ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 13:56
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,37
900
19
47,30
48,20
-0,42%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Pozdrav svima!

Tko zna kada će dionice sa dividende sjesti na račun u SDA, do sredini 10 mj. ???

P.S: III. Dio dobiti iz točke I. ove Odluke uporabiti će se za isplatu dividende u vlastitim dionicama Društva i to u roku od 60 dana nakon što izmjena Statuta Društva donesena na Glavnoj skupštini Društva održanoj 04. kolovoza 2009.g. bude upisana u registar Trgovačkog suda u Dubrovniku.

I kad će ta izmjena biti upisana u registar Trgovačkog suda u Dubrovniku?

P.S: Evo kopirao sam ponude za kupnju i prodaju 15 min prije otvaranja burze u cca 9:45, šteta da nisam stigao kopirati za 1 minutu do otvaranja kad "uprava " napravila "korekciju" odnosno kad su ubacili 1000 dionica na prodaju po 1090 i 1100 minutu, dvije prije otvaranja. Hanfa to naravno ništa ne vidi

dobit ćeš dionice za DO 60 dana od 4.8. dakle najkasnije 4.10.
nego daj mi objasni ovo što si napisao: uprava minutu prije otvaranja "ubacila" 1000 dionica po 1090&1100 na prodaju…
kako znaš da je uprava, a što i da je? zašto misliš da bi to hanfi trebalo uopće biti zanimljivo kad im nije zanimljivo ni muljanje sa ptkm?

@gorgija

mislim da ne žele to stavljati na site iz više razloga.
– službeno vlasnici brodova su ofshore kompanije Monrovija conbulk, Atlant HeavyLift co. Marshal Islands
– dio brodovi su pod stranim zastavama
Stavljanjem tih podataka na svoj site, samo bi priznali svoju pravu dobit i našoj poreznoj upravi stavili na pladanj podatke da ih mogu bolje poharačiti.

zapravo, zanima me što je razlika između onih koji budu na platou i onih drugih koji ne budu? da li to uprava odluči ponekad prekršiti poslovnu tajnu pa im faksira ugovor? ili netko na siteu ilegalno dođe do podatka? ili je čisto stvar slučaja da ponekad neki ugovor tamo objave a drugi opet ne a moglo bi se objaviti sve kad bi platou imao bolji network? ili ovisi o tome pod kjom zastavom koji brod plovi?

GNK danas objavljuje izvješće nakon zatvaranja burze.
EXM 05.08.
EGLE 06.08.
ESEA 17.08.
NM 30.07.

to će nam svakako dati sliku kakvu zaradu možemo očekivati u Q2

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

EXM 05.08.
EGLE 06.08.
ESEA 17.08.
NM 30.07.

ili gubitak!

živjeli!!!

brodari vani u crvenom pomalo ali sigurno se anulira onaj skok od prije dva dana ameri u crvenom…imam osječaj da su one pozitivne objave o kraju krize i uzletu svjetskog gospodarstva samo još jedno šišanje naivnih na globalnoj razini (kod nas čak ni to više ne pali) kod nas nelikvidnost, vruća jesen na vratima, kad se vrate jači ulagači sa godišnjeg ne vjerujem baš da će pojačati likvidnost jer ovo mnogima uopće nije dobro za ulaz (tu i sebe svrstavam) roničemo još mi prije pravog zdravog oporavka [bye] [bye] [bye]

živjeli!!!

brodari vani u crvenom pomalo ali sigurno se anulira onaj skok od prije dva dana ameri u crvenom…imam osječaj da su one pozitivne objave o kraju krize i uzletu svjetskog gospodarstva samo još jedno šišanje naivnih na globalnoj razini (kod nas čak ni to više ne pali) kod nas nelikvidnost, vruća jesen na vratima, kad se vrate jači ulagači sa godišnjeg ne vjerujem baš da će pojačati likvidnost jer ovo mnogima uopće nije dobro za ulaz (tu i sebe svrstavam) roničemo još mi prije pravog zdravog oporavka [bye] [bye] [bye]

