Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 334.572 | 6,828 | 47,70 | 49,00 | 3,38% |
eto zašto su jerković i lonza prodavali pametnom dosta!
ovisi iz kojeg kuta gledas…. mislim da su prodali jer su znali da ce dobiti dividendu u obliku dionica…. u biti su samo unovcili dionice prije nego sto ce dobiti dividendu (dionice)…
meni se ovo ne sviđa…čim nema keša nije dobro…ovo je kao kad firma obavi radove nekom supermarketu i ovi na kraju posla kažu nema love ajmo kompezirati uzmite špeceraj!
uostalom ko garantira da će atpl 31 srpnja biti 1200kn????
eto zašto su jerković i lonza prodavali pametnom dosta! da mi je samo znati kakve će sve još manipulacije ovdje biti do 31 srpnja a i poslije kad krene rasprodaja dobivenog!
Ako padne na 900 kuna opet ću je kupovati, ali ne samo ja, nakon ovoga se vjerojatno uključuju i mirovinci, a još vjerojatnije i trezor, u svakom slučaju ovo mi je 1000 puta draža dionica od obveznice po imenu Ht i zadovoljan sam jer bi i tako od dividende ponovno kupovao ATPL.
za one koji neznaju protumačiti odluku pojašnjavam….
Vrijednost svake vlastite dionice utvrđuje se u visini prosječne cijene koja za dionice Društva bude ostvarena na Zagrebačkoj burzi na dan održavanja sjednice Nadzornog odbora na kojoj je donesen prijedlog ove Odluke (održana danas)
prosječna cijena danas = 1118,71 /12 = 93,22 tj. 93,00 po dionici zaokruženo kao u odluci..
i jedan prijedlog za one koji žele ušparati novaca AP .. zaokružite broj dionica do 31/07/2009. na broj djeljiv sa 12 [thumbsup]
meni se ovo ne sviđa…čim nema keša nije dobro…ovo je kao kad firma obavi radove nekom supermarketu i ovi na kraju posla kažu nema love ajmo kompezirati uzmite špeceraj!
eto zašto su jerković i lonza prodavali pametnom dosta! da mi je samo znati kakve će sve još manipulacije ovdje biti do 31 srpnja a i poslije kad krene rasprodaja dobivenog!
Ovo je najbolje do sada u povijesti burze.
Ja mislim da je ovo. O.K
Cijelo vrijeme razmišljam da još malo dokupim da bude okrugla cifra, ali pored supruge nije lako sakriti dividendu u novcu. Ovako će i supruga dobiti za jedne cipele ili nešto drugo a ja ću biti malo bliže okruglom broju.
Mogli bi i za 2009 dati dionice umjesto novca kojeg očito nema previše nitko pa ni Atlantska.
Pozdrav Gosparima i oni koji to nisu.
ako imaš 100 dionica dobio bi ostatatak dividende od 50 kn po dionici (barem se toliko nagađalo) što znači 5000 kn, ovako dobiješ 8 dionica i 4x93kn što u prijevodu na današnji dan iznosi oko 9200kn, e sad meni se bolja čini ova druga opcija.
Stvari postaju jednake ako cijena dionice padne na otprilike 550kn, a sad ako padne na tu cijenu znači da je bdi roknuo i da je sve otišlo u q…. onda nam ne trebaju ni dionice ni keš nego
ito, meso i jaja [bye]
Ovo je najbolje do sada u povijesti burze.
[/quote]
super rješiti će se svojih dionica u zamjenu za keš…eto koliko oni vjeruju u atpl!
Mislim da je ovo odlični combo… Zdrava odluka i za firmu i za dionicu… Uopće je pohvalno da išta dijele jer firme koje i bolje stoje ne dijele ništa, zato 5+ za Atpl…
Nismo dobili špeceraj nego najbolje pršute.
Treba do 31.07. samo prilagoditi broj dionica u portfelju da bude djeljiv sa 12. 🙂
ovime su dalji špekulantima mislit [undecid] neka neka…..bravo uprava…. [thumbsup]