Šta ste tako katastrofični, zašto bi bilo tko propao..Mene čudi HT koji raste u crvenoj šumi a prve mjere svih na vlasti biće štednja na mobitelima i telefonima kao u Šibeniku…Tko ne želi podebljati poziciju najbolje je ostati u kešu a ne lutati između HT , brodara i građevinara…
Sad je kasno izlaziti a naročito iz ATPL-a…
većina firmi,pa i uključujući i ht,je ovisna o stanju u republici,te firme će doživjeti najveći pad..jedino brodari ne ovise toliko o republici,jer oni ovise isključivo o vozarinama,koje nemaju veze sa vanjskim dugom RH,pa shodno tome,očekujem da će se veliki dio investitora prebacivati u brodare,jer to je za moj pojam puno bolja opcija,od recimo građevinara,koji će platiti najveći danak loše politike hrvatskih političara…neki građevinari će sigurno propasti,prvi na meti su vijadukt i hidroelektra niskogradnja…i mnoštvo malih građevinara….mogao bi propasti i agrokor,ili će morat prodavati najbolje perjanice ledo i blje..
Kolega to bi bilo tako da u inozemstvu cvjeta cvijeće.
Ovakih dionica i firmi kakva je ATPL u svijetu ima na tisuće a novca ni za ljeka.
Teško je predvidjeti burzu ali misliti da će nešto rasti a sve ostalo padati je smiješno.
Jedino da sutra netko odluči preuzeti ovu firmu vidjeli bi rast i nekakvu fer cijenu atpl -r-a a sve ostalo kratkoročno 1-3 godine je crobeks.
Jedino preuzimanje može podignuti naglo cijenu na ZSE. Primjeri INA, i lucidus i sl.
U doba niske likvidnosti svaki veliki igrač sa 100 milijuna kuna može napuhati crobeks a posebno netku dionicu i izaći van sa 120 milijuna kuna.
tko garantira da to nismo vidjeli prošli mjesec.
Na SASE je bio sličan scenarij prije 3 godine , za 5 mjeseci a neke su dionice skočile 500% veliki su se pokupili a mali su ostali zauvjek u minusu. Danas su cijene na razini od 10% od ath.
BDI CHANGES TO TIME CHARTER ONLY
Wednesday, 01 July 2009
The Baltic Exchange has made changes to the way it calculates the Baltic Dry Index in a move it says is designed to help boost derivative trading. The new BDI calculations will now be made by taking the average time charter rates only of the Baltic’s capesize, panamax, supramax and handysize indices. Voyage routes will no longer feature in the calculations.
@ PersJesus
Ovo bi ispalo kao neka recesijska mjera i meni se čini OK.
Kako li će iskalkulirati indexe za vožnju kroz vode Somalije?
Prelaskom u Prime market Atlanska će biti zanimljiva kao što je i HT.
[/quote
Mislim da je visoka volatilnost ono što većinu ulagača privlaći da investiraju u ATPL, jer koga zanima kozervativno ulaganje na raspolaganju mu je HT.
kad uložiš u ht,kao da si uložio u motiku..dobit je zajamčena,ali je mala..a kad uložiš u atpl,to je isto kao da si otišao na rulet,možeš puno dobit,ali i puno izgubit,ovisno o ulogu..zato bi idealan portfelj bio 50% ht,50% atpl….mada je u mene 65% atpl,i 35% cash-r-a…
Upravo sam nešto polemizirao sa Brankicom na temi TA (vezano uz ostavku i TA) pa se sjetih ove teme odnosno kako je Uprava ATPL stvarno imala dobar nos za prodati dionice. Nadam se da vam je sada jasnija priča sa isplatom ostatka dividende. [lol] [lol] [lol]
Upravo sam nešto polemizirao sa Brankicom na temi TA (vezano uz ostavku i TA) pa se sjetih ove teme odnosno kako je Uprava ATPL stvarno imala dobar nos za prodati dionice. Nadam se da vam je sada jasnija priča sa isplatom ostatka dividende. [lol] [lol] [lol]
Kako sam nedavno izašao iz ATPL, pa se upravo mislim ponovno vratiti, a sam ne mogu govoriti protiv dionice koja mi je dala 40% zarade, zahvaljujem svima koji pišu negativno, i popit ću jedno u njihovo zdravlje kad budem slavio ponovni ulazak po povoljnoj cijeni.
trezor će se našopati jeftinijim dionicama, al će barem donekle moći kontrolirati cijenu.
a i pitanje je što i kako će stvari stajati dok legnu dionice u portfelj…
a ime do toga o-ho-ho
Pa ljudi nemaju članovi uprave parapsihološke moći,a čisto sumnjam da je prije mjesec dana drivo obavjestio Lonzu i ostale da će podnit ostavku.A da se nije poklopilo,poklopilo se!Hebi ga ,ko je sretan ni u zahodu nije gladan.Sad će moč nakupovat dionica po povoljnoj cijeni i potpuno se slažen sa Jethrovon tezom o mogućnosti kontrole cijene dionice.Nego uvijek me zapanji ljudska sklonost da u svemu vidi teoriju zavjere i prevaru.Cccc……………….