ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 26.11.2024. u 03:16
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
21.266
434
49,00
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Opet se ponavlja prića sa rudarima, kada krenu rasti dionice rudara i cijene metala rastu i brodarske dionice i to se događa ponovo ovih dana. Rudarske dionice su danas rasle u Aziji i Evrop i odmah su ih popratili brodari, što je i logično jer rude treba netko i prevoziti. Očekujem dugoročno da će se nastaviti trend rasta cijene metala a što će za brodare imati dvostruku korist jer će imati više posla i što će rasti cijene brodova (kako novih tako i polovnih).

zašto je ova recesija na W,pa zato što je sve totalno špekulantsko-od dionica,nafte,bdi-a,dolara…što se više ljudi uključuje u igru,to su veće volatilnosti..kada nafta pređe 100 dolara po barelu,vrijeme je za cash-r-a…to je moje mišljenje…a to će se desiti možda već krajem ove godine..kakvi oporavak..nećemo se nikada oporaviti..jedino je dobro da lčjudska bića imaju u sebi ugrađenu pohlepu za novcem-pa onda,i otud ovaj rast…

Kako da ovo raste a rekvijem je rekao da ne vrjedi više od 800, techman je rekao da vrijedi oko 300 i da ih dalje ne nabrajam, pa tko ovo kupuje ako to ništa ne valja jel mi može dati netko neki suvisli odgovor??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ja mislim da vrijedi oko 750 gledajuči omjere stranih brodara. DSX je još ispod 14$.

SLAVONAC (malo san maka)

Obzirom da ima dosta različitih tumačenja ovih novijih korporativnih akcija, evo nešto što će nadam se razjasniti pojam trezoriranja i utjecaj na kapital društva…

– d.d. iskupom dionica od postojećih dioničara povlači iz opticaja dionice koje su ranije emitirane, znači efekti su suprotni emisiji dionica (osnivačkoj ili dokapitalizaciji).
– dioničari prodajom dionica d.d.-u dobijaju natrag sredstva uložena u dioničku glavnicu, tako da u osnovi dolazi do pretvaranja vlastitih dionica iz instrumenta financiranja i kapitalizacije u instrument definanciranja i dekapitalizacije.
– bitno je da novostečene trezorirane dionice dd-u ne donose pravo na dividendu, imovinu i upravljanje, znači smanjuje se broj dionica u opticaju, smanjuje se temeljni kapital dd-a i mijenja se upravljačka struktura dd-a
– znači da društvo trezorira da bi umanjilo temeljni kapital, stabiliziralo dividendu, eliminiralo viškove novca ili eventualno onemogućilo preuzimanje nadzora.

Nije puno, ali evo…

Samo najmudriji i najgluplji ne mogu se promijeniti. (Konfucije)

Kako da ovo raste a rekvijem je rekao da ne vrjedi više od 800, techman je rekao da vrijedi oko 300 i da ih dalje ne nabrajam, pa tko ovo kupuje ako to ništa ne valja jel mi može dati netko neki suvisli odgovor??????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Ja mislim da vrijedi oko 750 gledajuči omjere stranih brodara. DSX je još ispod 14$.
[/quote]

može neka inteligentnija i konkretnija analiza od vaših brojeva napamet? [smiley]

hvala.

jel netko od vas ide na ovo predavanje o TA?
nakon predavanja bi moglo doći doći do vracanja dugova…….platim većeru ako pogodiš ili plačaš ručak ako nisi rekao-se dosta puta ćulo na ovoj temi
???

[/quote]
I onda se čudimo kaj burza pada?
kolega atpl vrijedi koliko ste vi ili ja spremni platiti za nju..niti više niti manje..a da vrijedi vrijedi to i ptice znaju…
50 kuna smo dobili, sada bumo dobili 12 za 1 dionicu (ako ne prodam prije i popizdim)…a to je oko 14% od vrijednosti dionice…

a koliko je dividenda diane?
hvala

Moji postovi ne predstavljaju nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

Novinari kažu: riječ stručnjaka [smiley] [wink]
Vaš link

Sve je ovo jedna velika psihološka igra. Što je jednima znak na rast od 2%, nekima je znak na pad. Teorija krda. Tako da skidam kapu svakome tko može u ovim uvjetima išta točno prognozirati.

finance.yahoo.com
"Earlier, Asian shares had advanced in the wake of the Fed’s statement that it would keep interest rates low for a period of time. However, as European markets opened investors’ focus switched to the Fed’s failure to announce any further measures to boost the money supply"

...

Baltic Dry Index (BDI) -48 3703

Korkyra

[/quote]

može neka inteligentnija i konkretnija analiza od vaših brojeva napamet? [smiley]

hvala.
[/quote]
T: 08.06.09 Pros. cijena: 1.041,89 No 7. LONZA VLAHO 48.842 3,50%
T: 16.06.09 Pros. cijena: 1.130,58 No 9. LONZA VLAHO 43.842 3,14%

SLAVONAC (malo san maka)

http://www.seebiz.eu/hr/burze/atlantska-plovidba-planira-kupnju-do-10%25-vlastitih-dionica,49116.html

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

New Report

Close