Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 333.151 | 6,799 | 49,00 | 49,60 | 3,38% |
molim komentar ili ispravak.
atpl ima …… približnu politiku.
jesam li ja to dobro iskalkulirao?
hvala svakom kome se da osvrnut…
puno si ti toga, brate, napisao – ima dana, produzeni je vikend – sve cemo to iskristalizirati do utorka, pozdrav prika i mirno more…
ps
pazi sta radis sutra u svatovima! [lol]
Vrijednost svake vlastite dionice utvrđuje se u visini prosječne cijene koja za dionice Društva bude ostvarena na Zagrebačkoj burzi na dan održavanja sjednice Nadzornog odbora na kojoj je donesen prijedlog ove Odluke i Odluka o sazivanju Glavne skupštine za dan 04. kolovoza 2009.g. Vrijednost svake
Vrijednost dionice se računa od danas do 4.kolovoza 2009 ?
e da smo je unovcili kad je bila po 1365, koja bi to bila onda dividenda – a nismo?[bye]
jesi lud – da prodas jeftinije, ja nisam – a nadam se i vecina [tongue]
Vrijednost svake vlastite dionice utvrđuje se u visini prosječne cijene koja za dionice Društva bude ostvarena na Zagrebačkoj burzi na dan održavanja sjednice Nadzornog odbora na kojoj je donesen prijedlog ove Odluke i Odluka o sazivanju Glavne skupštine za dan 04. kolovoza 2009.g. Vrijednost svake
Vrijednost dionice se računa od danas do 4.kolovoza 2009 ?
da – to i meni nije bas najjasnije [undecid]
Bojim se da su vam gospari dobru pušku namjestili. Ovo je vrhunski smišljeno i nemojte se zanositi. Sad vam je valjda jasno zašto je uprava prodavala po 1300 kn odnosno znala je što je splanirano. Kupovaće i oni i trezor opet po 500 kn. [angry]
1. Mislim da je Atlantska dobro napunila trezor i za podmiriti ovu dividendu u naturi neće trebati kupovati
2. Što se događa s vrijednošću dionice kad se doda još cca 8% novih dionica na tržište
3. Super posao uprave, dioničari sretni (na prvi pogled), a novac sačuvan
4. Uprava napravila dobar posao, naplatili dividendu u novcu
Sve u svemu vrlo dobar manevar.
1. blizu je svojeg maksimuma od 10%. ako trezorske dionice odlaze kao dividenda, onda je zamijenila dionice – novcem prihoda, odlukom, a ne tržišno, što bi (da je učinila na tržištu) izazvalo tektonske pokrete u smislu obezvrijeđivanja dionice. jednostavno, u bunkeru joj je nestalo municije da brani dionicu i ovim potezom je ubila više muha.
2. zvekne,
3. slažem se,
4. kao i 3.
aha…
meni se ovo ne sviđa…čim nema keša nije dobro…ovo je kao kad firma obavi radove nekom supermarketu i ovi na kraju posla kažu nema love ajmo kompezirati uzmite špeceraj!
uostalom ko garantira da će atpl 31 srpnja biti 1200kn????
eto zašto su jerković i lonza prodavali pametnom dosta! da mi je samo znati kakve će sve još manipulacije ovdje biti do 31 srpnja a i poslije kad krene rasprodaja dobivenog!
Ovo je najbolje do sada u povijesti burze.
[/quote]
super rješiti će se svojih dionica u zamjenu za keš…eto koliko oni vjeruju u atpl!
[/quote]
mislim da je ovo točno samo na prvi pogled. trezor je blizu zakonskog maksimuma i morao se nekako iskrcati a da to ne bude pogubno. do ove odluke imao je municije kojih 0,5% volumena za kupit, a sad je druga stvar.
ovim potezom se, prema mojoj računici, osigurala još kojih 20ak mjeseci.
naravno, uz pretpostavku da dividenda odlazi iz trezora…
Dakle, po trenutačnoj cijeni dionice, oko 100 kn. Lukavo.
Genijalno!
Čestitke Upravi!
Pa sad neka si frajeri ruše visinu dividende (cijenu dionice)!
[rolleyes] [thumbsup]
Pa dajte ljudi da rasčistimo barem jednu stvar.
Prosječna cijena na koju se radi obračun je prosječna cijena od DANAS. Dođe podijeljeno s 12 i zaokruženo na 93 Kn. I to je to. Može biti cijena ATPL-R-A 31.07.2009. godine kolliko god oće.
@ Hrzo
8,33% novih dionica na tržištu znači radvodnjavanje. Ovo bih nazvao dokapitalizacija dividendom po tržnoj cijeni.
Ja nemam ATPL, ali da imam ne bih bio zadovoljan. Ovdje će po meni profitirati samo najmanji, tj. oni s manje od 12 komada, i to u slučaju da cijena bude manja od današnje trežene, u protivnom će morati dokupljivati da ne izgube. Ostali će ostati na svome.
Što se tiče novog kupovanja trezora, mišljenja sam da će čekati bolja vremena.
U svakom slučaju kraj srpnja na ATPL će biti veseo.
@ Hrzo
8,33% novih dionica na tržištu znači radvodnjevanje. Ovo bih nazvao dokapitalizacija dividendom po tržnoj cijeni.
Ja nemam ATPL, ali da imam ne bih bio zadovoljan. Ovdje će po meni profitirati samo najmanji, tj. oni s manje od 12 komada, i to u slučaju da cijena bude manja od današnje trežene, u protivnom će morati dokupljivati da ne izgube. Ostali će ostati na svome.
Što se tiče novog kupovanja trezora, mišljenja sam da će čekati bolja vremena.
U svakom slučaju kraj srpnja na ATPL će biti veseo.
No comment !!! Šteta što nemaš ATPL da mi prodaš.