Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 21.266 | 434 | 49,00 | 49,50 | 0,00% |
Baltic Exchange Dry Index 2752 UP 67
BCI Baltic Exchange Capesize Index 4708 UP 155
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2391 UP 51
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1709 UP 16
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 829 UP 1
Izgleda da ovo nikoga ne zanima.
[/quote]
[thumbsup]
[/quote]
ma ni nije premalo, sasvim lijepo zvuči, a jel zna tko objasniti bonus?
[/quote]
[thumbsup]
[/quote]
[/quote]
neka minusa,ja sam zato malo dokupljivao,od svih dionica koje imam u ovu najviše vjerujem,kad neznam šta bi ja si kupim malo atlanske
Cargill je ime poduzeća koje je naručilo transport.
http://www.cargill-ot.com/about_history.html
Pretpostavljam da se radi o tzv. ballast bonusu , skrećeno B.B., samo mi nije jasno pod kojim uvjetima i kada se isplaćuje.
Bonus ili takozvani ballast bonus daje se brodu da pokrije trosak repositioninga. U principu i nije zarada vec pokrije trosak a moze i nesto ostati.
[/quote]
[thumbsup]
[/quote]
[/quote]
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=314&pg=32
Derbyshire
Bonus ili takozvani ballast bonus daje se brodu da pokrije trosak repositioninga. U principu i nije zarada vec pokrije trosak a moze i nesto ostati.
To rade sve transportne kompanije samo se koriste drugačiji termini.
Ukratko -kako za isti trošak izvući najbolje za sebe(odraditi tj.prevesti što više tereta)
mala isprika Techmanu-pobrkal sam lajne u postanju pa ispada kao da sam citirao njega
s linkom i nickom Derbyshire
..ja stavih link i pročitajte Derbija
Baltic Dry indeks (BDI) cijena brodarskog prijevoza rasutih tereta u petak, 14. kolovoza, iznosi 2.752 boda, što je samo 23,34 posto njegove rekordne razine od 11.793 boda dotaknute 20. svibnja prošle godine. Tijekom prošlog tjedna BDI je skliznuo 0,72 posto. BDI je porastao za 255,56 posto od početka godine (iznad 774 boda sa koliko je zaključio prošlu godinu). Indeks se nalazi na 4,15 puta višoj razini od razine dna od 663 boda kojeg je dotaknuo 5. prosinca.
Od Petrova pojašnjenje.
Danas je objavljen odličan FFA na balticexchange za dry, poslije vjerojatno kratke korekcije BDI u toku ovog tjedna idući tjedan se očekuje snažan rast BDI total za dry je 8806 lots, to je do sada najbolji objavljeni FFA ove godine (u prijevodu odličan signal za brodare i još bolji 3Q)