ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 04.11.2024. u 02:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,15
1.839
39
47,10
48,30
-6,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Paničari su se iskrcali i sada se vračamo na cijene od jučer. Danas je klasika, kada su vani indexi +2 mi smo u plusu 0,5 a kada je vani -0,5 mi smo u -2. To je naš mentalitet za to nije kriva ni Vlada ni politika, ni fond manageri, ni trade-markeri, ni vuk ni crvenkapica već naše glave.

čemu sad ovaj pad? [undecid]

pad je zbog mizernih -0,60% vani a DJIA rastao 7 trgovinskih dana zaredom. naravno da ima profit taking kad tad. A Apple izbacio fantastično izvješće. I danas će završiti vanka u plusu. Kako izbijaju dionice iz ruku neiskusnih zaista je pretužno za gledati. [sad]

gaće su jos pune….i to je dobro…. [cool] znaci jos ima kamikaza….

SVI SU SPAMERI IGNORE !!! D,D(dugoročni dokupljivači)bloger predvodnik :-)strucnjak

čemu sad ovaj pad? [undecid]

pad je zbog mizernih -0,60% vani a DJIA rastao 7 trgovinskih dana zaredom. naravno da ima profit taking kad tad. A Apple izbacio fantastično izvješće. I danas će završiti vanka u plusu. Kako izbijaju dionice iz ruku neiskusnih zaista je pretužno za gledati. [sad]

gaće su jos pune….i to je dobro…. [cool] znaci jos ima kamikaza….
[/quote]

yep, uključen stroj za šišanje ovaca jutros 🙂

luke, brodovi...

ne znam di je zapelo, ali čini mi se da od trejdanja ne bu niš, manageri ne znaju da li bi se ravnali po US ili BDI, ili po vremenskoj prognozi. svojevremeno sam i sam kupovao kad je Vakula najavio sunčano, a prodavo kad je trebalo zahladiti, sad radim suprotno.

Pozdrav,

Dali mi netko može reći što je prije par dana došlo poštom od AP.
Naime, netko mi je od susjeda istrgnuo pošiljku iz kasliča tako da je samo ostao komadić koverte sa grbom AP. Dali je samo časopis ili nešto važnije.

Hvala

Pozdrav,

Naime, netko mi je od susjeda istrgnuo pošiljku iz kasliča tako da je samo ostao komadić koverte sa grbom AP. Dali je samo časopis ili nešto važnije.

Hvala

Časopis kolega, bar sam ja to dobio.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Pozdrav,

Hvala

[/quote]

U vrijeme krize oni tiskaju časopise i šalju dioničarima [rolleyes]

Ima ljudi koji od svog bogatstva nemaju ništa osim straha da će ga izgubiti.

Pozdrav,

Hvala

[/quote]

U vrijeme krize oni tiskaju časopise i šalju dioničarima [rolleyes]
[/quote]
Dobio sam ga i ja, moš mislit kakav trošak za njih

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

… ha, podosta sarkazma jutros!?

ajde, recite da imate milione na raspolaganju i da sjedite pred monitorom u
pbz invest, zaba invest itd i da imate ovlaštenje kupovati po iskustvu, ta,
procjeni trenda itd. bili se u ovom času upuštali u kupnju dionica s nekim iole
većim iznosom?

vjerovatno smo u najneizvjesnijem razdoblju na domaćoj ekono sceni. predstojeći
mjeseci kao da nisu bili neizvjesniji. normalan investitor je van burze, ili mu
je portfelj u stanju mirovanja … u ovoj letargiji svi tech podaci oko bdi-a,
stanja na burzama us/eu itd. su sekundarnog značaja. negativan sentiment je prevladavajući,
a on se trenutno kroji na ovim maratonskim sjednicama u vladinim klupama. nadajmo se
povoljnijim fi za 2q i pametnim potezima vladajuće garniture (ohrabruje me dosljedan
stav premijerke i naznake popuštanja od strane guvernera hnb-a, glede snižavanja% obvezne pričuve za banke = značajan izljev kapitala na tržište = smirenje opće nelikvidnosti).

što bi se reklo, dobro i da je ovako kako je.

atpl se dobro drži i mislim da je svoju katarzu prošla početkom godine.
kao i uvijek, preporuka onima kojima ulog znatno utječe na životnu svakodnevnicu –
pazite na svoj novac i djelujte na vrijeme. ostali vjerovatno ionako imaju povećani
prag osjetljivosti na potencijalni gubitak (ili dobitak) …

kolega, recite mi molim Vas kakve veze ima profit ATPL s gospodarskim stanjem u Republici Hrvatskoj? Izuzmite manji dio koji otpada na Dubrovnik airlines i hotele.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

danas opet ista priča kao i zadnjih tjedan dana, nakon 12:00 (06:00 NY) s dolaskom prvih nadobudnih managera na posao kreće intenzivnije pred-trgovanje i futuresi počinju svoj rast. [wink] ovi nabijači po koti 1150 mora da su jako zbunjeni sada, a bit će još više do 13:00 (07:00 NY) [wink]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

s obzirom na okolnosti u kojima se nalazi država zbilja jedino mirno mogu spavati ulagači u brodarske dionice…brodari svoj kruh zarađuju u bijelom svijetu a taj isti svijet lagano izlazi iz krize, da ne spominjemo Kinu koja je u ovoj kriznoj godini imala "samo" 7 % rasta BDP -a. Prema tome sve ove igre sa cijenom na našoj burzi mogu biti samo pokušaji da se ošiša još malo naivnog i preplašenog puka jer svaki profesionalni ulagač dobro poznaje koji sektor se prvi diže kada počinje oporavak. Zato lijepo čuvajte dionice i čekajte jesen … mislim da ćemo se morati odlijepiti od ostatka i krenuti svojim putem…čak i da dođe do neke devalvacije kune naša AP radi za US $ i to nas štiti čak i od tog rizika…mislim da su ovo trenuci u životu kada se otvaraju prilike i svaka pametno uložena kuna može se u nekom razumnom razdoblju višestruko oploditi…

New Report

Close