Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,02 | 12.205 | 249 | 49,00 | 49,10 | 0,00% |
ovakva je situacija bila krajem svibnja
29.5.2009
ATPL-R-A 475kn +136% 1120kn
JDPL-R-A 85kn +150% 208kn
ULPL-RA 412kn +97% 807kn
TNPL-R-A 970kn +122% 2149kn
LPLH-RA 67kn +200% 208kn
Kao što se vidi atpl,i jdpl su na istim razinama,dok su drugi brodari podosta potonuli!
Tko bi tu trebao rasti????
ATPL [thumbsup]
ovakva je situacija bila krajem svibnja
29.5.2009
ATPL-R-A 475kn +136% 1120kn
JDPL-R-A 85kn +150% 208kn
ULPL-RA 412kn +97% 807kn
TNPL-R-A 970kn +122% 2149kn
LPLH-RA 67kn +200% 208kn
Kao što se vidi atpl,i jdpl su na istim razinama,dok su drugi brodari podosta potonuli!
i opet ce ti rasti onaj kojeg ti nemas…. [lol] [lol] [lol] sala…kupi od svakog pomalo…da budes siguran….
Ovakva je DANAS !!
bdi opp 33 pkt!
Baltic Exchange Dry Index 2462 UP 33
BCI Baltic Exchange Capesize Index 3598 UP 3
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2611 UP 62
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1831 UP 38
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 891 UP 11
LP
Ovakva je DANAS !!
bdi opp 33 pkt!
Baltic Exchange Dry Index 2462 UP 33
BCI Baltic Exchange Capesize Index 3598 UP 3
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2611 UP 62
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1831 UP 38
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 891 UP 11
LP
Imam utisak da BDI i "njegov uteg oko noge" BCI nemogu više niže odnosno da stružu po dnu s obzirom na stanje brodara odnosno svijeta općenito i oporavak koji je u tijeku.
Podsjeća me jako na INGR kad ju ni gomila loših vijesti više nije uspijevala srušiti ispod cca 35 kn gdje je duže vrijeme tavorila sa simboličnim prometima.
Nebi me iznenadio sličan scenario i na brodarima jer (bar oni vani čiji su prometi dionicama drastično pali) su debelo ispod ostalih sektora u oporavku ove godine pa ili će propast (nerealno) ili će nadoknadit razliku, a to bi se donekle moralo odraziti i na brodare kod nas.
Samo kada? Pitanje je koje ostaje…
sigurno da je 2400 novo dno,onda će opet narasti preko 4000,pa će se vratiti na novo dno od 3200,pa će na 5000………ide to na cik cak,ali sigurno ide prema gore,jako je volatilno,što odgovara trejderima,koji upadnu u pravi trenutak…nekoliko dana je bdi dio oko nule,to je bio signal da je dotaknuto novo dno,sada će se odlijepiti od tog dna,prvo lagano,a zatim ubrzano,kada se prekardaši,vratit će se na realne pozicije…
evo mene iz građevine u plovidbu,a zašto,pa zato što će sada početi rasti bdi,a posebno panamaxi…he,he..
Eh,stari moj,bojim se da si pogriješio,jer vrlo je očit još jedan dobar zaron BDI-a možda i ispod 2000 bodova i to već vrlo skoro,tako da poruka svim naivcima,paničarima i onima koji pojma nemaju-oprez! Jer ovaj rast BDI-a sada će vrlo vjerojatno biti kratkog daha,a poslije slijedi priličan pad koji će atlantska teško izdržati sa ovom cijenom,a opet ko zna…
..
slijedi nam jedan lijepi rast. crobex je napokon probio 2050 bodova nakon nekoliko pokušaja i još kreće BDI.
bolje ući prerano nego prekasno..ja mislim da je pravi čas,a i ako treba čekati i mjesec dana,no problem,ionako sam na ingr u 3 dana zaradio 15%,a u igh-u sam i dalje..ušao sam u atpl na 900 i izašao na 1300,sada je plan ulaska na 1100,a izlazak tamo negdje 1300-1400…….
evo mene iz građevine u plovidbu,a zašto,pa zato što će sada početi rasti bdi,a posebno panamaxi…he,he..
Prerano za brodare jer je bdi nisko.
Brodari tavore na mjestu i ni makac.
U međuvremenu vozarine lošije znaći da smo trebali pasti.
I brodari bi uskoro trebali krenuti ali prema dole.
Problem je što u brodarima nema mirovinaca koji mogu djelovati i kontra tržišne logike.
Ali nebi trebalo zanemariti ni udružene snage špekulativnih investitora koji su jedina ozbiljna
snaga koa može vratiti ovu dionicu iz mrtvila.
Ne samo ATPL nego i otale brodare.
Mislim da je za ukrcaj prerano.
[/quote]
– ej gospon Lopina !!!!!!!!!
– što bi sada trebali ići kupovati PRFC ili koji drugi biser od vašeg odabira dionica.
– što je s LPLH, prodalo se i sve u PRFC.
– prate investitori što pišete, što je s onom TNPL koju je trebalo kupovati na 5.000kn jer će rasti.
– onda gospon Lopina kolika se je lova izgubila na ATPL, znam nekima je bila super i na 3.500kn i jako loša investicija kada ju se moglo dobiti za 500kn.
– i za kraj, ako mi netko može odgovoriti.
– što je s onom dividendom od 50kn, hoće li to isplatiti ??????
– kada će isplatiti te dividendne dionice ???????
– bila bih zahvalna ako netko zna točan datum da znam naručiti kamion s kojim ću ići preuzeti te dionice u Dubrovniku u ATPL.
– I love this game.
Pozdrav !