biti smiješni sa drukanjem,prije točno mjesec dana vozarine za panamaxe su bile točno 2000$ manje nego danas,znači situacija je bolja nego prije mj. dana,dnevne oscilacije uopće nisu bitne pa ne ugovaraju se brodovi svaki dan

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Problem je što se na našem tržištu ne može šortati pa je u stvari jedini način da stvarno zaradiš neke novce taj da nešto kupiš i da onda cijena te dionice naraste. I zato treba razumjeti da većina ljudi koja piše po forumima u stvari drži dionice i cilj im je da ona raste. Zato se gledaju samo pozitivne informacije ili pozitivni dijelovi pojedinih informacija. Moć autosugestije.

Kad bi bilo mogućnosti šortanja, bilo bi i puno više objektivnosti na forumu…

Mene su Glikoš, Laconte i ostali podučavali da Capesize index nije važan tj. da je važan samo BPI za Panamaxe, taj je danas pao, dakle, nema mjesta za euforijiu.

Problem je što se na našem tržištu ne može šortati pa je u stvari jedini način da stvarno zaradiš neke novce taj da nešto kupiš i da onda cijena te dionice naraste. I zato treba razumjeti da većina ljudi koja piše po forumima u stvari drži dionice i cilj im je da ona raste. Zato se gledaju samo pozitivne informacije ili pozitivni dijelovi pojedinih informacija. Moć autosugestije.

Kad bi bilo mogućnosti šortanja, bilo bi i puno više objektivnosti na forumu…

Valjda ćemo i to jednog dana doživjeti. Samo što će nam do tada od čekanja izrasti brade do poda…

Mene su Glikoš, Laconte i ostali podučavali da Capesize index nije važan tj. da je važan samo BPI za Panamaxe, taj je danas pao, dakle, nema mjesta za euforijiu.

Pa nema mjesta euforiji,to nikako.
ALi da se ovo protumaci kao pozitivna stvar za dionicu to svakako..

Ipak se cini da BDI okrece..

A gdje ti vidiš euforiju kolega PersJesus, meni ovo više slići na paniku?!?

da budemo precizni… za samu AP bitne su vozarine BPI i BSI jer samo takve brodove posjeduje uz one teških tereta koji imaju daleko bolje vozarine i koji su u nekoj vrsti najma čini mi se…
Ako želiš analizirati današnji BDI možeš to protumačiti ovako…cijene vozarina za brodove koje posjeduje AP su lagano pale a cijena vozarina za Cape je nakon dugo vremena narasla, što signalizira da su vozarine negdje na dnu što se cijene tiče i kako je trend u preokretu…uvijek kada je dolazilo do rasta vozarina trend su pokretale vozarine za capeove pa tako i sada u tom preokretu vidimo naznaku početka oporavka ukupnog BDI-a.
Naravno da to ne znači kako se sada vraćamo na 11000 ali mogli bi uhvatiti recimo 3000 prije nego opet počne kolebanje indexa…dovoljno da uz neke druge pozitivne vijesti pogura malo cijenu prema gore…
I još da se osvrnem na jedan post o prodaji brodova…normalno je da dolazi do prodaje straih brodova ( Pelješac je star 25 godina) jer troškovi održavanja za tako stare brodove su visoki a osim toga uskoro je preuzimanje novog broda Sveti Valho i posada će samo zamijeniti brodove. Nema troškova oko nove posade a novi brod ima minimalne zahtjeve za održavanjem…tako da prodaja ne znači ništa loše za poslovanje AP.
Pozdrav društvu u dionicama , ako bude malo sreće u novom rastu Crobexa ćemo sudjelovati i mi iz ATPL… [thumbsup]

Ovdje:

Dakle došao je preokret.ponedjeljak 100 bodova, utorak 200 itd. idemo dalje! [thumbsup]

…cijene vozarina za brodove koje posjeduje AP su lagano pale a cijena vozarina za Cape je nakon dugo vremena narasla, što signalizira da su vozarine negdje na dnu što se cijene tiče i kako je trend u preokretu…

Bitno da je nakon jednog dana rasta jedne komponente BDIa koja je brutalno pala ovaj mjesec "trend u preokretu". Više bljezgarija od onih na ovom topicu ću jedino u nadolazećoj predsjedničkoj kampanji moći čuti. daj se uozbiljite ako želite da vas itko shvati ozbiljno.

p.s. a ovo “idemo dalje” me posebno veseli… gdje li sam to prije koju godinu čuo…

Savage
ja to tumačim tako, a ti kako želiš…uostalom vrijeme će pokazati tko je u pravu…jesi li spreman ispričati se budem li u pravu ? (barem za ovo "bljezgarenje")
ja ti se mogu ispričati unaprijed ukoliko te navodim na krivo razmišljanje ali mislim da ti nisi tako labilna osoba…ti si samo malo bezobrazan…

@leconte

Onda očito svatko može tumačiti kako god on želi. Netko isto tako može tumačiti da je super što smo uspjeli zabiti protiv engleza i izgubiti "samo" 5:1. A koliko još capova dolazi da ne pričamo. Da je BDI rastao par dana po 100 bodova onda bi mogli govoriti o preokretu. Ovo sad je bljezgarenje na dnu (osim ako ne propadnemo još koji kat). Nemam se namjeru svađati, imam i ja još atpl, rast bi mi pasao. Ovo što se dogodilo jedino se zasad može opisati kao korekciju na gore u padajućem trendu i ništa više. i BTW danas je BPI pao pa je opet sve ok. u pon će sve biti ok jer će BCI pasti 70 bodova a BPI narasti za 1 bod za koji će se svi loviti. druk ne radi na ovako likvidnim dionicama…

…cijene vozarina za brodove koje posjeduje AP su lagano pale a cijena vozarina za Cape je nakon dugo vremena narasla, što signalizira da su vozarine negdje na dnu što se cijene tiče i kako je trend u preokretu…

Bitno da je nakon jednog dana rasta jedne komponente BDIa koja je brutalno pala ovaj mjesec "trend u preokretu". Više bljezgarija od onih na ovom topicu ću jedino u nadolazećoj predsjedničkoj kampanji moći čuti. daj se uozbiljite ako želite da vas itko shvati ozbiljno.

p.s. a ovo "idemo dalje" me posebno veseli… gdje li sam to prije koju godinu čuo…
[/quote]
Je prijatelju u pravu si i ti ali i Leconte.. idemo dalje sigurno sada netko s medaljom netko bez nje, no kako rekoh jučer.. hoče li se netko kladiti na PS da če BDI gore danas. Samo su se trojica prijavila i izgubila 1000 kn. Dobro pajdo veli okret je tu, miriši, kuca na vrata. Netko veliki je danas kupovao i dobro se nakrcao, ja na pivi bio hladnoj, al sam pun ko čep. Vjeruj mi dividenda je za 3 radna dana. Kako i jučer rekoh ATPL će jednostavno poletjeti, htio ti to ili netko drugi, ili pak ne. Rekoh sve što padne, mora i da poraste !!
LP svima, baš sam dobre volje pa me briga za ocjene, može i 1 prem da "Ja mrzim jedinicu" !!

I very much love INGRA !!

New Report

Close