Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 334.572 | 6,828 | 47,70 | 49,00 | 3,38% |
mene samo zanima i ako bi netko mogao objasnit. zar vam nije malo čudno da su jerković i lonza raspustili svoje dionice na 9xx i 1xxx? planiraju li možda dokup po manjim cijenama? svakakve verzije mi se motaju po glavi i kad pročitaš sva mišljenja koja su se napisala na forumu više nisi siguran ni kako se zove ova dionica o kojoj se govori.
evo ako mi netko može reć svoje mišljenje o ovom problemu što sam naveo.
Najjednostavnije objašnjenje je vjerojatno i točno. Oni su otpustili dionice, koje će vratiti kroz dividendu, a keš im ostaje u džepu.
Da, nekom paše- nekom ne, ovisi iz čijeg se kuta gleda. Jedno se mora priznati a to je da je uprava ostala doslijedna i u recesijskim vremenima dioničare nagradila dionicama tj. ulaganjem u budućnost. Ovom razlikom do 12 dionica praktički bi trebalo obraniti dionicu od većeg pada jer će se tražiti što bolji prosjek do kraja 7. mjeseca. Na taj način zakočit će špekulante na kraće vrijeme da dodatno ne korigiraju vrijednost nego što će ga voditi samo tržište shippinga koje usput ,budi rečeno ,nije sjajno.
Tada će nastupiti razdoblje gdje će se špekulanti htjeti domoći razdjeljenih dionica po čim boljoj cijeni. Kritičan će biti 8.mjesec i zato čuvajte dionice, nedajte da ih se domognu i to će biti jedinstvena prilika da ih izbacimo iz takta a neke i zauvijek! [thumbsup]
kakav prosjek? o čemu je riječ, o kakvom prosjeku? za što treba prosjek? pa to smo riješili, ne li?
ne tangira nas nikakav prosjek, prošao prosijek…
Mislim da je ovaj potez uprave u svakom slučaju bolji nego da su po dionici isplatili 50-100 kuna keša u ovakvoj situaciji, a ne smijem ni pomisliti kako bi market reagirao da nisu ništa isplatili, stoga je ovo rješenje koje je sve na neki način zadovoljilo.
Međutim, mene zanima od koga će to trezor kupovati dionice? Mislite da su ga ispraznili da bi "branili cijenu" kad opet krene nizbrdo? Ja ipak mislim da se ovdje radi o puno većoj igri, možda čak i unutar prvih 10 dioničara, vidjet ćemo idućih mjeseci…
Otprilike mislim da želiš reći da bi trezor mogao kupovati od "kolega" iz Top 10. To je dobro, jer treba napomenuti da je pri nedavnoj prodaji cijena bila 1375, pa tako da baš ne vjerujem da će "dečki" trezoru prodavati po 500 kuna.
nemogu vjerovati koliko je tu komentara koji ne uvažavaju jednu od bitnih činjenica..a to je da smo u ovim kriznim vremenima dobili prinos od preko 8 % a da pri tome poduzeće nije dovedeno u nepovoljan financijski položaj , love na računu ima gomila a kretanja na svjetskim tržištima daje nam za pravo da budemo optimisti u budućem periodu…očekujem daljnji rast BDI-a u do kraja godine i mislim da je svako razmišljanje o prodaji dionica AP suludo razmišljanje…svi koji su izdržali pad cijene na 500 kn bez prodaje to dobro znaju…o prodaji po meni mogu razmišljati samo trejderi i oni kojima je već donijela dobru zaradu a ostalima je pametnije čekati…pogotovo imajući u vidu da će 3 kvartal vrlo vjerojatno izbaciti pozitivan rezultat poslovanja a to će ovu dionicu katalputirati u više cjenovne razrede…
mene samo zanima i ako bi netko mogao objasnit. zar vam nije malo čudno da su jerković i lonza raspustili svoje dionice na 9xx i 1xxx? planiraju li možda dokup po manjim cijenama? svakakve verzije mi se motaju po glavi i kad pročitaš sva mišljenja koja su se napisala na forumu više nisi siguran ni kako se zove ova dionica o kojoj se govori.
evo ako mi netko može reć svoje mišljenje o ovom problemu što sam naveo.
a da, kad bi bili kokošari… nisu oni trejderi i žive od poslovanja firme, a ne od klađenja na poslovanje firme ko mi. čisto sada sumnjam da im toliko daleko sežu spekulacije. ne kažem, ima ih ko svuda, no sad da će malverzacije ovakvog tipa radit, baš mi se i ne čini…
Da, nekom paše- nekom ne, ovisi iz čijeg se kuta gleda. Jedno se mora priznati a to je da je uprava ostala doslijedna i u recesijskim vremenima dioničare nagradila dionicama tj. ulaganjem u budućnost. Ovom razlikom do 12 dionica praktički bi trebalo obraniti dionicu od većeg pada jer će se tražiti što bolji prosjek do kraja 7. mjeseca. Na taj način zakočit će špekulante na kraće vrijeme da dodatno ne korigiraju vrijednost nego što će ga voditi samo tržište shippinga koje usput ,budi rečeno ,nije sjajno.
