odoše ameri i brodari se zelene pa bogati dokle ćemo se mi kiseliti na 1150kn cijeli svijet reagira na pozitivne vijesti samo mi ne…ipak atpl više ovisi o vanjskim utjecajima nego unutar ove banana države…ali zato kad se vani crveni pratimo to pa mi duplo dole
mogli bi se neugodno iznenaditi oni koji kalkuliraju sa rušenjem cijene nakon dividend daya…nastave li vani rasti i najveći budalaši neće pristati na prodaju…ovaj rast u americi i eu je naznaka kako su procijenili da je kriza pri kraju i normalno je da dionička tržišta reagiraju prije nego to rezultati i statistike potvrde…i kada u to ukalkuliramo ponovnu povećanu potražnju za sirovinama i robama koja će uslijediti možemo samo trljati ruke…mi ćemo im sve to vrlo povoljno prevoziti [proud]
izgleda da je ATPL odradila svoj rast i da je dividenda uključena u cijenu.
sad je pitanje samo koliko će je srušit na zadnji dan za dobivanje divdende i dan poslije. mislim da ide iskrcaj već taj zadnji dan i to tamo negdje oko objave BDI-a.
koliki će bit ovisi o jednoj musaki BDI-a, futuresa i poteza ove poltronske kretenske vlade.
Rudari su također uzletjeli slijedeći rast cijena metala. Dionice Xtrata, Rio Tinto, BHP Billiton, Kazakhmys i Lonmin napredovale su između 4,1 i 9,5 posto.
samo se nadam da slijedeći tjedan neće biti puno paničara kad veće ribe budu pokušale izazvati lavinu prodaje nakon ostvarenja prava na dividendu u dionicama…siguran sam da će biti pokušaja a o nama ovisi koliko će uspjeti…tih 8,33% ne bi smjelo biti povodom da se brže bolje pošto- poto riješi dionica koje imaju odlične predispozicije za rast u narednom periodu jer će samo ovakva poduzeća koja ne posluju u Hrvatskoj imati sigurne prihode i sasvim sigurno dobit na kraju godine…ne zaboravite i na keš koji je ostao na računu firme i na brodove koje treba preuzeti do kraja godine uz sada već sasvim solidne vozarine koje će još narasti jer Kina nezaustavljivo ide naprijed…zato poručujem dragim prijateljima u dionici PAMET U GLAVU ! na jesen će to biti jedna od poželjnjijih dionica i mnogi će se htjeti prebaciti u nju …
… mislim da si zaboravio spomenuti i tad već sigurnu obranu dionice od strane trezora.
da će biti rasprodaje, bit će. jedan uski V u grafu nas očekuje. napominjem: uski!
Obožavam Rio tinto , tako dobro zvući. Naroćito kad se reflektira na ATPL. Čini mi se da je dilema što sa divividendom . Kakva su mišljenja – mala anketa : A. Odmah prodati . B. ostaviti u portfelju. C. reinvestirati u nešto drugo . D. Ostalo.
Obožavam Rio tinto , tako dobro zvući. Naroćito kad se reflektira na ATPL. Čini mi se da je dilema što sa divividendom . Kakva su mišljenja – mala anketa : A. Odmah prodati . B. ostaviti u portfelju. C. reinvestirati u nešto drugo . D. Ostalo.
samBy