Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 17.542 | 358 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Koji će biti zadnji dan posjedovanja dionice u SKDD za isplatu dividende, što mislite? Lonza je prodao početkom mjeseca…
mislim da je 15 (t+3 radna dana), ponedjeljak do 16:00 moraš kupit. što se tiče lonze, on je prodao za 1230 kn.
nejasno mi je sljedeće: odluči se o predujmu dividende od 50 kn, a onda se par mjeseci poslije odlučuje o eventualnoj isplati dividende.
ako slučajno ne isplate dividendu, zna li društvo iz atlanta da će tim činom giljotinu napraviti za ovu dionicu?
predujam je nešto što se plaća prije glavnine love, nešto kao i kapara, no kapara je odustatnina i rabi se kod kupoprodaje.
ova eventualnost je malo ukočila atpl…
[/quote]
Ne bi se složio da će napraviti giljotinu, ako ne isplate dividendu prema mojem mišljenju- još bolje, a ako isplate neću se žaliti. Kod kapare postoji ugovorna obveza, u ovom slučaju postoji samo obveza skupštine da po diskrecijskoj procjeni odluči što je trenutno bolje – isplatiti ili ne isplatit. Mislim da Atlanska ima jako dobru upravu i da će optimalno procijeniti.
Mogući scenario – ekipa iz atpl zna da će se djeliti dionice umjesto dividende pa su stoga prodali svoje dionice jer ih čekaju nove???
Kod nas je sve moguće pa tako i to, a gospodi iz firme je svejedno
mislim da je 15 (t+3 radna dana), ponedjeljak do 16:00 moraš kupit. što se tiče lonze, on je prodao za 1230 kn.
nejasno mi je sljedeće: odluči se o predujmu dividende od 50 kn, a onda se par mjeseci poslije odlučuje o eventualnoj isplati dividende.
ako slučajno ne isplate dividendu, zna li društvo iz atlanta da će tim činom giljotinu napraviti za ovu dionicu?
predujam je nešto što se plaća prije glavnine love, nešto kao i kapara, no kapara je odustatnina i rabi se kod kupoprodaje.
[/quote]
Dividenda ce biti,a zadnji dan je u utorak za kupiti. Mislim da ovi koji su danas prodavali su napravili veliku gresku,ja osobno mislim da ce cjena doc do utorka blizu 1400.
[/quote]
Ti ćeš živiti 100 godina s takovim optimizmom…..Nisam siguran da je utorak, prije ponediljak
[/quote]
Dividenda ce biti,a zadnji dan je u utorak za kupiti. Mislim da ovi koji su danas prodavali su napravili veliku gresku,ja osobno mislim da ce cjena doc do utorka blizu 1400.
[/quote]
Ti ćeš živiti 100 godina s takovim optimizmom…..Nisam siguran da je utorak, prije ponediljak
[/quote]
Mislim da će se odgovor saznati po kretanju cijene u pon!
Vidićemo u ponediljak šta znači eventualno, ima div-1250, nema div-1150. Uvik ima netko tko već sad zna…
tako je. I koji će naći načina da ošiša barem nekolicinu. Dignu cijenu recimo sadašnja + div * 1,5 (ili *2) i onda svi na kupovinu dok još ima….
A odoka, Kolika je mogućnost da će referentni datum za eventualnu dividendu biti neki drugi dan, a ne ponedjeljak? Recimo negdje mjesec dana ranije ili datum isti kao i za predujam??
A scenario da su prodali radi dokapa jer firmi treba svjezeg casha???
BDI je trenutno na 3500 bodova,sto znaci poslovanje sa dobiti,moguce da isplate cc 75–100 kuna dividende,moguce da dadnu dionice,a to ce pravo imat onaj koji na skupstini sada bude posjedovo dionice,i nemojte narod mantat oko datuma,svaki put do sada su tako napravili, ZNACI NA DAN SKUPSTINE.Sjecaju se neki proslog puta kad su isplatili pogresno sa datumom,pa poslje ispravljali gresku.
BDI je trenutno na 3500 bodova,sto znaci poslovanje sa dobiti,moguce da isplate cc 75–100 kuna dividende,moguce da dadnu dionice,a to ce pravo imat onaj koji na skupstini sada bude posjedovo dionice,i nemojte narod mantat oko datuma,svaki put do sada su tako napravili, ZNACI NA DAN SKUPSTINE.Sjecaju se neki proslog puta kad su isplatili pogresno sa datumom,pa poslje ispravljali gresku.
Grješiš. Prošle godine 27.05.08. sjednica UO i NO društva.
Dan kad si morao biti upisan u SDA-a 30.06.08, dan skupštine 21.07.08.
Kineska industrijska proizvodnja u mjesecu svibnju je ubrzala, dodajući već objavljenim fundamentima da se treća po veličini svjetska ekonomija oporavlja od najgore recesije u proteklom desetljeću. Kineska industrijska proizvodnja u mjesecu svibnju porasla je za 8,9 posto u odnosu na godinu dana ranije, u odnosu na porast za 7,3 posto u mjesecu travnju.
(a) da je Uprava Atlantske plovidbe d.d., na svojoj 60. sjednici, održanoj jučer, 27. siječnja 2009. godine, donijela slijedeću Odluku:
4. Pravo na isplatu predujma dividende stječu svi dioničari Atlantske plovidbe d.d. upisani u registar Središnje depozitarne agencije dana 31. siječnja 2009.g.
a ovako je bilo kod isplate predujma ,dakle T + 3
(a) da je Uprava Atlantske plovidbe d.d., na svojoj 60. sjednici, održanoj jučer, 27. siječnja 2009. godine, donijela slijedeću Odluku:
4. Pravo na isplatu predujma dividende stječu svi dioničari Atlantske plovidbe d.d. upisani u registar Središnje depozitarne agencije dana 31. siječnja 2009.g.
Da tako je ,sjecam se prodao sam 3 dana ranije,konto pokupijo dividendu,kad ono pusijona,trebo si bit 3 dana poslje skupstine dionicar,zato mi nepada na pamet prodavat.
Ajme koji je to rošomon bio. Pa ono ručno vraćanje i prepisivanje.
Šta će sad smisliti da mi je znati…