Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,37 | 2.985 | 63 | 47,20 | 48,20 | 1,06% |
Mislim da će se ovih dana dogoditi povijest. već danas se ATPL odljepila od Crobexa. brodari vani u solidnom plusu, od 2,5 za DSX do 13,5 za Excel. I genko koji je bio u minusu cijeli dan zaokrenuo u zeleno. To su ovi za nas intersantni. jedino Bosni baš ne ide; B + H Ocean Carriers Ltd. je točno na nuli.
gdje sam stao? a, da, ne bih se čudio da se ATPL i Crobex počnu ponašati ko Mila Gera, dakle uvrijeđeno i sutra na oboma, svijetu usprkos, gledamo crvenilo. Zelenilo sutra bi bilo brutalno prejednostavno a to market markeri ne vole, ono, da zarađuju koliko i kumice s placa.
Šta sam reko, nema niti onih grotesknih navlačećih naloga u predtrgovanju. Velike face su uvrijeđene što se vani kuha zeleno a oni na godišnjem. pih!
sad kad vide crvene futurese pa navale ovce na šišanje [lol] a ameri rasli 6 trgovinskih dana zaredom [lol]
Mislim da će se ovih dana dogoditi povijest. već danas se ATPL odljepila od Crobexa. brodari vani u solidnom plusu, od 2,5 za DSX do 13,5 za Excel. I genko koji je bio u minusu cijeli dan zaokrenuo u zeleno. To su ovi za nas intersantni. jedino Bosni baš ne ide; B + H Ocean Carriers Ltd. je točno na nuli.
gdje sam stao? a, da, ne bih se čudio da se ATPL i Crobex počnu ponašati ko Mila Gera, dakle uvrijeđeno i sutra na oboma, svijetu usprkos, gledamo crvenilo. Zelenilo sutra bi bilo brutalno prejednostavno a to market markeri ne vole, ono, da zarađuju koliko i kumice s placa.
Šta sam reko, nema niti onih grotesknih navlačećih naloga u predtrgovanju. Velike face su uvrijeđene što se vani kuha zeleno a oni na godišnjem. pih!
[/quote]
tiha voda brege dere
što se bude više bližio petak ( ponedjeljak zadnji dan za dobit dividendu) to će cijena više skakati. ako smijem prognozirati preći će 1250kn
utorak 28.07. ti je ex dividend day. kupiš 28.07. + 3 radna dana i eto te u SKDD kao vlasnika na 31.07.
ne sjećam se kad sam zadnji put nekom sa većim guštom dao stotku!
[/quote]
Kad se govori o ugljenu imajte na umu da ga ima gotovo u neograničenim količinama, a npr. u Australiji se radi o površinskim iskopima, dakle vrlo jeftinim za eksploataciju. Btw, pogledajte energetski plan jedne Njemačke, pa se lako može ustanoviti da su se opredjelili za nove termoelektrane na ugljen, možete mislit koliko vjeruju Rusima, iako je Putin za predsjednika Nadzornog odbora jednog Gazproma svojedobno postavio ex. njemačkog premijera G.Schredera. Kad cijena barela nafte skoči na over 100 dolara ili čak na razine od 150 ugljen će se vratiti na scenu na velika vrata, tu nema dvojbe.
Tko se još grije na ugljen ?
http://www.ucsusa.org/clean_energy/coalvswind/c01.html
A dalje si cackajte za ostale zemlje
ne sjećam se kad sam zadnji put nekom sa većim guštom dao stotku!
[/quote]
Kad se govori o ugljenu imajte na umu da ga ima gotovo u neograničenim količinama, a npr. u Australiji se radi o površinskim iskopima, dakle vrlo jeftinim za eksploataciju. Btw, pogledajte energetski plan jedne Njemačke, pa se lako može ustanoviti da su se opredjelili za nove termoelektrane na ugljen, možete mislit koliko vjeruju Rusima, iako je Putin za predsjednika Nadzornog odbora jednog Gazproma svojedobno postavio ex. njemačkog premijera G.Schredera. Kad cijena barela nafte skoči na over 100 dolara ili čak na razine od 150 ugljen će se vratiti na scenu na velika vrata, tu nema dvojbe.
[/quote]
Točno kolega. Friški primjer je u komšiluku gdje je u planu izgradnja termo elektene i površinskog kopa (zaboravio gdje).
A ovi što griluju na ugljen neka požure jer bi uskoro mogla da padne zabrana za takve aktivnosti jer se na taj način osjetno povećava emisija CO2 u atmosferi (koliko god to izgledalo smješno analize već postoje) U nekim evropskim zemljama je već zabranjeno spaljivanje trave i granja u vrtu baš radi toga. Kod nas je to pod krinkom izazivanja požara zabranjeno samo u ljetnim mjesecima.
Tko se još grije na ugljen ?
Pola slovenije! Ako se ne varam, grije se i cijela Istra! U TE Plomin se ugljen pretvara u struju, a ta se onda u kućanstvima koristi za grijanje!
nema rasprodaje ovo je ljepo za vidit a ovih 11000 na asku pa di je to na 1400 možda