Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,37 | 2.985 | 63 | 47,20 | 48,20 | 1,06% |
Ne mogu se načuditi kako pesimisti uvijek , ali baš uvijek nađu neku vijest koja odgovara njihovom pesimističkom karakteru.Meni se više sviđa contrarian style.I dobro mi ide.
[/quote]
znate kako se kaže, pesimist je samo dobro informirani optimist.
treba uvjek biti na oprezu, neprijatelj nikad ne spava..
imali ste priliku vidjeti što se događalo prošli tjedan i kako su mnogi bili izmanipulirani…
lijepo je imati think-pink stav, a na koncu sve nas vodi želja da ujutro probudimo a naša ZSE zelena ko livada!!!
Lako brodari promjene valutu ako im se ona ne isplati…… I naplate svoje usluge npr u EUR…
Lako brodari promjene valutu ako im se ona ne isplati…… I naplate svoje usluge npr u EUR…
neznam baš dali je to moguće na postojeće ugovore, valuta se ugovara unaprijed..
jedino što eventualno mogu napraviti da se zaštite od tečajnih rizika, ako se očekuju oscilacije u tečaju, je ugovaranje tečaja na određeni dan (npr. dan sklapanja posla), za ovo drugo nisam sigurna, ispravite me ako griješim..
OBAVIJEST
Sukladno članku 459. Zakona o tržištu kapitala (Narodne novine br. 88/08. i 146/08.), kao i točke 146. Pravila Zagrebačke burze obavještavamo vas o sljedećem:
1. da će se dana 19. lipnja 2009. godine održati sjednice Uprave (u 09:00 sati) i Nadzornog odbora (u 10:30 sati) društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d. Dubrovnik na kojima će se, između ostalog, raspravljati i o usvajanju Godišnjeg obračuna za 2008. godinu s financijskim izvještajima (temeljnim i konsolidiranim), te predložiti Glavnoj skupštini Atlantske plovidbe d.d. donošenje odluke o raspodjeli dobiti iz poslovanja Atlantske plovidbe d.d. Dubrovnik u 2008.g. u okviru koje odluke će se odlučiti i o eventualnoj isplati dividende;
2. ova obavijest će biti objavljena javnosti putem intemet stranice ATLANTSKE PLOVIDBE d.d. (www.atlant.hr).
PREDSJEDNIK UPRAVE:
kap. Ante Jerković, dipl.ing.
ima vremena………
Pa kaj nije danas zadnji dan da se dobije drugi dio dividende????
[/quote]
Ne. Da pojasnim.
Upravni ili Nadzorni odbor mogu samo predložiti dividendu, ali ona se potvrđuje (uglavnom se prihvate prijedlozi uprave) isključivo na gl. skupštini d.d.-a. Zakonski, poziv za gl. skupštinu mora se objaviti u N.N. (narodne novine) 30 dana prije održavanja. Znači biti će transparentno objavljeno. Nadalje, u pravilu pravo na dividendu imaju svi dioničari koji su registrirani u SDA (središnja depozitarna agencija) na dan održavanja gl. skupštine.
Koliko je meni poznato, još nije u N.N.-u objavljen datum održavanja gl. skupštine, zato sam napisao da "ima vremena" do dividende. Sretno svima [thumbsup]
The Baltic Panamax Index (BPI) rose by 4.6% this morning. The current average daily cost for the vessels increased to US$23,158 today, compared with last week’s high of US$24,271. According to some industry experts, there have been indications of an uptick in coal shipments from Australia to Japan and China, which may help to bolster the BPI this week.
Bilo je riječi (Jerković) o tome da su za panamaxe dobivali 6-7000 USD na dan. Trenutno ugovaraju po cca. 12.000 USD. Break-even im je oko 20.000 USD, a ako se nastavi trend porasta vozarina kako je istaknuto u citatu, dionca ima pozitivnu perspektivu.
[/quote]
In the bank’s latest dry-bulk update, analysts Omar Nokta and Sam Margolin say steel producers in the US, Europe and Asia have raised prices and guided higher production due to increased demand during the past two weeks.
They said: “Last month we argued that dry-bulk carries substantial optionality on an improving worldwide steel market and we are seeing the beginnings of such a rebound.
“ArcelorMittal, Nippon, US Steel, Nucor, Severstal, AK Steel and others have announced price and production increases this month.”
More spot coal activity into China and now Japan is also a positive development, the analysts note.
