ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Baltic Dry Index (BDI) -49 2388

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

Lijepo je vidjeti da burza ide naprijed ali je očito brodari štekaju. ATPL nije ni crc ni mrc od tih 1100+-50 dok druge lete. Vjerojatno zbog pada BDI pa se to nekako poništilo s rastom burze. Ako bdi krene gore uskoro mogli bi u crobexu dobiti još jednu lokomotivu, a ne da se šlepamo.

očito brodari štekaju. ATPL nije ni crc ni mrc od tih 1100+-50 dok druge lete.

U USA situaciju nisu dočekali s oduševljenjem.

još 17% i eto ga ispod 2000. da ne radim sad graf, ima li netko bdi i ketanje brodara vanjskih na jednom grafu?
bdi ronja 33% u zadnjih mjesečak dana, ne i brodari. kad velim brodari, mislim na one merikanske. ovaj fakat me češe već dulje vrijeme.
ovo bi mogla biti naznaka bombe.

read my lips.

još 17% i eto ga ispod 2000. da ne radim sad graf, ima li netko bdi i ketanje brodara vanjskih na jednom grafu?
bdi ronja 33% u zadnjih mjesečak dana, ne i brodari. kad velim brodari, mislim na one merikanske. ovaj fakat me češe već dulje vrijeme.

read my lips.

[/quote]
Kolega BDI je zaronio no još uvijek je prosijek BDI-a u ovom kvartalu na puno višim razinama nego u 2Q, prema FFA na balticexchange BDI bi trebao naredna dva tjedna rasti. Ovo me podsjeća na travanj i svibanj kada je BDI prvo mjesec dana padao a zatim rastao mjesec dana tada su brodari na ZSE uzletjeli bili u kratkom roku od 50-100% npr ATPL sa 700 krajem travnja do 1300 JDPL od 100-250 ULPL od 480-980. Bilo bi lijepo da se pvoijest ponovi…

Ovo me podsjeća na travanj i svibanj kada je BDI prvo mjesec dana padao a zatim rastao mjesec dana.

Opće je poznato da je rastao jer su Kinezi iskoristili niske cijene i nagomilali zalihe. I s time se izgleda može špekulirati.

read my lips.

[/quote]
Kolega BDI je zaronio no još uvijek je prosijek BDI-a u ovom kvartalu na puno višim razinama nego u 2Q, prema FFA na balticexchange BDI bi trebao naredna dva tjedna rasti. Ovo me podsjeća na travanj i svibanj kada je BDI prvo mjesec dana padao a zatim rastao mjesec dana tada su brodari na ZSE uzletjeli bili u kratkom roku od 50-100% npr ATPL sa 700 krajem travnja do 1300 JDPL od 100-250 ULPL od 480-980. Bilo bi lijepo da se pvoijest ponovi…
[/quote]
nek prvo odrade ostale dionice….da ekipa izvuce cash , pa tek onda brodari na red dolaze…..tamo na teh analizi se zustro raspravlja o bdi itd….. kapitalizira se dobit i traze se nove prilike…..doc ce i brodari na red….ili mozda nece u ovoj turi….???? ne vjerujem…. [yawn]

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

Nisam pratio forum cca. tjedna.
Gdje je zapelo s isplatom dividende/dionica?

Unaprijed hvala na info.

jel ima netko kakav suvisao komentar na raskorak bdi i brodara? bdi padaligapada, brodari su tu negdje…
ha?

Ajde da probamo zajedno. Prvo, doba je godine kad je BDI poslovično nizak. Drugo, ljudi se kupaju i sezona je godišnjih odmora do početka škole, pa se nikome baš ne mili razbijati glavu ozbiljnim stvarima, a TK ipak nije čista zabava već i seriozno promišljanje, pogreške se skupo plaćaju. ATPL ne pada iz nekoliko razloga, a neki su dole navedeni.
Hoteli i avioni 50-ak% svojih godišnjih prihoda ostvare u 3Q pa je realno očekivati vrlo dobro FI za 3Q, jer će i core business tek u ovom kvartalu prikazati plus od nedavnog neočekivanog uzleta BDI, neke vozarine su više nego solidne. Nadalje, sjela" je lova od Koločepa i otkazanog vjetnamca, a navodno su prodali i Pelješac, pa su po svemu sudeći u kešu, što kako se vidi na burzi investitori jako vole u ovom trenutku. U rujnu stiže novi brod, prosječna starost flote će se smanjiti, pasti će i troškovi održavanja i dokovanja, vozarine bi tradicionalno morale up na jesen/zimu, stoga profesionalci ovu dionicu očito drže jednom od zanimljivijih na zse. Uglavnom, bit će dobro, jedino je pitanje hoće li neke druge dionice rasti brže i jače do kraja godine?
Osobno imam samo dvije velike želje, a to je da OMF-ovi ostanu vjerni ulaganju u dionice hrvatskih firmi jer ako se oni povuku zatvaramo butigu budući neće biti kupaca, a drugo je da netko malo sposobniji i jači kupi zse (Beč bi bio po mjeri).

[/quote]

štima sve, no ja se držim one: puno ljudi puno zna…
[/quote]

ATPL je odlična firma i solidna dionica, no na zse ima puno lošjih firmi ali boljih dionica. Da mi je znati na temelju čega raste primjerice jedna Ingra?
Međutim, makar su nestali oni što su pupčanom vrpcom vezani za BDI, ako Crobi krene prema 2300 rasti će i ATPL pa makar BDI pao na 2000 i niže ( ne vjerujem u taj scenarij, mislim da će u rujnu BDI up).

Nisam pratio forum cca. tjedna.
Gdje je zapelo s isplatom dividende/dionica?

Unaprijed hvala na info.

2 tjedna !!! Ispravak netočnog navoda.

I kad si već pripisao keca za moj "glupi" upit, mogao si barem odgovoriti, jer ne znam!!!
Ili je i to DRUK, samo ne znam da li je prema gore ili prema dolje .. de mi objasni i nemoj zaboraviti mi dati keca opet!!! 🙁

Zadnji rok je 04.10

kapitalizira se dobit i traze se nove prilike…..doc ce i brodari na red….ili mozda nece u ovoj turi….????

Ako je suditi po današnjem danu, neće.

New Report

Close