Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,31 | 4.590 | 97 | 47,10 | 48,20 | -0,42% |
Ja ću se vratiti na onu o trejdanju, svi napisi danas kažu da se unovčava dobit..To znači da je trejdanje normalan i očekivan način ponašanja…Ali ne za par lipa, ja sam dokupio na 951 ali da unovčavam dobitak nije mi na kraj pameti…..Dobitak mora biti veći s obzirom na sentiment koji vlada u sviti i dividendu….
nemam ATPL al tako je.
Pratim ATPL je sam pun ko brod THNK i ULPL.
ATPL je vodilja ULPL
[/quote]
A vodilja ATPL, kao i čitavog ZSE je Amerika. Idemo Amerika, dovoljno si nas zeznula, sad nešto vrati natrag!
netko mi je spominjao futuers
Evo mu ga sad http://finance.yahoo.com/indices?e=futures [lol]
normalno je da amrei padnu danas 0.60%,a volijo bi da padnu -1.5% jer bi u ponedjeljak imali malo zesci rast.
Veselim se slijedecem tjednu [thumbsup]
UGODAN VIKEND [bye]
Ovaj današnji pad nije mi baš jasan. U situaciji kad BDI raste i dividenda će uskoro ovaj jeftini dokup malo me zatekao.
A futuresi? Pa zar je to neki papir koji je uvijek u pravu i na kojem se uvijek zarađuje?
Vidjet ćete ih za koji dan jer momentalno gotovo svi svjetski pokazatelji imaju pozitivan ili potencijalno pozitivan trend…
Mislim da će se jako iznenadit oni koji dođu s ljetovanja i ustanove da im je ATPL otišao na 1.400 kuna [lol]
Lovljenje padajućih noževa zna biti jako opasno kao i dokupljvanje kad dionice padaju da se popravi prosjek
[/quote]
Ne mlati gluposti, dionica se kupuje kad pada a prodaje kada raste, ajde bar nauči osnove.
[/quote]
[thumbsup] Takvom logikom si ti nakon dvije godine provedene na burzi ( prema datumu prijave na forumu )u plusu? I još imaš ATPL u džepu, a znamo da je bila prije pola godine i 4xx kuna. Stvarno majstorski … nekaj tu ne štima da ga …..
Pitanje iskusnijim forumašima kakvo FI za 2Q očekujete?
Ne ubrajam se u iskusnije forumaše ali ću ipak iznijeti svoje predviđanje:
Gubitak bitno manji od 42,24 mil kuna iz Q1. Moguć gubitak između nule i -20 mil.
a kad bi trebao izaći 2Q
Lovljenje padajućih noževa zna biti jako opasno kao i dokupljvanje kad dionice padaju da se popravi prosjek
[/quote]
Ne mlati gluposti, dionica se kupuje kad pada a prodaje kada raste, ajde bar nauči osnove.
[/quote]
[thumbsup] Takvom logikom si ti nakon dvije godine provedene na burzi ( prema datumu prijave na forumu )u plusu? I još imaš ATPL u džepu, a znamo da je bila prije pola godine i 4xx kuna. Stvarno majstorski … nekaj tu ne štima da ga …..
[/quote]
Ja sam slučajno potrefio i prodao u četvrtak po 1180 i pomislio da sam se gadno zahebo jer su ameri završili u plusu i jer sam znao da će BDI rasti, međutim ZSE me po ko zna koji put u petak demantirao, tako da te spike prodaj kad raste i kupuj kad pada su možda za nekog izvedive, ja to malo teže kontam, ali ima stvarno zanimljivih likova koji non stop šišaju ovčice i teški su lumeni,a konstantno su u dionicama od crobexa na 5300, ako im zaista tako dobro ide trebali bi poslati CV Buffetu mislim da imaju sve reference za direktorska mjesta [thumbsup]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Ja sam slučajno potrefio i prodao u četvrtak po 1180 i pomislio da sam se gadno zahebo jer su ameri završili u plusu i jer sam znao da će BDI rasti, međutim ZSE me po ko zna koji put u petak demantirao, tako da te spike prodaj kad raste i kupuj kad pada su možda za nekog izvedive, ja to malo teže kontam, ali ima stvarno zanimljivih likova koji non stop šišaju ovčice i teški su lumeni,a konstantno su u dionicama od crobexa na 5300, ako im zaista tako dobro ide trebali bi poslati CV Buffetu mislim da imaju sve reference za direktorska mjesta [thumbsup]
[/quote]
Koje se ovdje vode spike, pa kupnja i prodaja su sastavni dio ovog posla. Mene nije sramota reći da sam prodao, također me nije sramota reći da kao i većina se trudim prepoznati trendove rasta i pada i da prema taome donosim odluke. To što me neki smatraju špekulantom meni je kompliment, bolje biti špekulant već ošišana ovćica.
Pitanje iskusnijim forumašima kakvo FI za 2Q očekujete?
Očekujem gubitak od app. 4-5 miljuna dolara na razini grupe ako prihodi od prodaje Koločepa nisu ušli u izvješće, u suprotnom 1H će biti u plusu, jer je prodani brod amortiziran u doba konjukture. Obzirom da sljedi prodaja Pelješca (računam na app. 3 miljuna za staro željezo) i preuzimanje drugog Vjetnamca, a vozarine su trenutačno pristojne pa i više od toga, dok sad nešto ubiru i hoteli/avioni, FI 3Q bi u pozitivnom smislu mogao iznenaditi mnoge.
[tongue]