ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 23.12.2024. u 18:45
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
42,36
15.420
364
42,30
44,50
-0,47%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Jesi siguran da Aureus drži toliki broj ATPL?

Gledajte velike igrače kao PBZ ako već hoćete stabilnost, ovi manji fondovi su skloni špekulacijama.

Aureus je 30.6. drzao i vise od 20 K dionica (Equity i Balanced). Bit ce zanimljivo vidjeti tko je od velikih prodavao – mislim da znam tko je, ali budem pricekao uvid u dionicku strukturu ATPL…

Inace, slazem se sa Shogunom – PBZ garantira stabilnost. Ne jednom sam to vec spomenuo ovdje, ali izgleda da to prolazi neopazeno.

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Naišao je odgovor zašto pada cijena drysa jeste
ide se u podijelu dionica za sadašnju 1 dionicu dobiti će se 3 dionice. dakle
ako je cijena bila 120 dolara podijeliti će se dionice na 3 puta 40 dolara, zbog toga pada cijena jer ne znaju kada odluka stupa na snagu………

DryShips Plans 3-For-1 Stock Split
Monday November 12, 10:44 am ET
DryShips to Hold Shareholder Meeting to Approve a 3-For-1 Stock Split

NEW YORK (AP) — Drybulk shipper DryShips Inc. said Monday it will hold a special shareholder meeting to approve an amendment that would allow for a 3-for-1 stock split.
The stock split, if approved, would be in the form of a dividend. The company had just under 35.5 million shares of stock outstanding as of Sept. 30.

Shares of DryShips fell $2.01, or 2.1 percent, to $95.15 in morning trading.

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

6. 11.
PBZ skrb. 62.274
HPB skrb. 37.343

12. 11.
PBZ skrb. 62.134 [color=blue]-140[/color]
HPB skrb. 37.232 [color=blue]-111[/color]

jedine promjene u top10…[smiley14]

hate red

Naišao je odgovor zašto pada cijena drysa jeste ide se u podijelu dionica za sadašnju 1 dionicu dobiti će se 3 dionice. dakle ako je cijena bila 120 dolara podijeliti će se dionice na 3 puta 40 dolara, zbog toga pada cijena jer ne znaju kada odluka stupa na snagu……… DryShips Plans 3-For-1 Stock Split Monday November 12, 10:44 am ET DryShips to Hold Shareholder Meeting to Approve a 3-For-1 Stock Split NEW YORK (AP) — Drybulk shipper DryShips Inc. said Monday it will hold a special shareholder meeting to approve an amendment that would allow for a 3-for-1 stock split. The stock split, if approved, would be in the form of a dividend. The company had just under 35.5 million shares of stock outstanding as of Sept. 30. Shares of DryShips fell $2.01, or 2.1 percent, to $95.15 in morning trading.

Nije samo zbog toga, doslo je FI za 3Q manja dobit nego u 2Q

OK ako je stock split odgovor zasto DRYS pada (iako ne vidim da bi to trebao biti razlog), koji je onda razzlog da svi brodari u USA padaju?

ATPL promet zadnji tjedan 27310896,12 a od početka godine protrgovano je 299738 dionica(ili 18,31% od ukupno izdanih)te ostvaren promet od 582.093.982,57 kn što predstavlja prosječni tjedni promet od oko 12,5 mil. kn. Od početka godine rast je sa 09.11.07god. fascinantnih 272,22%(najniža 870 a najviša 3897,99 kn.) Usudit ču se ovdje poigrati se malo ,pa usporediti istu sa nekim likvidnim dionicama. Osim DLKV-a , koji ima veči promet (721.154.018,44kn.) uz ovogodišnji rastod 97,53%a ostvaren je sa 627.062 dionice(27,34%od ukupnoizdanih ) ATPL ima promet na razini npr: IGH (563.631.043,87 kn ) uz ovogodišnji rast od 229,74% ili recimo INGR-a koja je ostvarila dosadašnji promet od 590.630.951,48 kn.uz največi ovogodišnji rast od 317,97%(mislim na likvidne dionice)sa 16834 protrgovane dionice ili 42,085% od ukupno izdanih dinica. Usporedbe radiu istom periodu JDPL-ovom je je protrgovano 282.652.821,96 mil. kn.Rast od početka godine je 200,66% uz količinu od 553 192 dionice ili 33,88% od ukupno izdanih dionica.Da dodam da je Uljanik plovidba ostvarila promet od 239.057.606,95 mil. kn uz rast od 35,97% a u prometu sa 73.023 dionice ili 38,95% ukupno izdanih dionica. Gledajuči specifičnosti ovih dionica kako po potencijalu,vlasničkoj strukturi, ostvarenim financijskim rezutatom , investicijama i tržištom na kome ostvaruju prihode , a cjeneči enormnu potrebu(trenutno nedostatnu)za transportom za istočno gospodarstvo mislim i vjerujem da je vrlo perspektivna ova naša ATPL . S pravom ,kako kaže kolega MIG-29 , DREM TIME ili kako kaže kolega Strawinski:”nema kruha ali ima kolača” Sve podatke sam koristio iz tabela Rast doo i ZSE a svako neka na osnovu dostupnih pokazatelja i podataka izvuče poučak. Nadam se da Vas ,drage moje kolege, nisam zamorio što sam promotrio ATPL i u ovim konstelacijama. Pozdrav svima![smiley11][smiley11][smiley11]

OK ako je stock split odgovor zasto DRYS pada (iako ne vidim da bi to trebao biti razlog), koji je onda razzlog da svi brodari u USA padaju?

mozda su svi previse gledali BDI/rast vozarina a zanemarivali pad dolara? (vece vozarine, ali manja dobit od ocekivane?)

ume da broji sarafe, ali krivo:procenat i tacno; povjest;samnom, neznam, 100 ATPL=1000E, uvjek, vjest..plata?!, dejstvuje

Rezultati nisu kakvi su očekivali i veliki strah kod ulagača, sada ulažu oni najinformiraniji i najhrabriji…………… Pozdrav

Alien: ” OK ako je stock split odgovor zasto DRYS pada (iako ne vidim da bi to trebao biti razlog), koji je onda razzlog da svi brodari u USA padaju? ” mozda su svi previse gledali BDI/rast vozarina a zanemarivali pad dolara? (vece vozarine, ali manja dobit od ocekivane?)

http://biz.yahoo.com/ap/071106/dollar.html?.v=5

i ja vidim tu vidim veliku opasnost, što znači da se može baš zbog toga tržište stabilizirat prema dole, da bi zbog pada $, ojačala američka proizvodnja koja bi kasnije pokrenula novi krug u plus…

Odnos Eura i dolara početkom 2006. bio je 1.3196, a danas je 1.45 razlika je 10 posto………. Premala razlika……. Ovo nije uzrok već je uzrok panika kao i kod nas pred privatizaciju HT-dionica kada su sve rušili fondovi a i ulagači……..[smiley2]

stock split ne može biti razlog – to je čisto tehničko pitanje splitanja dionica.

a razlozi – evo jednog starijeg (2 tjedna) članka. nešto od toga je aktualno i danas:
Vaš link

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

New Report

Close