ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 22.11.2024. u 04:14
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
74.725
1,525
47,60
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Upravo je objavljen novi FFA na balticexchange i u plusu je 1681 lot, što znači da će dva naredna tjedna rasti BDI. Kolege zbog ovog će me drukeri za pad popljuvati i napadati, a vi čuvajte svoje dionice da ne izgubita svoje novce!!!

ti si se našao dijeliti savjete! isto kao na JDPL gdje si tjednima pisao ljudima da će BDI rasti (a padao je) i da ne prodaju, a onda si se baš TI iskrcao kad je JDPL došao na 200 pa opet kupovao na 190! da si bar šutio, ali još si se time hvalio po forumu! [bye] [bye] [bye]
[/quote]
Tako je kolega savjetovao sam ljudima da ne prodaju po 160 170 180 i 190 uvijek sam govorio da će JDPL doći do 200 i više i tako sam se ponašao, a zar nije JDPL narastao preko 200 ili je na tvom monitoru neka druga cijena?

24 August 2009

Baltic Dry Index (BDI) -31 2437

Najbitnije je da je današnji rast podržan s 6,5 mil kn do sada. ZSE napokon preko 40 mil. TO NAM TREBA !!!!

...

Američki brodari u Pre-marketu: 6.11 +0.09 (1.50%) [thumbsup]
Vaš link

I noga u guzicu je korak naprijed

Najnoviji članak u Poslovnom vezan uz topic:
http://www.poslovni.hr/124729.aspx

Obzirom da članak govori najviše o kontejnerima, onda baš i nije topic, barem ne u užem smislu riječi. Kad se već spominje kontejnerski promet, upućena prijateljica koja radi u špediciji mi je jučer rekla kako je primijetila da kontejnerske vozarine rastu…

Promet 7.429.365,88 kunića. Lijepo nam je bilo na odmoru. More, sunce, koktel, ronjnjeeee…
Vidim dosta se ljudi vratilo. Oporavak krače. Ja se ukrco (ne danas).
Ajmo sada, motiku u ruke i zaradit pare.

SLAVONAC (malo san maka)

Danas FFA leveli obečavaju i velike su šanse da napokon BDI skokne u pozitivu.
Vaš link [smiley]

jel ima netko kakav suvisao komentar na raskorak bdi i brodara? bdi padaligapada, brodari su tu negdje…
ha?

Ajde da probamo zajedno. Prvo, doba je godine kad je BDI poslovično nizak. Drugo, ljudi se kupaju i sezona je godišnjih odmora do početka škole, pa se nikome baš ne mili razbijati glavu ozbiljnim stvarima, a TK ipak nije čista zabava već i seriozno promišljanje, pogreške se skupo plaćaju. ATPL ne pada iz nekoliko razloga, a neki su dole navedeni.
Hoteli i avioni 50-ak% svojih godišnjih prihoda ostvare u 3Q pa je realno očekivati vrlo dobro FI za 3Q, jer će i core business tek u ovom kvartalu prikazati plus od nedavnog neočekivanog uzleta BDI, neke vozarine su više nego solidne. Nadalje, sjela" je lova od Koločepa i otkazanog vjetnamca, a navodno su prodali i Pelješac, pa su po svemu sudeći u kešu, što kako se vidi na burzi investitori jako vole u ovom trenutku. U rujnu stiže novi brod, prosječna starost flote će se smanjiti, pasti će i troškovi održavanja i dokovanja, vozarine bi tradicionalno morale up na jesen/zimu, stoga profesionalci ovu dionicu očito drže jednom od zanimljivijih na zse. Uglavnom, bit će dobro, jedino je pitanje hoće li neke druge dionice rasti brže i jače do kraja godine?
Osobno imam samo dvije velike želje, a to je da OMF-ovi ostanu vjerni ulaganju u dionice hrvatskih firmi jer ako se oni povuku zatvaramo butigu budući neće biti kupaca, a drugo je da netko malo sposobniji i jači kupi zse (Beč bi bio po mjeri).

[/quote]

štima sve, no ja se držim one: puno ljudi puno zna…

BDI ?

[i]Sve što pišem to je samo moje osobno mišljenje i nije nagovor na k/p.[/i]

bdi down 2%

Pre-market: 6.01 +0.07 (1.18%)
Vaš link

New Report

Close