With capesize rates now above $50,000 daily Nokta and Margolin believe the panamax and supramax markets are likely to piggyback on that success.
They said: “The longer the capesize market stays at such high levels, the higher the pull on the mid-size vessel classes and we look for panamax and supramax rates to push towards $30,000 per day in the coming weeks.”
Following the update, Nokta and Margolin have upgraded Navios Maritime from “hold” to “buy".
They are also sticking by their buy ratings in Diana, Eagle Bulk, Genco, Paragon and Safe Bulkers.
Published: 14:19 GMT, 15 lip 2009 | last updated: 14:25 GMT, 15 lip 2009
Ovaj graf ATPL, s desne strane mi liči na kažiprst, koji upućuje na gore. Nedostaje još par prstiju da ispuni šaku. To je moja paušalna TA.
Samo da ne ispadne šipak.
PS
Nemam ATPL, ali bi je volio imati po 900, gdje sam je i prodao.
Ovaj graf ATPL, s desne strane mi liči na kažiprst, koji upućuje na gore. Nedostaje još par prstiju da ispuni šaku. To je moja paušalna TA.
PS
Pa zar i vi predsjedniče ste nasjeli na one ide to na 200, pa vi mi djelujete razumno.
PS
Kolega HUgoChavez kakava ti korist kupiti ATPL po 900 i prodati je po 500, bolje je kupiti po 1200 i prodati po 2000 ili više… Osobno nikada ne gledam pošto sam nešto nekada prodao uvijek gledam trend u kojem smjeru ide dionica u koju ulažem…
PS
Pa zar i vi predsjedniče ste nasjeli na one ide to na 200, pa vi mi djelujete razumno.
[/quote]
Ne vjerujem da će na 200, kao što nisam vjerovao da će preko 1000 tako brzo.
Međutim, ovih nekoliko godina na ZSE me uvjerilo da je pametnou vijek razmatrati sve opcije.
Inače nisam ljubitelj brodara, oni ovise kako žuti planiraju zalihe i proizvodnju, što je van skopa mojih poimanja. Pomalo trejdam, nekad s više, nekad s manje uspjeha.
OBAVIJEST
Sukladno članku 459. Zakona o tržištu kapitala (Narodne novine br. 88/08. i 146/08.), kao i točke 146. Pravila Zagrebačke burze obavještavamo vas o sljedećem:
1. da će se dana 19. lipnja 2009. godine održati sjednice Uprave (u 09:00 sati) i Nadzornog odbora (u 10:30 sati) društva ATLANTSKA PLOVIDBA d.d. Dubrovnik na kojima će se, između ostalog, raspravljati i o usvajanju Godišnjeg obračuna za 2008. godinu s financijskim izvještajima (temeljnim i konsolidiranim), te predložiti Glavnoj skupštini Atlantske plovidbe d.d. donošenje odluke o raspodjeli dobiti iz poslovanja Atlantske plovidbe d.d. Dubrovnik u 2008.g. u okviru koje odluke će se odlučiti i o eventualnoj isplati dividende;
2. ova obavijest će biti objavljena javnosti putem intemet stranice ATLANTSKE PLOVIDBE d.d. (www.atlant.hr).
PREDSJEDNIK UPRAVE:
kap. Ante Jerković, dipl.ing.
ima vremena………
Pa kaj nije danas zadnji dan da se dobije drugi dio dividende????
[/quote]
Ne. Da pojasnim.
Upravni ili Nadzorni odbor mogu samo predložiti dividendu, ali ona se potvrđuje (uglavnom se prihvate prijedlozi uprave) isključivo na gl. skupštini d.d.-a. Zakonski, poziv za gl. skupštinu mora se objaviti u N.N. (narodne novine) 30 dana prije održavanja. Znači biti će transparentno objavljeno. Nadalje, u pravilu pravo na dividendu imaju svi dioničari koji su registrirani u SDA (središnja depozitarna agencija) na dan održavanja gl. skupštine.
Koliko je meni poznato, još nije u N.N.-u objavljen datum održavanja gl. skupštine, zato sam napisao da "ima vremena" do dividende. Sretno svima [thumbsup]
[/quote]
jedino je sranje što ponekad brokeri ne stignu registrirati dionicu u SDA isti dan tako da ako se kupi poslije četvrtka možda upis u SDA bude tek u ponedjeljak, što je kasno. meni se to dogodilo na jednoj dionici, mislio sam da sam je kupio na vrijeme a broker je registrirao par dana kasnje i tako osdadoh bez dividende. zato oprez