ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nema veze što je pao BDI za manje od 1%, bitno je da je danas objavljen odličan FFA na balticexchange i prema njemu će u idućem razdoblju BDI snažno rasti debelo preko 4000 bodova. FFA za ovaj tjedan na blaticexchange izgleda ovako za: capeove: +1613 za panamaxe: +471 za supre: +3083 za handy -12 ukupno za dry +5155 ( U prijevodu možemo se u nardenih par dana nadati rastu BDI na najviše razine ove godine.) Jedini je probleb što sam se u četvrtak iskrco i danas ukrco za 1,5% skuplje.

Ako ulažeš isključivo na bazi podataka sa paper marketa onda bježi ča sa burze, ostati ćeš bez gaća na guz..i. Inače, BDI za panamaxe je sasvim pristojan za ovaj period godine čak i iznad toga, moglo bi na jesen biti interesantno na ovoj dionici kad počne top sezona ugljena.

puno je bolje kad cijena ne skače. manje špekulanata i svi ulaze po sadašnjim cijenama, oni koji su ušli po nižima sada se istovaruju onima koji stvaraju obrambenu liniju. dao bog da potraje još par dana i onda znamo da ni u onom lošem scenariju nakon divdana ne ide ispod ove. a nekako se počinjem navikavati na ovu 115x…
samo malo promet da ojača. ne kažem da je nešto loš, nego onako…

Tko se još grije na ugljen ?

Danas su ameri u znatnom plusu
Vaš link

I noga u guzicu je korak naprijed

Nema veze što je pao BDI za manje od 1%, bitno je da je danas objavljen odličan FFA na balticexchange i prema njemu će u idućem razdoblju BDI snažno rasti debelo preko 4000 bodova. FFA za ovaj tjedan na blaticexchange izgleda ovako za: capeove: +1613 za panamaxe: +471 za supre: +3083 za handy -12 ukupno za dry +5155 ( U prijevodu možemo se u nardenih par dana nadati rastu BDI na najviše razine ove godine.) Jedini je probleb što sam se u četvrtak iskrco i danas ukrco za 1,5% skuplje.

Ako ulažeš isključivo na bazi podataka sa paper marketa onda bježi ča sa burze, ostati ćeš bez gaća na guz..i. Inače, BDI za panamaxe je sasvim pristojan za ovaj period godine čak i iznad toga, moglo bi na jesen biti interesantno na ovoj dionici kad počne top sezona ugljena.
[/quote]

[/quote]
Kolega gardist puno je faktora koji odlučuju o ulaganju, naravnmo uvijek se trudim informirati zajednicu o nekom podatku koji saznam kao npr FFA; BDI, TA; FA idt.. Trenutno je dobar sentiment na stranim burzama i kod nas, dobar je BDI, BPI i BHSI, očekujemo za ATPL dividendu, očekujemo za HR-brodare bolje izvješće za 2Q ima još puno detalja koji utječeu na odluku o investrianju, a ovo su neki od bitnijih.
Meni su kod odluke o investrianju bitni trendovi, zato ponekad izađem iz dionica napravim kratku pauzu dok ne vidim smjer trenda.

Par postova prije postoje prognoze po FFA da će BDI u 1Q 2010 biti 2400 bodova…u što ja ne virujem…

Koliko optimizma i rasta u cilom svitu..mi smo pod kočnicom za sada

Koliko optimizma i rasta u cilom svitu..mi smo pod kočnicom za sada
[/quote
Uskoro će brodari i na ZSE podići sidra i zaploviti punim jedrima, sve više se spominje target od 1400 za ATPL .

ne sjećam se kad sam zadnji put nekom sa većim guštom dao stotku!

Mislim da će se ovih dana dogoditi povijest. već danas se ATPL odljepila od Crobexa. brodari vani u solidnom plusu, od 2,5 za DSX do 13,5 za Excel. I genko koji je bio u minusu cijeli dan zaokrenuo u zeleno. To su ovi za nas intersantni. jedino Bosni baš ne ide; B + H Ocean Carriers Ltd. je točno na nuli.
gdje sam stao? a, da, ne bih se čudio da se ATPL i Crobex počnu ponašati ko Mila Gera, dakle uvrijeđeno i sutra na oboma, svijetu usprkos, gledamo crvenilo. Zelenilo sutra bi bilo brutalno prejednostavno a to market markeri ne vole, ono, da zarađuju koliko i kumice s placa.

kinezi [tongue]

A i ti si isto našao gdje češ vrijeme gubiti. Bolje da si otišao na seminar o razmnožavanju jednojajčanih algi, nego na BRA

dobre stvari, šuškaju u poljima riže….
Vaš link
od njih se adrenalin diže….
[lol] [thumbsup] [cool]

hvali more, drž se altantske plovidbe.....

New Report

Close