Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
Jel u ovu cijenu ugrađena dividenda, tj dali padamo nakon div..8.3 %
to nitko ne zna, a svi muljadžije se nadaju da je, kao i što se nadaju da mali šani misle da nije. dapače, nadaju se da bi mali i malo manji šani mogli prodati neposredno prije dana d jer ih je strah:
a)da ne zvekne preko 10% pa da očiste atlantsku dok je potražnja velika
b)bježe u keš jer mmf na vratima, bdi zveknuo vrlo fer i pošteno, mijenjaju kune u eure i blablal…
a u biti lako bi se moglo i dogoditi da baš (i) zbog takvih i dionica poraste nakon dana d – "atpl-r-a unleashed".
u tu svrhu mislim da je atlantska zauzdana do dana d i da neće biti nekih aksela ni tulupa.
ok, možda sam predaleko otišao u spekuliranju, ali moguć je i taj scenario.
ovo je stvar psihologije mase. masa, sastavljena od ne znam kako jednostavnih konstituenata ima jaaaako složen psihološki profil…
jedno razmišljanje u vezi dividende, molim mišljenja
trezor umjesto novca dijeli dionice. nakon toga prazan trezor kupuje velike količine što na burzi, što van nje. takvim potezom sprečavaju pad cijene-ako je nekome u interesu prodati velike količine može bez rušenja cijene, a ukoliko nema zainteresiranih, kupovinom cijenu dižu gore. dakle, čini mi se da nema prostora za neki veliki pad. koje je vaše viđenje situacije?
Takvo.
Zašto se "zamaraš" sa dividendom? I na HT-u si se zamarao i pobjegao odmah nakon dividende, tvrdeći da će pasti ispod 200. A znaš šta sam tamo pisao. Izvrti moje postove ovdje na ATPL-u. nakon objave o dividendi. Vidjećeš da se dešava upravo ono što sam i pisao. I na kraju……ne boj se i mirno spavaj, ima pojedinaca ovdje koji se brinu za cijenu ATPL. Opusti se [thumbsup]
[/quote]
Pa kad već me vučeš za jezik, izišao sam iz HT-a sa 1380 kom na 221 kn i dokupio ATPL 250 kom..
U dvije transakcije u dva dana na ATPL sam zaradio 70000 kn tako da me nazvao broker iz Abacusa i pohvalio te mi skinuo proviziju na 0.4 …Toliko o HT-u čiji sam zaposlenik…
[/quote]
a svaka čast manojlo, no koliko vidim, svi ovdje teški paremlati.
i tata bi sine.
ja prodao ht za 223 i kupio atlantsku po 1168 onih dana kad je dosegnula 1400, i onda zveknuće na ispod soma. ajd, vratila se na 1130 pa sam gotovo sigurnom u povratku na nulu.
al doće maca na vra…hm… kolica i to uskoro.
a u cijeloj priči jedino mi drago što se krava koju sam prodao susjedu prejela djeteline i prijeti da će crknut.
mislim na ht koji je 218…
to nitko ne zna, a svi muljadžije se nadaju da je, kao i što se nadaju da mali šani misle da nije. dapače, nadaju se da bi mali i malo manji šani mogli prodati neposredno prije dana d jer ih je strah:
a)da ne zvekne preko 10% pa da očiste atlantsku dok je potražnja velika
b)bježe u keš jer mmf na vratima, bdi zveknuo vrlo fer i pošteno, mijenjaju kune u eure i blablal…
a u biti lako bi se moglo i dogoditi da baš (i) zbog takvih i dionica poraste nakon dana d – "atpl-r-a unleashed".
u tu svrhu mislim da je atlantska zauzdana do dana d i da neće biti nekih aksela ni tulupa.
ok, možda sam predaleko otišao u spekuliranju, ali moguć je i taj scenario.
ovo je stvar psihologije mase. masa, sastavljena od ne znam kako jednostavnih konstituenata ima jaaaako složen psihološki profil…
[/quote]
Ispravljam se, ne bdi nego BDP.
neprofesionalna deformacija :-)))
hm, dečkasi… da nas ne zavede…
8,33% dividenda se odnosi samo na relativni udio isplaćen u novcu za n < 12/12 i to je ta vrijednost na dan koji je prošao/obračunski dan.
koliko je realna dividenda?
realna dividenda je relativna naturalna dividenda.
