ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 08.11.2024. u 11:12
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
334.572
6,828
49,00
49,60
3,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/atlantska-razocarala-u-pola-godine-gubitak-63%2c2-milijuna-kuna,52249.html

Atlantska plovidba razočarala: U pola godine gubitak 63,2 milijuna kuna
Autor/izvor: SEEbiz
DUBROVNIK – Grupa Atlantske plovidbe je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila gubitak od 63,2 milijuna kuna.

Od ukupnog gubitka 65% ili 41,2 milijuna kuna otpada na pomorstvo, 18% na zračni prijevoz i 17% na hotelijerstvo. S obzirom na iskazani gubitak Grupa nije ostvarila zaradu po dionici.

Grupa (ZSE:ATPL-R-A) je ostvarila ukupne prihode u iznosu od 375,9 milijuna kuna. U istom razdoblju prošle godine prihodi su iznosili 907,6 milijuna kuna i kada se eliminira utjecaj prihoda od prodaje broda tada su prihodi u 2009. godini manji za 50% u odnosu na prošlu godinu. Od ukupnih prihoda Grupe 71% otpada na pomorstvo kao osnovnu djelatnost, 22% na avio prijevoz, te oko 7% na hotelijerstvo. čak 71% prihoda od prodaje ili 247,7 milijuna kuna ostvareno je na inozemnom tržištu. Troškovi poslovanja Grupe u obračunskom razdoblju iznose 439,1 mil. kuna i za 79,0 mil. kuna ili 15% su manji od istih u prvom polugodištu prošle godine. Od ukupnih troškova 70,1% otpada na pomorstvo.

Navedeni rezultati su očekivani, sukladni planiranim veličinama, a posljedica su globalne gospodarske krize, drastičnog pada vozarina na svjetskom tržištu brodskog prostora, te sezonskog karaktera poslovanja ostalih djelatnosti Društva, a Grupa nije imala problema s likvidnošću, kaže se u komentaru Uprave.

pravno gledajući ljepo stoji porez na dividendu! znači dobili ste dividendu ali u dioniocama ali to ne znači da ste automatski i oslobođeni plačanja poreza otkud vam ta ideja? pa onda će svi djeliti dionice prvi ht jer deuche telekomu 4% je velik dio kolača što ide u državni proračun. po meni postoje dvije mogučnosti naplate poreza za atpl a to je
1 uz dionice dobit ćete i uplatnicu koju morate platiti
2 kada se odlučite prodati dobivene dionice skinuti će vam 4%
ja stvarno neznam ako je donesen taj zakon zašto bi atpl-ov model podjele dividende bio rupa u zakonu za izbjegavanje poreza prebanalno da država neobuhvati i to
PS: ovo nije druk nego činjenice

A gdje te cinjenice mozemo potvrditi? Jos to nije uopce detaljno objasnjeno nigdje, stoga ovaj dio o cinjenicama ne stoji.

Svatko danas trguje na burzi ali rijetki ostaju psihicki zdravi!

Loše, loše….lova na računu se topi sve više….do kraja godine će još bit a onda 🙂

Nemoj biti naivan, računaj na lovu od prodaje Koločepa (14 miljuna dolara) ili mi je nešto promaklo.

… za primjer: imam 500k kn u atpl i na to dobivenih 31 dividendnu dionicu. ako ih prodam po
okruglo 1k te utržim dodatnih 31000kn i na to platim 4% = 1240kn …!? pa, šta se sad treba
živcirati radi te svote na brutto iznos od 531000kn koja je u điru!?

po meni, ove mjere su ok, pa danas sutra i (umjerena) taksa na kapitalnu dobit! to će sigurno
pomoć sazrijevanju zse (kao i većini dioničara koji su tu zalutali!) – neznam koliko mi šutjeli o tome …

Loše, loše….lova na računu se topi sve više….do kraja godine će još bit a onda 🙂

Nemoj biti naivan, računaj na lovu od prodaje Koločepa (14 miljuna dolara) ili mi je nešto promaklo.
[/quote]

Ljudi moji nećete valjda govorit kako je dobro da prodaju ovo i ono,
to nije dobit od poslovnih aktivnosti. Dugoročno, to je put prema znate di.

Pogledajte državu kako je lipo sve prodala, dobila novce, vratila dugove, a šta dalje?
-malo novih dugova, malo idemo povisit cijene.. ooops nismo vise konkurentni. Aha a šta sad???

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/atlantska-plovidba-razocarala-u-pola-godine-gubitak-63%2c2-milijuna-kuna,52249.html

Što sam zapravo htio reći, neki ovo gledaju kao razočarenje, neki kao očekivano.

Ja sam vjerovao da ćemo biti na nuli, ipak mi je ovo malo veći gubitak.

Vidim da su se neki došli bahatit ovdje, a nije ni vrijeme ni mjesto..
Uglavnom, proučite malo pivitak pa mi recite dali je tko u saboru spomenuo ijedan od ovih pojmova, samo su rekli oporezivati ćemo..
Primarna ideja ovog "ementaler zakona" je sljedeća: amo uzeti onima koji imaju previše i za koje se ne zna kako su došli do prvog milijuna (a zna se, vraga se ne zna – sve se zna )
Nikome nije palo napamet da mi nismo kupovali aute na kredu, da smo štedili.. npr. ja sam studentica i imam malo dionica, recite pošteno jesam li ja u kategoriji "onih koji imaju previše"???

Amortizacija 16 milja veca od Q1.
Eto ti nule.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

[/quote]

Ljudi moji nećete valjda govorit kako je dobro da prodaju ovo i ono,
to nije dobit od poslovnih aktivnosti. Dugoročno, to je put prema znate di.

Pogledajte državu kako je lipo sve prodala, dobila novce, vratila dugove, a šta dalje?
-malo novih dugova, malo idemo povisit cijene.. ooops nismo vise konkurentni. Aha a šta sad???
[/quote]

Lani su zaradili app. 70 miljuna dolara od prodaje tri stare kante, što su trebali prodati ih početkom ove godine za 15 milja, bi li tad bio zadovoljan???. To je najvažniji dio poslovanja za svakog brodara i valja imati nosa, jer Uprava ne može utjecati na BDI i vozarine. Obzirom na prodaju Koločepa i zaračunatu amortizaciju FI 2Q nije tako loše.

Amortizacija 16 milja veca od Q1.
Eto ti nule.

Pa zapravo zarlika je 4, neznam od kuda ti 16

Ja sam u modu HOLD. Pogotovo s obzirom da BDI vjerovatno pada u bližoj budućnosti, a keš za dokup čeka povratak likvidnosti na ZSE.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

New Report

Close