Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
danas uz solidan profit prodao dvije dionice za koje vjerujem da su dobrim djelom odradile svoje
Ako nije tajna, koje dvije dionice?
DRYS 10:55am ET 7.59 Up 0.58 Up 8.27% Chart, Messages, Key Stats, more…
DSX 10:55am ET 14.44 Up 0.43 Up 3.07% Chart, Messages, Key Stats, more…
EGLE 10:55am ET 5.84 Up 0.30 Up 5.42% Chart, Messages, Key Stats, more…
ESEA 10:39am ET 4.83 Up 0.07 Up 1.47% Chart, Messages, Key Stats, more…
EXM 10:54am ET 7.68 Up 0.48 Up 6.67% Chart, Messages, Key Stats, more…
GNK 10:55am ET 23.18 Up 0.85 Up 3.81% Chart, Messages, Key Stats, more…
FREE 10:54am ET 1.97 Up 0.15 Up 8.24% Chart, Messages, Key Stats, more…
OCNF 10:52am ET 1.68 Up 0.08 Up 5.00% Chart, Messages, Key Stats, more…
NM 10:49am ET 5.32 Up 0.16 Up 3.10% Chart, Messages, Key Stats, more…
SEA N/A N/A N/A N/A Chart, Messages, more…
QMAR – – – – Chart, Messages, more…
BHO N/A N/A N/A N/A Chart, Messages, Key Stats, more…
TBSI 10:52am ET 9.72 Up 0.40 Up 4.29% Chart, Messages, Key Stats, more.
iskrcao svojih 120 po 1180 i mogu na odmor na plavi jadran (još kad bi me pogodila tekma ajduka ).
da li sam prerano izašao vidjet ću ovih dana.
ja mislim da od sutra kreće i naših 5 minuta…..u zaostatku smo gadnom
ova stgnirajuća situacija sa BDI-om traje predugo
i ovo nisam odavno vidija DAC 20% up….Pa valjda ovi danas popodne nisu poludili..Kad brodari krenu
jao, jao…
ja mislim da od sutra kreće i naših 5 minuta…..u zaostatku smo gadnom
ova stgnirajuća situacija sa BDI-om traje predugo
USA brodari rastu, danas su rasle vozarine za panamaxe, crobex raste i mislim da ti je optimizam sa pokričem kolega. BDI stagnira ali je BPI u zadnjih 3-4 tjedna rasto preko 15%, znači da kriza vozarina se odnosi puno više na capesize brodove i BCI koji su bili snažnije rasli u svibnju i lipnju, također priča o novogradnjama se najviše tiće capeova i njihovog upošljavanja. Očekujem da bi ATPL mogla imati pozitivan 3Q i u tom svijetlu cijena bi mogla još 10-15% UP.
BDI praktički stoji na mjestu već neka 3 tjedna
Čini ti se da stoji na mjestu.
Pogledaj prikaz zadnja 3 mjeseca pa ćeš vidjeti da ne stoji na mjestu.
[/quote]
BDI je presijek vrijednosti četiri indexa i to BCI, BPI, BSI, BHSI u kojem najveću težinu ima BCI, današnje vozarine su pozitivne za ATPL jer je BPI i BHSI rastao bez obzira što je BDI pao zbog BCI (a ATPL nema capeove). To je kolega kao da je VAŠ portfelj porastao a crobex pao. Ne treba stavljati cijenu dionice i BDI u direktnu korelaciju jer na cijenu dionice utječe puno više faktora, prvenstveno sentiment na stranim i domaćoj burzi, zatim poslovanje tvrtke a BDI bi bio tek jedan od kriterija.
Al kad krene korekcija,mislim na crobex. Nema šanse da brodari ostanu up. Bez obzira na kretanje bdi-a.
A mislim da bi korekcija uskoro mogla usljediti tako da nemamo puno vremena za krenuti gore.
[/quote]
BDI je presijek vrijednosti četiri indexa i to BCI, BPI, BSI, BHSI u kojem najveću težinu ima BCI, današnje vozarine su pozitivne za ATPL jer je BPI i BHSI rastao bez obzira što je BDI pao zbog BCI (a ATPL nema capeove). To je kolega kao da je VAŠ portfelj porastao a crobex pao. Ne treba stavljati cijenu dionice i BDI u direktnu korelaciju jer na cijenu dionice utječe puno više faktora, prvenstveno sentiment na stranim i domaćoj burzi, zatim poslovanje tvrtke a BDI bi bio tek jedan od kriterija.
[/quote]
BDI je podatak koji kaže kolika je potražnja za brodovima…Nažalost jako slaba i BDI pada a dionica stoji dik drure rastu jer je sentiment jako dobar, da ga nije bili bi ispod 1000..
i domaćoj burzi, zatim poslovanje tvrtke a BDI bi bio tek jedan od kriterija.
Ma nebrine mene BDI zbog atpl i njezine cijene, već mi nije jasno kako to da se svjetsko gospodarstvo do te mjere oporavilo a BDI je na 22% .
Evo jedan kolega mi je lijepo napisao na PM da je sve to razlog veliki broj novogradnji, ali ja mislim da to nije jedini razlog već je to da stvarna ekonomija se još nije oporavila već da se dobit u kompanijama generira rezanjem troškova i zaposlenih, a iscrpljuju se rezerve na skladištima.