trezor će podijeliti dividende, iskrcati postojećih cca 80% portfelja i de facto prodati dionice po gornjoj cijeni isplaćujući dividendu,
ali će iste te dionice kupovati po nižoj cijeni na tžištu (aj ga ti znaj kud plovi ovaj brod u sljedeća 2 mjeseca).
pretpostavljeni pad se tako i brani.
eh, sad je pitanje:
da li pas laje radi sela ili radi sebe, odnosno da li pada snijeg tek da prekrije brijeg, ili da svaka zvijer pokaže svoj trag.
da pojednostavim: trebalo bi izvagati nastojanje očuvanja od pada dionice i želju da se trezor napuni.
trezor se može napuniti jeftinim a i skupim dionicama.
sve ovisi o ritmu. a tu smo mi i cijena naše dionice…
pa valjda se neće ugledati na ht trezor majkejojganabjm.
malo sam danas rafaličan. dugo nisam….
Moje je mišljenje da se tu neće bog zna šta prominiti…Samo da se ne poplaše pada BDP-a i MMF-a. Dobro da raste BDI…
hm, dečkasi… da nas ne zavede…
8,33% dividenda se odnosi samo na relativni udio isplaćen u novcu za n < 12/12 i to je ta vrijednost na dan koji je prošao/obračunski dan.
koliko je realna dividenda?
realna dividenda je relativna naturalna dividenda.
trezor će podijeliti dividende, iskrcati postojećih cca 80% portfelja i de facto prodati dionice po gornjoj cijeni isplaćujući dividendu,
ali će iste te dionice kupovati po nižoj cijeni na tžištu (aj ga ti znaj kud plovi ovaj brod u sljedeća 2 mjeseca).
pretpostavljeni pad se tako i brani.
eh, sad je pitanje:
da li pas laje radi sela ili radi sebe, odnosno da li pada snijeg tek da prekrije brijeg, ili da svaka zvijer pokaže svoj trag.
da pojednostavim: trebalo bi izvagati nastojanje očuvanja od pada dionice i želju da se trezor napuni.
trezor se može napuniti jeftinim a i skupim dionicama.
sve ovisi o ritmu. a tu smo mi i cijena naše dionice…
pa valjda se neće ugledati na ht trezor majkejojganabjm.
malo sam danas rafaličan. dugo nisam….
a 50 kuna?
hebiga svi zaboravljuju tih 50 kuna a tada je cijena bila oko 800 kuna. Majke mi, pohlepni ste za poluditi.
A zakaj ovaj potez uprave?
Zato jer znaju da krajem godine dolazi novi val krize i da će ako ništa drugo kupiti te količine po 1000 kuna komad i opet su napravili genijalan potez.
Lijepi pozdrav i vidimo se sutra na ask-u s početnom cijenom od 1175 kuna min! [proud]
Prema danas objavljenom FFA na balticexchange, BDI bih mogao uskoro ponovo se korigirati, no ohrabrujuće je što su predviđanja za BPI (panamaxe) pozitivna, nadam se da će mo to znati prepoznati.
ljudi dajte malo pročitajte kaj drobite, nekadašnji vrli komentatori i analitičari sa Bussines.hr preselili ovdje.
Kolega mi ne drobimo, već razmjenjujemo mišljenja. Puno mi je pomogla razmjena mišljenja s kolegama na forumu, da bolje investriam, predviđam trendove i više zaradim. Upravo na ovom forumu sam saznao i naučio više korisnih stvari za ovaj posao , već od svih brokera, analitičara, savjetnika itd.
Bude li BDI korekcijica neke sile na ZSE mogle bi to iskoristit kao dobar izgovor za obaranje cijene sa ciljem ukrcaja prije dividende.Treba pratit i ne zaletat se.28 dana je dug period,naročito na dionici poput ATPL.
Glikos vidim da FFA pratiš na balticexchange.com.Imaš li trial verziju ili stalnu?
Moj komentar u vezi dividende: za dioničare bi najbolje bilo da je trezor ove dionice poništio.
Na stranu pohlepa ali to bi smanjilo broj dionica, popravilo multiple… ovako će se samo još više dionica naći na asku (velik free float je prokleta stvar)
Ipak, bolje i ovakva isplata nego isplata u cashu..dionice sa jakom cash pozicijom jedine imaju smisla u ovim vremenima…