Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 334.572 | 6,828 | 47,70 | 49,00 | 3,38% |
vjerovatno je dolar još niže zahvaljujući tome da su neke naše firme posuđivale novac od j.p.morgana,tj.dizale kredit u dolarima pa ga sada pretakale u kune..jaka kuna šteti hrvatskom tržištu kapitala i hrvatskim izvoznicima,vrteći se u tom krugu,i jazu između poticanja gospodarstva i sustezanja u zaduženoj sumi,roha nema izbora,ali mislim ipak da je malo pretjerao,vraga on nema utjecaja na tečaj..dugoročno,jaka kuna vodi u propast,a vlada i dalje planira deficit za iduću godinu,jer jedino sa deficitom može pogurati bdp…to sve što vladajuća garnitura radi,vodi u siguran bankrot države,zato sam ja u atpl,jer ona najmanje ima veze sa hrvatskim gospodarstvom…
Dolar će i dalje padati.
Koliko god da su dobili, dobro je. Riješili su se stare karampane.
[/quote]
Zašto to misliš, netko je i kupio tu staru karampanu, očito smatra da će imati koristi od nje…
[/quote]
lako moguće da ju je netko kupio za svoje potrebe računaući da će je isplatiti vrlo brzo (vjerojatno ima kontinuirani aranžman) a i dobit će koji dolar na rezalištu i to je to.
Koliko god da su dobili, dobro je. Riješili su se stare karampane.
[/quote]
nije baš tako.
mene kao dugoročnog ulagača doista brinu oni tankeri koji početkom 2012 trebaju doći umjesto onog capea, no budući da se ne informiram često, lako moguće da je i tamo nešto novo o čemu ne znam ništa.
predviđam drastičan pad proizvodnje nafte i općenito snažne tektonske pokrete na tom tržištu. iz jedne recesije izlazimo i u drugu i drugačiju ulazimo. stjecajem okolnosti vezan sam uz mangement operatorskih naftnih tvrtki i vidim što se zbiva. oil business se guši.
usporedba dayrate (pandan vozarine) 3/8 mj.
mozete li mi reci sta je sa isplatom dividende, negdje sam procitao da je trebala sjesti do 15.9. i onda je netko napisao da se odgadja do kraja mjeseca. Sto je na kraju s tim?
Ima danas BDI? Čekam a možda bezveze, kad ima ponegdje praznika. Znam da nema promjene dok je u britaniji praznik a u japanu?
Jethro
mislim da oni tankeri mogu bilo koju kemikaliju ili tekućinu prevoziti … stoga uvijek se nešto može naći za transport, ne mora to biti uvijek nafta…
Ima danas BDI? Čekam a možda bezveze, kad ima ponegdje praznika. Znam da nema promjene dok je u britaniji praznik a u japanu?
Sva sreca da ne ovisi o hrvatskim blagdanima..
Svaki drugi dan ne bi izaso.. 🙂