Tada će nastupiti razdoblje gdje će se špekulanti htjeti domoći razdjeljenih dionica po čim boljoj cijeni. Kritičan će biti 8.mjesec i zato čuvajte dionice, nedajte da ih se domognu i to će biti jedinstvena prilika da ih izbacimo iz takta a neke i zauvijek! [thumbsup]
Ja tebe ne razumijem, ali čitajući forum nakon objave na koji će se način isplačivati dividenta, imam osjećaj da je više od pola dioničara neuko. Isplata dividende u cashu će ići po cijeni 1118,71 : 12 = 93 kn. Dakle, apsolutno je nevažno koliko će cijena dionice biti na 31.07. ili 04.08. ili 29.11. Cijena je već utvrđena i tu nikakvih nepoznanica više nema. Kakav prosjek, kakvi bakrači. Kaj je tak teško shvatiti što je Uprava ATPL napisala u objavi.
a da, kad bi bili kokošari… nisu oni trejderi i žive od poslovanja firme, a ne od klađenja na poslovanje firme ko mi. čisto sada sumnjam da im toliko daleko sežu spekulacije. ne kažem, ima ih ko svuda, no sad da će malverzacije ovakvog tipa radit, baš mi se i ne čini…
Lova je svima jednako draga. Krivo ti se čini ;-).
nemogu vjerovati koliko je tu komentara koji ne uvažavaju jednu od bitnih činjenica..a to je da smo u ovim kriznim vremenima dobili prinos od preko 8 % a da pri tome poduzeće nije dovedeno u nepovoljan financijski položaj , love na računu ima gomila a kretanja na svjetskim tržištima daje nam za pravo da budemo optimisti u budućem periodu…očekujem daljnji rast BDI-a u do kraja godine i mislim da je svako razmišljanje o prodaji dionica AP suludo razmišljanje…svi koji su izdržali pad cijene na 500 kn bez prodaje to dobro znaju…o prodaji po meni mogu razmišljati samo trejderi i oni kojima je već donijela dobru zaradu a ostalima je pametnije čekati…pogotovo imajući u vidu da će 3 kvartal vrlo vjerojatno izbaciti pozitivan rezultat poslovanja a to će ovu dionicu katalputirati u više cjenovne razrede…
Stvarni prinos znati ćemo 31.07. kada će se znati cijena dionice. Naravno, to je 93 kn. To znamo. Ali, hoće li to biti 8% ili manje ili više, ovisit će o cijeni na taj dan. Dakle, ako cijena dionice tada bude npr. 930 kn, govorimo o dividendnom prinosu od 10 %, a ako cijena bude 1350 kn, tada ćemo govoriti o 6,89%. Dakle, moje mišljenje je da su obje solucije dobre. U prvom slučaju iznos divende je doista respektabilan s obzirom na tržišnu cijenu ( jači i od HT-a ), a u drugom slučaju zadovoljni smo porastom cijene dionice, pa opet dobro. A isplata u cashu je takav kikiriki da sam mišljenja da bi bilo najbolje narihtati broj dionica da bude djeljiv sa 12. Na taj način štedimo cash koji će se ovako morati isplatiti.
2. ATLANTSKA PLOVIDBA D.D. 133.002 9,53 Osnovni račun, ugrubo izracun….oko cca 10 000 ce im ostati u trezoru…cca 120 000 ce podjelit…ovo je ugrubo izracun,ispravite me ako grijesim…
lova od dobiti njima nama dionice hmhm…dobru trampu su izveli i zašto?
Ima jedan mali "problemčić" a zove se nagrada za Upravu. Obzirom da će oni podjeliti po 1 miljun dolara "po glavi" iz dobiti držim da u trezoru nema za sve, pa će netko ipak dobiti keš, a tko će to biti pogodite sami.
Ovo bi uglavnom bilo po onoj "tko zna za sebe zna i za druge", pa generalno nemam ništa protiv, dapače, tim više što će do D-day stabilizirati cijenu dionice, a nakon toga ????
Obzirom da je BDI solidan, prodaja Koločepa za 14 milja će anulirati gubitke za 1H, pa u 3Q možemo očekivati dobit i zbog sezonskog karaktera poslovanja hotelskog i avio businessa, moglo bi se dogoditi i da ovu rececijsku godinu ATPL završi na pozitivnoj nuli, čemu će pripomoći i prodaja još jedne stare kante. Obećavajuće u svakom slučaju, nemaš gubitak a obnovio si flotu, potpisujem i stoga nemam ništa protiv enormnih zarada (sposobne) Uprave, naravno dok misle i na nas male, takva su jednostavno pravila igre, kome ne odgovara neka ide na Forex.
nisu trebali nista isplatiti niti dati, nula.
svim dionicarima za 10 kn skriptu osnove ekonomije i nista vise
Ja tebe ne razumijem, ali čitajući forum nakon objave na koji će se način isplačivati dividenta, imam osjećaj da je više od pola dioničara neuko. Isplata dividende u cashu će ići po cijeni 1118,71 : 12 = 93 kn. Dakle, apsolutno je nevažno koliko će cijena dionice biti na 31.07. ili 04.08. ili 29.11. Cijena je već utvrđena i tu nikakvih nepoznanica više nema. Kakav prosjek, kakvi bakrači. Kaj je tak teško shvatiti što je Uprava ATPL napisala u objavi.
[/quote]
Apsolutno si u pravu. Bio je važan samo petak. Za obnovu gradiva:
Vrijednost svake vlastite dionice utvrđuje se u visini prosječne cijene koja za dionice Društva bude ostvarena na Zagrebačkoj burzi na dan održavanja sjednice Nadzornog odbora na kojoj je donesen prijedlog ove Odluke i Odluka o sazivanju Glavne skupštine za dan 04. kolovoza 2009.g