koji strani investitori, tih na ZSE nema već godnu dana.
Ima, ima. Nedavno sam pročitao izjavu da su svoj udio na ZSE povećali sa 5% na 35% u proljeće.
Ako nađem link postati ću ga.
Ima, ima. Nedavno sam pročitao izjavu da su svoj udio na ZSE povećali sa 5% na 35% u proljeće.
[/quote]
Je. Kupili su Plivu i Inu. HT su uzeli još prije. Banke neću ni spominjati.
Osim toga je još, mislim, Constantia Packaging u Beliscu i skrbnički račun Bank of NY u Končaru.
I to je to.
kvazi analitičari sad imaju priliku uvjeriti se da zse burzom upravljaju
prvenstveno domaće političko-ekonomske prilike i odjeci s većih burzi.
najbolji način da se održi cijena dionice je NE prodavati. pogotovo ne
u bescijenje. bezbrojna iskustva govore da se burze uvijek oporavljaju. pitanje
je dali investitor može čekati, tj. da li je uložio višak, ili "manjak" novca.
ovi potonji u pravilu nebi niti imali što tražiti u ovoj velikoj kockarnici.
ovo je prilika i da se uoči i nauči kako se ponašaju defanzivne dionice (niti prometa,
niti većeg pada) za razliku od atpl.
odlazak kanadera treba prvenstveno pripisati njegovoj osobnosti, tj. emocionalnoj
i intelektualnoj nezrelosti + problemu s vlastitim egom. kako reče jutros letica,
čovjek je jednostavno sagorio. osobno mislim da njegov odlazak (nadam se!) može
doprinijeti stabilizaciji (pa makar i s mmf-om na vratu).
treba obratiti pažnju na nadolazeću jesen i (vrlo) moguć pad kune spram eura. svaki
investitor pojedinačno treba ocijeniti što može donijeti veći +/-, jer se na obje
strane može raditi o dvoznamenkastim brojkama …
sretno i spretno (koliko je moguće) ulaganje svima!
[/quote]
Je. Kupili su Plivu i Inu. HT su uzeli još prije. Banke neću ni spominjati.
Osim toga je još, mislim, Constantia Packaging u Beliscu i skrbnički račun Bank of NY u Končaru.
I to je to.
[/quote]
Ja pričam o promjenama koje su se desile u proljeće na TK. To ni je moja misao već sudionika tih operacija. Vi kolega sigurno znate tko se krije iza skrbničkih računa i uloga u fondovima?
U nabrajanju ste štošta toga zaboravili. Pivovare, Dukat….
Ne znam tko je iza tih računa i tko je ulagač u OIF-ove. Ali isto tako taj novinar to jednostavno ne može znati.
A pošto ne znam, sigurno neću pretpostavljati ulazak stranih investitora bez ikakvog razloga samo zato što mi takva pretpostavka paše.
Mislim da ce past do 900–930 kuna i tu je jaka potpora,mislijo sam danas uc ali ipak cu pricekat iduci tjedan.
A kad padne na 900, nece se tako lako dici:
Ne znam tko je iza tih računa i tko je ulagač u OIF-ove. Ali isto tako taj novinar to jednostavno ne može znati.
A pošto ne znam, sigurno neću pretpostavljati ulazak stranih investitora bez ikakvog razloga samo zato što mi takva pretpostavka paše.
Ni je bio novinar već neki lik iz financ. struke.
Meni sad jedino preostaje da vjerujem njemu ili tebi.
Ajd pogodi kome ću više vjerovati.
02.07.09. FFA
Panamax 4TC
Spot 24,515 595
Jul 09 21,500 22,000 -1250
Aug 09 19,500 20,000 -2500
Q3 09 19,750 20,250 -2250
Q4 09 18,000 18,500 -1250
Q34 09 18,875 19,375 -1750
Q1 10 16,000 16,500 -750
Cal 10 15,250 15,750 -350
Cal 11 15,000 15,500 -250
Cal 12 14,750 15,250 -250
Panamax Comments
Following on from last nights close, the market was offered down for majority of the morning, before encountering some strong support and bouncing slightly. Coming to close market dropped some further on the nearby period.
BDI pa 152 boda pao je BCI 410 i BPI 32 boda. Brine me pad BCI jer oni određuju smjer, no nadam se je ovo vrhunac pada i da slijedi preokret trenda uskoro.