Vani su brodar u crvenom jer slijedi prema FFA korekcija BDI-a. Nitko nije rekao u svijetu da je recesija gotova, no većina ekonomista i drugih stručnjaka se slaže da su vidljivi znakovi oporavka i da je gospodarstvo na putu oporavka. Ameri a i struka u EU drugačije promatraju njihove poslovne rezultate od naših novinara i analitičara, oni poslovne rezultate ne kompariraju sa istima iz 2008 već ih uspoređuju da li su ispunila ili nisu očekivanja analitičara. Glupo je uspoređivati 2Q kod brodara iz 2008 kada je BDI bio na povijesno najvišim razinama 11000 bodova sa ovim kada je BDI bio oko 1800-3000 bodova, u takvim okolnoistima je i poslovanje s nulom ili manjim gubitkom odličan rezultat, naravno naši novinari će to odmah uspoređivati s 2Q iz 2008 i pisati o katastrofi brodara.

1. Ako je protuzakonito onda je to kazneno djelo.
2. Ako nije onda neznam zasto ne informiraju dionicare.
3. Razlog je debilan.
4. Samo 2-3 firmi na berzi imaju dobar corporate governance, a ATPL nije jedna od njih

1. Budući si stručan, pročitaj kazneni zakon i reci nam koje bi to bilo kazneno djelo,
[cool]
2. Daj molim te budi frend pa stavi malo na site ugovore koje si ti potpisao da vidimo čime se baviš i koliko zarađuješ. Usput stavi malo na site preko kojih računa posluješ/dobivaš plaću i odmah nabaci promet po računu, hvala, a Atlantsku plovidbu neka bude sram što su takvi,
3. Ne budi debil,
4. Nije berza nego burza, a usput navedi koje su to firme da im odma’ kupim dijonice.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

U ovoj krizi, najbolji i relativno najsigurniji izbor su ipak dionice kvalitetnih tvrtki, tj. bar dio slobodnog kapitala treba držati u dionicama, knjiška preporuka je 1/3 jer:
– ako si u kunama lako je moguća devalvacija od 10-30 %, ako nam dođe MMF
– ako povučeš kune, promjeniš u npr. Eure i držiš ih u banci, dobit mala, sigurnost relativno velika, ali postoji mogućnost zamrzavanja ako država bankrotira ili upadne u probleme, ako devize držiš doma, ili u sefu ili u stranoj banci, samo dodatno opterećenje, tako da sve ima svoje rizike. Istina na našem plitkom tržištu lako su mogući i umjetni veći padovi i veći od 30%, no moja odluka je ATPL :))

Možda je malo off topic, ali ovo su moji razlozi zašto ostajem u ATPL do daljnjega, inače da je situacija u državi stabilnija vjerojatno bih bio u cash-u

Srdačan pozdrav i sretno svima
[cool]

Prodo sam po 1172, mozda nisam trebo,ali sam uzeo jadroplova jer ocekujem dobro izvjesce,mislim da ce biti puno bolje od atlanske, atlanska ce imat doste bollje od 1q, ali neznam hoce li biti dobiti dok u jadroplovu ocekujem pozitivno izvjesce sa boljom dobiti,sve u svemu mislim da je trenutno na zse jedino isplativo imat brodare i od gradjevinara IGH, ja sam se odlucijop za jadroplov cekat izvjesce za 2q.

EXM 05.08.
EGLE 06.08.
ESEA 17.08.
NM 30.07.

ODLICNOOOOOOOOOOO izvjesce.

EXM 05.08.
EGLE 06.08.
ESEA 17.08.
NM 30.07.

ODLICNOOOOOOOOOOO izvjesce.
[/quote]

Rezultati su impresivni…

Genco Shipping & Trading Limited revenues decreased 10.4% to $93.7 million for the three months ended June 30, 2009 versus $104.6 million for the three months ended June 30, 2008 due to lower charter rates achieved for some of our vessels.

Samo desetak posto manji rezultati nego u 2008 godini…

Net income was $78.9 million or $2.52 basic and $2.51 diluted earnings per share for the six months ended June 30, 2009…

omjer kupnja prodaja je katastrofalan 1300/ 14800!!!!

Posve nebitno, Kolega.

Ako imam dionicu stavit ću je na prodaju, pa neka čeka ciljanu prodajnu cijenu,

a ako je mislim kupiti npr. po 700 Kn, pa ne mislite valjda Kolega, da ću staviti nalog za kupnju na

toj razini sada?

Smiješno, valjda u međuvremenu, mogu sa svojim novcem odraditi nešto drugo!

Pozzz!

New Report

Close