Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 17.542 | 358 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
A scenario da su prodali radi dokapa jer firmi treba svjezeg casha???
A za šta bi im trebao cash? Imaju i za dobru dividendu i rezerve.
Vidićemo u ponediljak šta znači eventualno, ima div-1250, nema div-1150. Uvik ima netko tko već sad zna…
tako je. I koji će naći načina da ošiša barem nekolicinu. Dignu cijenu recimo sadašnja + div * 1,5 (ili *2) i onda svi na kupovinu dok još ima….
A odoka, Kolika je mogućnost da će referentni datum za eventualnu dividendu biti neki drugi dan, a ne ponedjeljak? Recimo negdje mjesec dana ranije ili datum isti kao i za predujam??
[/quote]
Mislim da trenutni rast nije posljedica špekulacija o dividendi već rast BDI, kao i globalni oporavak dioničkih tržišta i nada u bolji drugi kvartal.
šta vam znaći dokapa oni imaju dovoljno novca za isplatu dividende, i za vas ,a vaš druk
ostavite na nekim drugim dionicama,
P.S.zahvalite moderatorima što vam omogučuju ovako pisanje koje apsolotno nije
argumentirano ,hvala moderatoru ako pusti ovaj post .
šta vam znaći dokapa oni imaju dovoljno novca za isplatu dividende, i za vas ,a vaš druk
(a) da je Uprava Atlantske plovidbe d.d., na svojoj 60. sjednici, održanoj jučer, 27. siječnja 2009. godine, donijela slijedeću Odluku:
4. Pravo na isplatu predujma dividende stječu svi dioničari Atlantske plovidbe d.d. upisani u registar Središnje depozitarne agencije dana 31. siječnja 2009.g.
a ovako je bilo kod isplate predujma ,dakle T + 3
Ako smo stekli pravo na predujam dividende na prvoj skupštini , zašto treba držat dionice do druge skupštine za izplatu drugog dijela , ako ga bude ?
[/quote]
Ja samo kazem da je to moguci scenario.
sta se odmah pjenite.
Imam ATPL i to dosta.
samo sta kad netko pise realno a ne druka onda to nevalja.
Scenario je moguc, kao i moguc da isplate jos dividende.
Sve ovisi kako su im ugovoreni brodovi sto nitko nezna i kakvo ce biti stanje na trzistu.
Prave firme sa pravim corporate governanceom imaju na tjednoj razini stanej flote i pod kojim suugovorima. Mislim da sam za Dianu to pogledao i vidio.
Nista ih ne kosta a sam time bi digli cijenu firme barem 30%
Gledam promjene u dioničarima i vidim da je PBZ od 29.5. kupio skoro 4000 komada, 12.06 +200 po 1187kn.!?
Kolega trenutna tržišna cijena govori sve, po meni kaže da neće biti škrti. Svako ima pravo na svoje mišljenje, pa nebi bezveze PBZ kupovao.
Kolika je mogućnost da će referentni datum za eventualnu dividendu biti neki drugi dan. Recimo negdje mjesec dana ranije??
Ako je suditi po tome da je Lonza prodao, onda je ta mogućnost otvorena.
Kolega trenutna tržišna cijena govori sve, po meni kaže da neće biti škrti. Svako ima pravo na svoje mišljenje, pa nebi bezveze PBZ kupovao.
Pa zar nisi do neki dan govorio da će propasti i da joj nema pomoći i da ćeš ju kupovati po 400 kuna, koji si ti lik.
Sve je moguće, samo postoje neka normalna ponašanja. Ipak bi to bilo malo preočito, tj. moglo bi se podvesti pod upravljanjem povjerljivim informacijama da odrede neki drugi d day osim onog na dan skupštine ili ovog sastanka Uprave u petak. Nadam se da neće izigrati povjerenje dioničara …
(a) da je Uprava Atlantske plovidbe d.d., na svojoj 60. sjednici, održanoj jučer, 27. siječnja 2009. godine, donijela slijedeću Odluku:
4. Pravo na isplatu predujma dividende stječu svi dioničari Atlantske plovidbe d.d. upisani u registar Središnje depozitarne agencije dana 31. siječnja 2009.g.
a ovako je bilo kod isplate predujma ,dakle T + 3
Ako smo stekli pravo na predujam dividende na prvoj skupštini , zašto treba držat dionice do druge skupštine za izplatu drugog dijela , ako ga bude ?
[/quote]
Ja bi to volio ali čisto sumnjam da će se desiti. npr. sad ti Adris djeli div. iz dobiti 2000.g. Misliš da će to dobiti oni koji su ju posjedovali te godine ili novi vlasnici. Naravno samo novi. Bio ti je primjer iz Plive gdje je Barr potegao ogromnu dividendu iz dobiti prije 5,6 godina kada ni su ni sanjali da će biti vlasnici Plive. Na to se je neka ženska žalila jer je ona imala tih godina dionice i u međuvremenu je prodala ali ju je Sud ili netko drugi glatko odbio. Sa interesovanjem iščekujem šta će ae ovdje desiti u vezi toga. Osobno mislim da ne će biti ostatka zbog krize ili ako bude da će biti koliko toliko poštenja u podjeli. Upada mi u oči ova prodaja od Kapetana. Zar bi prodavali prije ostatka ???