ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 04.11.2024. u 23:58
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,37
2.985
63
47,20
48,20
1,06%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

sreća da je dividenda u "naturi".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-porez-nije-na-place-nego-i-na-sva-primanja-a-udara-se-i-na-dividendu/442680.aspx

Danas dosao casopis od ATPL…… mikroskopskim slovima ispisane su Odluke… necu citati!Gledam
samo fotografije…od teksta me boli glava…..

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

"Zasto dionica tako sporo raste? ………..nesto nije u redu. "

Pa likovi su se postavili visoko da bi vama prodavali postojeće dionice po većim cijenama, a čim to obave ovi nalozi će se maknuti! HT uz vijesti koje stižu spreman je na pad dolje!

ako me matematika ne vara, čini se da je sutra srednja vrijednost 1170,39. ostali su samo trejderi koji nemaju rezona prodati po jeftinije no što su nabavili. najveća količina upravo i jest na 1170 otišla.mislim da smo sutra u plusu, ali nježnom…

danas ameri objavljuju izlazak iz recesije…

na sto mislis kad kazes da objavljuju izlazak iz recesije?
[/quote]
ne znam ja o čemu vi ovdje govorite, ali poznato je da je ECRI (Economic Cycle Research Institute) kao vodeća institucija za proučavanje ekonomskih ciklusa i predviđanje trendova koja je već bezbroj puta točno predvidjela preokrete i nikada dala lažni signal!, već objavila prije par mjeseci da je recesija gotova kroz par mjeseci (što je točno otprilike sada). To što mnogi ne vjeruju njihov je problem… ali oni tvrde da je do preokreta došlo, da će ekonomija vjerojatno još duže vrijeme biti krhka i da će rast biti slab, ali da se više ne može govoriti o silaznom dijelu ciklusa nego da je uzlazni nastupio – kakav takav, ali je uzlazni.

S nama to ništa nema veze , mi smo sigurno još i još jedno duže vrijeme: u silaznom dijelu ciklusa.
[/quote]

ima to veze sa nama itekako. kao što je imalo veze sa nama prije točno dvije godine. netko je tvrdio da hipotekarna kriza nema veze s nama paje izgubio 90% na vrijednosti portfelja. Ti isti opet tvrde da izlazak zapada iz recesije nema veze s nama i izgubit će 300% rasta.

I'LL BE BACK

danas ameri objavljuju izlazak iz recesije…

na sto mislis kad kazes da objavljuju izlazak iz recesije?
[/quote]
ne znam ja o čemu vi ovdje govorite, ali poznato je da je ECRI (Economic Cycle Research Institute) kao vodeća institucija za proučavanje ekonomskih ciklusa i predviđanje trendova koja je već bezbroj puta točno predvidjela preokrete i nikada dala lažni signal!, već objavila prije par mjeseci da je recesija gotova kroz par mjeseci (što je točno otprilike sada). To što mnogi ne vjeruju njihov je problem… ali oni tvrde da je do preokreta došlo, da će ekonomija vjerojatno još duže vrijeme biti krhka i da će rast biti slab, ali da se više ne može govoriti o silaznom dijelu ciklusa nego da je uzlazni nastupio – kakav takav, ali je uzlazni.

S nama to ništa nema veze , mi smo sigurno još i još jedno duže vrijeme: u silaznom dijelu ciklusa.
[/quote]

ima to veze sa nama itekako. kao što je imalo veze sa nama prije točno dvije godine. netko je tvrdio da hipotekarna kriza nema veze s nama paje izgubio 90% na vrijednosti portfelja. Ti isti opet tvrde da izlazak zapada iz recesije nema veze s nama i izgubit će 300% rasta.
[/quote]
ti govoriš o kretanjima dioničkih indeksa? O tome ja nisam ni riječi.

Govorim o ekonomskim ciklusima – dionice… ne slijede ih uvijek na jednaki način, one su dovoljno nepredvidljive da ih se ne usuđujem predviđati.

Osobno sam u dionicama do grla… iako neki keš dobivam uskoro…, ne bih imao ništa protiv rasta, jer obzirom na omjere keša i dionica… neću moći baš znatno dokupljivati u slučaju pada niti time baš nešto naročito postići. Svaki dokup veseli… no zelenilo ponekad, premda ne volim stvari gledati kratkoročno, ipak ima svoje čari 😀 Uostalom, sve moje (i neke koje nisu moje) dionice su toliko jeftine da i u slučaju daljnjeg rasta – dokup nema smisla da bude isključen kao opcija.

OK Lynx, nismo se skužili.

I'LL BE BACK

Valjda je dobro da je ATPL ovaj put daje u dionicama…

http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-porez-nije-samo-na-place–nego-na-sva-primanja-a-udara-se-i-na-dividendu/442680.aspx

Firme od kojih smo dobili ili dobivamo dividendu……..imaju novaca. Prerasporediti ce troskove..
a kaj bi drugo….!

Nemojte mi samo reci da se nije znalo za ovaj namet ..prije Sanaderove ostavke…prije Sjednice ATPL…. prije neg je …….

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

čemu sad ovaj pad? [undecid]

pad je zbog mizernih -0,60% vani a DJIA rastao 7 trgovinskih dana zaredom. naravno da ima profit taking kad tad. A Apple izbacio fantastično izvješće. I danas će završiti vanka u plusu. Kako izbijaju dionice iz ruku neiskusnih zaista je pretužno za gledati. [sad]

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

pa barem atlp ne ovisi o ovom našem jadu od države, nego o stanju vanka. i čim prije se to shvati, tim bolje. osim brodara ja se zaista ne želim kockati i ulaziti u jače pozicije bilo gdje drugdje.

[i] Moji postovi nisu investicijski savjeti, niti nagovor na kupnju ili prodaju dionica, već osobno mišljenje.[/i]

New Report

Close