Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 41.993 | 857 | 47,80 | 49,50 | 0,00% |
ccccccc… metla [smiley]
aha……a kolege se brinu……
jedno razmišljanje u vezi dividende, molim mišljenja
trezor umjesto novca dijeli dionice. nakon toga prazan trezor kupuje velike količine što na burzi, što van nje. takvim potezom sprečavaju pad cijene-ako je nekome u interesu prodati velike količine može bez rušenja cijene, a ukoliko nema zainteresiranih, kupovinom cijenu dižu gore. dakle, čini mi se da nema prostora za neki veliki pad. koje je vaše viđenje situacije?
Zašto se "zamaraš" sa dividendom? I na HT-u si se zamarao i pobjegao odmah nakon dividende, tvrdeći da će pasti ispod 200. A znaš šta sam tamo pisao. Izvrti moje postove ovdje na ATPL-u. nakon objave o dividendi. Vidjećeš da se dešava upravo ono što sam i pisao. I na kraju……ne boj se i mirno spavaj, ima pojedinaca ovdje koji se brinu za cijenu ATPL. Opusti se [thumbsup]
[/quote]
Pa kad već me vučeš za jezik, izišao sam iz HT-a sa 1380 kom na 221 kn i dokupio ATPL 250 kom..
U dvije transakcije u dva dana na ATPL sam zaradio 70000 kn tako da me nazvao broker iz Abacusa i pohvalio te mi skinuo proviziju na 0.4 …Toliko o HT-u čiji sam zaposlenik…
Zašto se "zamaraš" sa dividendom? I na HT-u si se zamarao i pobjegao odmah nakon dividende, tvrdeći da će pasti ispod 200. A znaš šta sam tamo pisao. Izvrti moje postove ovdje na ATPL-u. nakon objave o dividendi. Vidjećeš da se dešava upravo ono što sam i pisao. I na kraju……ne boj se i mirno spavaj, ima pojedinaca ovdje koji se brinu za cijenu ATPL. Opusti se [thumbsup]
[/quote]
Pa kad već me vučeš za jezik, izišao sam iz HT-a sa 1380 kom na 221 kn i dokupio ATPL 250 kom..
U dvije transakcije u dva dana na ATPL sam zaradio 70000 kn tako da me nazvao broker iz Abacusa i pohvalio te mi skinuo proviziju na 0.4 …Toliko o HT-u čiji sam zaposlenik…
[/quote]
Bravo, sinko. Jel se ti to nešto ljutiš na djedicu? [thumbsup]
jedno razmišljanje u vezi dividende, molim mišljenja
trezor umjesto novca dijeli dionice. nakon toga prazan trezor kupuje velike količine što na burzi, što van nje. takvim potezom sprečavaju pad cijene-ako je nekome u interesu prodati velike količine može bez rušenja cijene, a ukoliko nema zainteresiranih, kupovinom cijenu dižu gore. dakle, čini mi se da nema prostora za neki veliki pad. koje je vaše viđenje situacije?
???
Pitanje:
zašto mislite da će oni "braniti" cijenu na recimo 1100, pa kolko znam svaki dobri poduzetnik, menađer ili godpodarstvenik će pokušati dobiti što je moguće jeftinije robu koju kupuje.
Zašto bi oni davali više nego što treba, mislim ne bi me čudilo da se cijena digla sa 600 na 1150, i da nam uvale "malo" dionica, keš ostane njima, cijena pljusne dole, na kolko neznam, nemam kuglu, oni imaju keša kupe više nego kaj su imali ili isto po manjoj cijeni i vuk pojeo magare, tj. zašortaju s trezorom i poslije si podjele ili kaj ja znam, mogu izglasat kaj hoće.
Ja mislim da jest i da je to realna opcija, možda će od velkih oni kupit, ali je po meni logički i ekonomski opravdano, padanje cijene dionice, ako ostanu ovakvi uvjeti kakvi su sad na tržištu.
U slučaju nekih promjena moguće je i gore i dole, da ne bi ispalo da drukam….
Jel i to moguća opcija?
Pa mislim da ih ima dosta, i još bi napomenuo, a ovu donicu ne pratim dugo, od kad ju je gubica drukao, od ove uprave sam samo vidio poteze koje nitko nije očekivao, tako da će se vjerojatno dogoditi ono što se ne događa "inače"
[/quote]
[/quote]
daj nam molim te reci, ako tako radiš, koliko si najviše izgubio u dva dana? jer sigurno i toga ima. a brokeri se i tada jednako vesele [proud]
kolega lalic naravno da je moguće, ali moguće je i ovo…suprotna strana koja prodaje kaže e neću ti prodati po niskoj cijeni, namjerno ću držati cijenu a ti kupi ako hoćeš…ili ju još podizati. sve ima dvije strane, moja optimistična, vaša pesimistična, istina je u sredini. a možemo i teoriju zavjere ubaciti po kojoj nam nisu isplatili div da mogu istim novcima otkupiti dionice po većoj cijeni od svojih pajdaša. a koliko znam mogu kupovati van burze ako je cijena ista ili povoljnija prosjeku određenog broja dana na burzi. pa nisu ni prodavači vesla sisali
@kolega branac,
al se vi sjećate kolke su količine kupovane od 500 do 1000, tam su ti "pajdaši" aka fondovi i ini.
I sumnjam da će se dići cijena zato, već će biti po jednom od scenarija, poslije dana za dividendu, ti isti pajdaši će stisnuti kupnju, i dopeljati je na niže grane, onak ni vi ni ja ni itko tu na forumu nemre je dići, jer ovi imaju iljade dionica, i onda će skupljati, dok se ne ispalte "dodatne " dionice i dići će opet lojtru u zrak, možda prije možda kasnije, to neznam, al za prvi dio scenarija – da hoću zavezat kakvu lovu tak bi to napravi.
Jer briga nekog menagera u fondu jel plaća po 900 ili 1150, što skuplje to bolje, o onak ima crni fond – svoj vlastiti s kojim živi, ovaj s kojim radi koga briga za te bedake.
Kapt. Jerković ispada u ovom scenariju spasitelj jer je podjelio skupe dionice i kupovat će "jeftinije ili isto skupe" stabilizirat dionicu itd. Sve je to istina, naše je da u kratkom periodu 2 puta vrhunski reagiramo i poberemo 50%.
@lalic
koliko se sjećam imali smo sličnu raspravu kad se taljigala na 700-800 kn. ja optimist, ti pesimist. a u tom periodu okretanja jedino što ću ja okretat su gradele i boca vina [wink]
a ove jedinice što ti netko djeli nisam ja, ja ti djelim stotice, ipak smo raspravu pokrenuli, šteta što se i drugi nisu uključili
a ove jedinice što ti netko djeli nisam ja, ja ti djelim stotice, ipak smo raspravu pokrenuli, šteta što se i drugi nisu uključili
Kolega, takva rasprava je već bila, po saznanju podjele dividende. Moraš se vratiti malo unazad. [smiley]