ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 22:23
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

frizbi, 05.06.2009. u 12:10

mislim čak i na niže od 1100

vani se sve zeleni a nas deru menadjercici…

We Will Not Assimilate

Kao što Kardum reče, čuvajte svoj novac, ovo je šišanje, blokada gori, blokada doli, kolo vode neki igrači. Ja sam van s 80% keša dok se ovo ne smiri…

Rio Tinto ( RIO.L ) UP + 11,14 % .

Rio Tinto ( RIO.L ) UP + 11,14 % .

ATPL -6,42%

na 4300 sve prodajem...

Baltic Dry Index – more than a snap-back rally

The Baltic Dry Index – a measure of freight rates for iron ore and bulk commodities – rose non-stop for 23 sessions until Wednesday, before declining somewhat yesterday. This surge represents a gain of 517% from its low on December 5. But one needs to put this in perspective: the Index fell by 94% from its high in May 2008, and therefore still needs to rise by a further 188% to match the previous peak.
More importantly, this rise seems to be more than a snap-back rally and points to better economic tidings. This becomes apparent when considering the close relationship between China’s Purchasing Managers Index (PMI) for New Export Orders and the Baltic Dry Index, showing both indices turning sharply higher.

Baltic Dry Index – more than a snap-back rally

Puno lakše je pričati o novcu nego ga stvarati - Voltaire

gdje ste sada lemuri??!!

strpljen..spašen Time is on my side

baš netko navlači day trade

Good artists copy. Great artists steal.

A tek kad iziđe BDI koji sigurno pada, ajme nama…

ha ha drukao bi i ja prema dole da sam prodao po 1120
[/quote]
To ti je hrvatski tip ulaganja kupiš skupo prodaš jeftino,a mislim da je pola ekipe u zadnja tri dana prodavala sa debelim minusom,jer ide to dolje,a kad slijedeći put naraste za 30% bit će jeftino jer ide to gore
Šta se tiče vozarina pa normalno da se trebaju malo skorigirati,da je ovako nastavilo došli bi Capeovi za mjesec dana na 300 000,mislim da je malo kome jasno da su ovo odlične vozarine naspram početka godine,šta se tiče panamaxa oni su jučer prosječno pali samo 590$ po ruti i neočekuje se neka veća korekcija za razliku od capova koji bi još mogli dosta pasti,makar kinezi ne posustaju sa uvozom tako da ako rudača bude jeftina tražiti će se i brod više

Cheap iron ore to China the key to dry bulk rates
http://lloydslist.com/ll/news/cheap-iron-ore-to-china-the-key-to-dry-bulk-rates/20017659554.htm;jsessionid=006C938C8DA4375204EE2A96833E7C86

Iz jučerašnjeg Imarexovog dnevnog izvješća

Commodore Landsberg weighs in: “Capesize freight rates have decreased by $7,550 (-8.1%) today
and are likely to fall more in the days to come. Yesterday’s $93,197/day average, helped up there by
both iron ore and coal port congestion, seemed unsustainable — as does today’s $85,647/day average.
Fixture lists have been on the light side this week, and combined with more vessels discharging iron ore and consequently about to become available, the physical market is likely to see a sharp fall in the shortterm. China continues to import a moderate amount of iron ore – although most of it now seems to be coming from Australia (which is decreasing ton miles and therefore putting additional pressure on Capesize freight rates).”

When wealth is lost, nothing is lost; when health is lost, something is lost; when character is lost, all is lost. ~Billy Graham

Prodajni nalog 679 kom na 1100 i eto panike. Odmah nakon istresanja nalog se pomakne! Hm, sve mi se čini da netko hoće kupiti veće količine na ovoj razini. Što potvrđuje i promet na ATPL od skoro 50% cijelog današnjeg prometa na ZSE.

Slažem se , ovo je silovanje radi jeftinijeg dokupa.

IMT?

Cijela ova namještljka koja se odvije već par dana
se i osniva na umjetnom rušenju ATPL

Prvi ce biti posljednj a posljednji prvi

Ovo se zove EPP
Ekonomsko Propagandna Poruka
[lol]

Za par dana BDI će opet gore…

CRB Index 06/04/09 252.48 259.79 252.46 259.79 +6.74 +2.66 %

New Report

Close