ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 06:42
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,37
2.985
63
47,20
48,20
1,06%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Postoji jedna zgodna stvar koja se zove namira a ona funkcionira na bazi T + 3…tako da neznam o čemu kukumar piše kada kaže: ponekad brokeri ne stignu registrirati dionicu u SDA isti dan

faktički vlasnik dionice postaješ 3 radna dana iza kupnje…a ako ti brokeri daju daju prije prodas..to je njihov "rizik"…svi to rade da ne bi bilo zabune ali…

što se dividende tiče Alabama je sve dobro pojasnio

Jun 16, 2009 — Excel Maritime Carriers Ltd (EXM – News) announced today that it has chartered the M/V Barbara for a period of minimum 12 up to maximum 14 months at $23,000 per day to a reputable European charterer. The vessel commenced this new charter on June 10th 2009.

The M/V Barbara is a 1997 panamax dry bulk carrier of 73,390 dwt, built in South Korea.

Management Commentary: Lefteris Papatrifon, Chief Financial Officer of Excel, stated, "Taking advantage of the recent strength in freight rates, we are pleased to have secured the M/V Barbara at a profitable long term employment to a first class charterer. We plan to continue to look for opportunities to increase our fixed charter coverage and provide further cash flow visibility. As of today, we have secured under time charter employment 68% of our operating days for the remainder of 2009 and 55% for 2010."

http://www.lloydslist.com/ll/news/vale-cargo-split-boosts-atlantic-panamax-market/20017664350.htm;jsessionid=B90DEBAC1A07D2E54DC2823766EA1209

jedino je sranje što ponekad brokeri ne stignu registrirati dionicu u SDA isti dan tako da ako se kupi poslije četvrtka možda upis u SDA bude tek u ponedjeljak, što je kasno. meni se to dogodilo na jednoj dionici, mislio sam da sam je kupio na vrijeme a broker je registrirao par dana kasnje i tako osdadoh bez dividende. zato oprez

Ma ovo je glupost, pa ne može broker po svom ćefu registrirati dionice na tebe kad želi?!? Rok je fiksan T+3 i to strogo nadzire HANFA i zbog puno manjih stvari kažnjava i zatvara brokerske kuće a kamo li za ovakve stvari.

pametan čovjek vidi filiju i skloni se...

Super članak o Panamaxima, to su činjenice koje bi trebale već jedanput razlikovati perspektivne od neperspektivnih dionica. A ne kao na ZSE, sve UP ili sve DOWN, po par postotaka razlike …

...

Ovaj graf ATPL, s desne strane mi liči na kažiprst, koji upućuje na gore. Nedostaje još par prstiju da ispuni šaku. To je moja paušalna TA.
Samo da ne ispadne šipak.

PS
Nemam ATPL, ali bi je volio imati po 900, gdje sam je i prodao.

Gledajuči cijene stranih brodara:
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1
…ovi naši se čine dosta precjenjenima. Mogao bi ti kupovati i ispod 900 uskoro.

SLAVONAC (malo san maka)

Ovaj graf ATPL, s desne strane mi liči na kažiprst, koji upućuje na gore. Nedostaje još par prstiju da ispuni šaku. To je moja paušalna TA.
Samo da ne ispadne šipak.

PS
Nemam ATPL, ali bi je volio imati po 900, gdje sam je i prodao.

Gledajuči cijene stranih brodara:
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1
…ovi naši se čine dosta precjenjenima. Mogao bi ti kupovati i ispod 900 uskoro.
[/quote]
Neki su rekli da će biti i po 200 i danas još uvjek čekaju [lol]

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

jedino je sranje što ponekad brokeri ne stignu registrirati dionicu u SDA isti dan tako da ako se kupi poslije četvrtka možda upis u SDA bude tek u ponedjeljak, što je kasno. meni se to dogodilo na jednoj dionici, mislio sam da sam je kupio na vrijeme a broker je registrirao par dana kasnje i tako osdadoh bez dividende. zato oprez

Ma ovo je glupost, pa ne može broker po svom ćefu registrirati dionice na tebe kad želi?!? Rok je fiksan T+3 i to strogo nadzire HANFA i zbog puno manjih stvari kažnjava i zatvara brokerske kuće a kamo li za ovakve stvari.
[/quote]
Upravo to se dogodilo "Rok je fiksan T+3" tri dana i zajeb

I noga u guzicu je korak naprijed

Super članak o Panamaxima, to su činjenice koje bi trebale već jedanput razlikovati perspektivne od neperspektivnih dionica. A ne kao na ZSE, sve UP ili sve DOWN, po par postotaka razlike …

Na svu sreću prijatelju, mislim da nisi baš potpuno u pravu, Atlantska plovidba i ostali brodari su u zadnje vrijeme prošli mnogo bolje nego recimo građevinari, a i većina drugih dionica na našoj burzi. I ja sam osobno u potpunosti izašao iz dionica firmi čije poslovanje ovisi o domaćem tržištu, tj. u potpunosti sam u brodarima, a mislim da to i drugi čine, a kako ja vidim razvoj situacije u budućnosti, takav trend bi se mogao i pojačati.

FFA Levels i danas ukazuju na pozitivan BDI
Vaš link

I noga u guzicu je korak naprijed

TAI PROGRESS
Ship Name TAI PROGRESS
DWT 77834
Built 2004-01
Flag PAN
Draft 14,10
77,834 BLT 04 LA CORUNNA/WW 18-20/6.2009 5-7 MOS USD 31,000 DAILY

GOLDEN SHADOW
Ship Name GOLDEN SHADOW
DWT 73732
Built 1997-12
Flag HKG
Draft 13,85
73,732 BLT 97 PMO/WW 18-20/6.2009 4-6 MOS USD 25,750 DAILY RELET PRACTICA SHIPPING
RIRUCCIA
Ship Name RIRUCCIA
DWT 73000
Built 1997-07
Flag ITL
Draft 13,87
73,000 BLT 97 GHENT/WW 10-20/7.2009 3-4 MOS USD 30,000 DAILY

Ovo su odlični podaci za dugotrajne ugovore…………

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

FFA Levels i danas ukazuju na pozitivan BDI
Vaš link

I kolko vidim, najviše bi mogli rasti baš panamaxi, što se poklapa sa člankom iz Llyod’s-a

New Report

Close