Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 334.572 | 6,828 | 47,70 | 49,00 | 3,38% |
Rastu cijene metala i rudarske dionice to je uvijek dobar znak za brodare, treba te rude netko i prevoziti.Vaš link
Pozdrav ekipi i evo jedno Sales & Purchase mjesečno izvješće
S&P MONTHLY REPORT
za svak tranicu nažalost samo 100tka…
iskliktao 17 puta 100tku, al ne da više…
Posjedujem 24 dionice Atlantske plovidbe koje sam kupio preko PBZ investora, što mi daje pravo na dividendu u iznosu dvije 2 dionice.
Zanima me da li moram odjaviti navedene dionice s skrbničkog računa PBZ Investora da bi dvije dionice koje dobivam po dividendi bile upisane na moje ime ili će cijela transakcija biti odrađena automatski kao što je bila odrađena za gotovinsku dividendu.
ne uzbuđuj se. sjest će ti dionice u portfelj automatski…
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
kad bude objavila atpl poslovanje s dobitkom….dali ce bit cjena 1100 kn??????? pitam ja tebe????
[/quote]
Znači inverter sutra kupuješ dionice Atlanske plovidbe bez obzira na gubitke i katastrofalno loše izvješće ?
[/quote]
E da sam bio pametan pa sve uložio u ATPL a ne slušajući i tvoja piskaranja po forumu dio novca uložio i u SNBA! Na atpl imam plus od 30 posto plus dividentu a na snba minus 30 posto.
Tako da ako se ti ovdje predstavljaš da kužiš stvari čitajući izvještaje,nemoj više,jer ti neide.
Ja barem svoje greške priznajem.
Za sve dionice na ovoj burzi ATPL je ove godine zakon po svemu!
Baltic Exchange Dry Index 3051 DOWN 108
BCI Baltic Exchange Capesize Index 4848 DOWN 175
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2919 DOWN 111
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1996 DOWN 37
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 863 DOWN 9
http://www.dryships.com/pages/report.asp
Dobro je što danas nema kupanja jer me umara kupanje sa ženom.
Opet Baltic Exchange Dry Index 3051 DOWN 108
BCI Baltic Exchange Capesize Index 4848 DOWN 175
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2919 DOWN 111
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1996 DOWN 37
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 863 DOWN 9
Ovdje se svima sve stalno okrece!!
Pozivam kolege strucnjake za kretanje bdi indexa da nama koji smo neiskusni objasne kako se
taj index izracunava!
Ja ne zelim tvrditi da ce gore, dolje ni ukoso, ali objasnite nam kako se index izracunavao do prije mjesec dana, a kako se izracunava danas!
Pozdravljam sve bdi strucnjake i unaprijed zahvaljujem na objasjenju!!
Ovdje se svima sve stalno okrece!!
Pozivam kolege strucnjake za kretanje bdi indexa da nama koji smo neiskusni objasne kako se
taj index izracunava!
Ja ne zelim tvrditi da ce gore, dolje ni ukoso, ali objasnite nam kako se index izracunavao do prije mjesec dana, a kako se izracunava danas!
Pozdravljam sve bdi strucnjake i unaprijed zahvaljujem na objasjenju!!
Ni sam stručnjak ali sam čitao prije mjesec,dva da je to zapravo preslika stvarno postignutuh cijena vozarina i da se sa njim ne da manipulirati i špekulirati kao sa svime ostalim.
Taj post je cca 2 mjeseca u natrag na ovoj temi. Ako nađem orginal zalijepiti ći jer mi se čini da znam gdje sam to čitao.
2. BDI indeks – brodske vozarine za rasute terete
BDI indeks – Baltic Dry Indeks je vodeći indikator koji pruža jasan pogled na globalnu potražnju za robama i sirovinama. Za investitore je to važno jer, kad globalna ekonomija raste, povećava se i potražnja za robama i sirovinama. BDI svakodnevno prati cijene troškova brodskog prijevoza rasutih tereta (željezne rudače, čelika, ugljena) na londonskom The Baltic Exchange tržištu za 22 različite svjetske rute. Za oporavak tržišta kapitala nužan je i oporavak BDI indeksa. U posljednjih mjesec dana BDI je skočio skoro 80 posto. Ulagači BDI smatraju važnim jer spekulanti ne mogu utjecati na njega budući da se njime ne trguje na burzi, za razliku od primjerice od cijena nafte, također bitnog pokazatelja na koji spekulanti imaju znatan utjecaj.