Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
Kakvi likovi, boli glava. Slučajno je prodao lik po 1180.
Znam za svakakve slučajne situacije, ali da prodaš dionice slučajno, onda si slučajni dioničar.
Ja sam prodao taj dan po 1183 i vidjelo se iz aviona na otvaranju da se dionica pumpa u prvih 5 minuta te da onda slijedi istovar. Minutu kasnije je išla malo preko 1190 ali slijedeču minutu je več bila ispod 1180.
I sada neka mi netko kaže da je slučajno prodao, a kod odlučivanja važne su sekunde a ne minute.
Živjeli !!
p.s. ako volite rock, pozivam vas sve……http://www.rur-vk.com/
ne znam kak se može neko čuditi da ako vrijednost dionice raste da ju prodaš u određenom trenutku kad si zadovoljio svoju pohlepu za profitom, bilo to na dnevnim razinama ili dugoročno ili da kupuješ kada vrijednost pada, naravno treba imati i muda i znanja, jer baš kad trebaš stisnutu prodaj, misliš si bude to još malo, a onda je gotovo sve potone i onda opet čekaš i vrtiš se u krug. Na ATPL je skoro svaki dan moguće zaraditi 50-ak kunića p’o dionici, bilo da je uzlazni ili silazni trend. Treba znati trgovati kada pada i kada raste, naravno da treba biti za kompom, ali ne baš visiti od 0-24. Ponekad treba i riskirati. Na ZSE trgujem samo sa ATPL jer ovo drugo je sve šufteraj, tj za malu dječicu.
i8zgleda da mi kopiramo atx..treba vidit zašto je pao indeks u austriji,pa bi nam bilo lakše razlučiti zašto je crobi pao..pa očito je da u ovome trenutku crobi na 1900 nije poželjan velikim igračima,tj pokušat će veliki to rušiti barem na 1600 bodova..tu bi se sigurno javio dobar otpor..a što se atpl tiče,ona će ostati na ovim razinama i idući tjedan,možda dohvati 1200,zadnji dan za dividendu…
i8zgleda da mi kopiramo atx..treba vidit zašto je pao indeks u austriji,pa bi nam bilo lakše razlučiti zašto je crobi pao..pa očito je da u ovome trenutku crobi na 1900 nije poželjan velikim igračima,tj pokušat će veliki to rušiti barem na 1600 bodova..tu bi se sigurno javio dobar otpor..a što se atpl tiče,ona će ostati na ovim razinama i idući tjedan,možda dohvati 1200,zadnji dan za dividendu…
Proizvoljne činjenice kolega, ako bude dobrih vijesti u amera bićemo tu negdi…Ovo u petak je bila dobitonosna prodaja a kako dalje..da znam bio bih bogat
Azija: Dionice uzletjele predvođene brodarima
TOKYO – Dionice su nastavile prošlotjedni rast, podižući MSCI Asia Pacific indeks najviše u zadnjih deset mjeseci.
BDI još danas pozitivan
Jiangxi Copper Co., najveći kineski proizvođač metala, uzletio je 6,0 posto, dok je James Hardie Industries NV uzletio 5,6 posto, a China Life Insurance Co. 4,4 posto.
ima još:
MSCI Asia Pacific indeks iz kojeg je isključen Japan do 11 sati i 46 minuta prije podne po tokijskom vremenu na vrijednosti je dobio 2,1 posto. Indeks je u zadnja tri mjeseca porastao 24 posto zbog optimizma da se globalno gospodarstvo oporavlja. Japansko dioničko tržište zatvoreno je zbog praznika.
“Svi podaci pokazuju nam da je najgore iza nas. Ako smo vidjeli dno i ako se stanje u gospodarstvu u drugoj polovini godine bude nastavilo poboljšavati, možda će to biti dovoljno da se profitabilnost na burzama izlistanih poduzeća vrati već ove godine”, izjavio je Tim Schroeders koji u Pengana Capital Ltd. pomaže upravljati sa milijardom američkih dolara.MSCI Asia Pacific indeks prošli je tjedan zabilježio svoj najoštriji tjedni uzlet nakon što je ubrzao kineski gospodarski rast i nakon što je porasla proizvodnja u američkoj prerađivačkoj industriji. Intel Corp. prognozirao je prihode od prodaje koji su značajno nadmašili očekivanja analitičara. Dionice u sastavu MSCI Asia Pacific indeksa trguju se uz valuaciju 43 puta neto dobit poduzeća u sastavu indeksa ostvarena tijekom četiri zadnja kvartala.
Dionice brodarskih prijevoznika uzletjele su nakon 19-postotnog rasta Baltic Dry indeksa tijekom samo četiri zadnja trgovinska dana. STX Pan Ocean Ltd., najveći južnokorejski brodarski prijevoznik, na vrijednosti je dobio 3,2 posto. Pacific Basin Shipping Ltd., najveći brodarski prijevoznik u Hong Kongu, porastao je 2,0 posto, China Cosco Holdings Co., najveći kineski brodarski prijevoznik, na vrijednosti je dobio 7,7 posto.
[lol] [lol] [thumbsup]
…sve skupa jako zgodno, i mnogi će propustiti lijepe stvari dok se ljuljuškaju na luftmadracu…
INDEX VALUE CHANGE %CHANGE TIME NIKKEI 225 9,395.32 51.16 0.55% 07/17
HANG SENG INDEX 19,392.33 586.67 3.12% 02:36
S&P/ASX 200 INDEX 4,050.30 49.50 1.24% 02:47
"istočno od jaja" jako je dobro počelo ujutro….ne sumnjam da će i kod nas!? ajmo koju prognozicu oćemo li danas u "+blokadicu"? [pray]
INDEX VALUE CHANGE %CHANGE TIME NIKKEI 225 9,395.32 51.16 0.55% 07/17
HANG SENG INDEX 19,392.33 586.67 3.12% 02:36
S&P/ASX 200 INDEX 4,050.30 49.50 1.24% 02:47
"istočno od jaja" jako je dobro počelo ujutro….ne sumnjam da će i kod nas!? ajmo koju prognozicu oćemo li danas u "+blokadicu"? [pray]
Bilo bi lijepo, ali moja prognoza je "samo" do 1.169 kunića.