Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 14.455 | 295 | 47,90 | 49,00 | 0,00% |
Što se tiće tankera oni su poslije bulkera i osjetili krizu kao i containerasi a naravno poslije i izlaze iz krize. Smatram da je mudar i konzervativan potez Uprave ATPL što je naručila dva tankera jer raznovrsnost flote i poslova donosi dugoročno stabilnost poslovanja.
Kolega tankeri su bili potez ocajnika. Bilo je ili uzest cape ili popusit kaparu. Popusit kaparu nikome nije drago a za cape su procjenili da su sa njim nahebali iako sam ja misljenja da je trebalo koregirat cijenu i uzest ga. I to ne pisem sada vec sam isto tvrdio kad je bilo vruce. Ako se sjecate pisao sam o prihodima i troskovima capea na bazi 5 dobrih, pet losih i 5 srednjih godina.
Vi nemate pojma sta je to uci u tankerski business, sta su to oil majors, vetinzi, kakav je rad sa firmama koje su imale ogromne ekoloske katastrofe (Exon, Total), staviti u funkciju TMSI (Tanker Management Self Assesment)……I sve to je razlog da su ih povjerili TNPL. TNPL ce naravno gledati prvenstveno uposljavati svoje brodove a za ova dva kako bude. Neznam u stvari da li je TC ili komercialni management.
[/quote]
sad da li je to bio potez očajnika, to samo zna ekipa iz uprave .
meni je osobno drago da je atpl krenula sa tankerima , jer otkad postoji firma samo rade sa bulkerima , ekipa u kancelarijama koja tamo radi ne zna ništa drugo nego oko bulkova .
neka se malo prebace na tekućine , da vidimo kako će se snaći u tome .
ne mislim da će posao sa tankerima biti slab , to je uvijek bio dobar business.
ovo sa exonom i totalom , taj rizik uvijek postoji za svaku firmu.
vidjeviši danas naslov u businessu
čini mi se da je kolo sreće ponovno krenulo
ko zadnji magarac
Prema jutrošnjim FFA levelima danas možemo oćekivati porast BDI
jeb… koja tuga ovdje !
dođe mi na plakanje
pa ocemo mi vec. netko opasno stopa
svatko ima svoja misljenja ali mislim da se moramo sloziti da dionica poput atpla jednim dijelom ovisi o crobiju a eto radi usporedbe
24.8 cr 2013,41-atpl 1160,00
25.8 cr 2039,84- atpl 1160,00
10.9 cr 2076,20 -atpl 1132,67
11.9 cr 2141,09- atpl 159,95
15.9 cr 2200,84- atpl 1160,00
16.9 cr 2228,91- atpl 1160,00
24.8 do 16.9 cr +10% a atpl NULA
pa ko je tu lud vise i pogotovo kaj vani brodari luduju
Malo tržište laka manipulacija s cijenama. Dok god vide da ima prostora za rast građevinara i ostalim sektorima ,neće dozvoliti brodarima da rastu…
Pa nije prvi put da se kod nas događa,što se čudite…
uljanik,tnpl.i lošinj su zakočili sa par strašljivaca,nitko ni ne pokušava od malih to preskočiti, a na atpl i jdpl, troši se nešto novca,al sa svakodnevnim trejdom to se vrača,jer cijena svakodnevno podosta varira.
Kod nas nije važan ni bdi,niti svijetski brodari, jednostavno kad se njima digne onda će rasti.. jedino stvar može poremetiti kakav vanjski (iznenadni)ulagač da ih preduhitri ako shvati,da su brodari jako podcjenjeni.
@hugh
imam volju….para nemam [cry]
branac
a ništa onda,kada sam čekao do sada čekat ću još…..kad-tad i ova dionica će se morat otet kontroli i otić u jednom smjeru…..