Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 47,37 | 2.985 | 63 | 47,20 | 48,20 | 1,06% |
Nikako ne razumjem ove postove koji traže razlog i opravdavaju pad ATPL iz ovih i onih razloga.Pa zar je ova dionica izdvojena od drugih ne brodarskih nego bilo kojih drugih dionica, koja to nije padala ili mi dobro ne vidimo,ili drugi svoje dionice vide u drugoj boji.Što vam govori ovakva likvidnost,zar stvarno mislite da je ovaj promet slučajan, ili onaj ko je kupuje ne zna što kupuje.
Ma kolega Gorgi…to što me gledate -:) samo je pokušaj da Vam kažem kako je kompas nekad bio ovca za šišanje a sad on malo šiša druge.
Sve u svemu ni jedan index na svijetu neće Vam pomoći ako ne naučite plesati po taktovima koje stvaraju veliki.
Svaka burza pa i ova naša svodi se samo na to tko će koga prije izyebat i to je to.
I dalje stojim iza onih brojčica od prije…a tako bi volio da griješim pa da zajedno gledamo Atpl na 2xxx….3xxx
Btw. Znate li možda dali gazda Jere vozi na T/C ili je još tamo negdje u veljači,ožujku možda pristao na 8-10K ili slično za narednih 3-6 mj? A za gotovo polovicu suhe flote koju čine Handymax Bulkcarrier-i nemam ni najmanje pojma [cool]
jel ima tko preciznije podatke o dividendi, kada se očekuje i dali se odnosi na iste one koji su predujam dobili ili ce se radit nova lista..?
Čovjek nije dobio odgovor.Bogami i mene zanima.
DAKLE…?
[/quote]
vjerovatno bi uskoro trebala biti skupština, ako će biti kao i lani, u lipnju, a to znači da bi se do kraja mjeseca moglo znati nešto više.
Svaka burza pa i ova naša svodi se samo na to tko će koga prije izyebat i to je to.
a ja naivan mislio da se radi o tome da se kupi na dnu i proda na vrhu.
ali i za ovo vaše ima odličnih sajtova samo nemaju veze s burzom.
Btw. Znate li možda dali gazda Jere vozi na T/C ili je još tamo negdje u veljači,ožujku možda pristao na 8-10K ili slično za narednih 3-6 mj? A za gotovo polovicu suhe flote koju čine Handymax Bulkcarrier-i nemam ni najmanje pojma [cool]
slažem se, više podataka bi dobro došlo, mislim da su od zadnjih atpl-ovih brodova na platou prošla bar 2 mjeseca.
Nema potrebe gubiti vrime oko event. div. kad dnevno imate oscilacije cijene od oko 250 kn..
Ovo danas je primjer za povijest….Netko tko ima love utukao je u cijenu sve do 1364,99. Pa nije vrag da ćemo sada na 900 kao da ništa se nije desilo….Ovo su opasne igre koje ja baš i ne kužim, tako da očekujem smiraj +1, -1, to bi značilo da je postignut koncenzus oko cijene i mi mali nemožemo pu….
Ma kolega Gorgi…to što me gledate -:) samo je pokušaj da Vam kažem kako je kompas nekad bio ovca za šišanje a sad on malo šiša druge.
Sve u svemu ni jedan index na svijetu neće Vam pomoći ako ne naučite plesati po taktovima koje stvaraju veliki.
I dalje stojim iza onih brojčica od prije…a tako bi volio da griješim pa da zajedno gledamo Atpl na 2xxx….3xxx
Veliki će hebati male sve dok jednog dana ne pročitate članak u novinama " Novoselca ili Štimca netko prebio beseball palicom na mrtvo ime" Navodno neki mali dioničar koji je zbog njihove zajebancije izgubio životnu ušteđevinu. Dečki se igraju i kako reče naš vrlo premijer " lako je tuđim k….. gloginje mlatiti". Sa našim novcem se igraju i sve nas zavijaju u crno. Kupe Ingru po cca. 400 kuna pa je onda prodaju na 55 i pri tome ih boli neka stvar što su spržili naših xxx milona kuna budućih mirovina, nego su pri tome i shebali hrpu malih naivaca koji su uletili u njihov bull trap.
Dok ih netko ne nauči pameti i dalje će nam se crno pisati, a dečki će i dalje uz blagoslov drage nam Hanfe pljaćkati ovo malo Hrvatske imovine za račun dragih nam stranaca i vlasnika lihvarskih banaka.
Blago nama Hrvatima, malo nas je al smo govna i to jedan od najvećih. Opet se ponavlja povijest i opet će Hrvati biti loši gospodari, ali zato izvrsne sluge. Uzalud nam 91. Mislili smo da imamo Hrvatsku, ali u stvari imamo k…..
Mislim da nam situacija "vani" ide na ruku za sutrašnju stabilizaciju cijena, jedino me brine kaj je petak i to je tradicionalno na Zse dan za iskrcavanje (ako itko ima više kaj za iskrcat). Situacija mi se ne čini alarmantna(atpl je u jednom trenutku bila na -25% što je alarmantno i neprirodno u potpunosti no to je sad vec pitanje na koje ne mogu dati odgovor) jer sve te dionice koje su neki prodali danas i jučer , netko ih je i kupio…i ne može se rec da nije bilo kupaca, bilo ih je o ho hoo.. da sam imao love i ja bih kupovao al eto , i didnt see it coming… Burza ce kad tad krenuti gore pitanje je dana i sata , i vrlo vjerojatno cemo doci i prebaciti razine od neki dan… Ugasite gledalice na dan dva i stvari ce biti ljepše…
jako fino rečeno kolega…ja bih samo dodao da ovo danas se ne može prepisati sigurnoj dionici…netko je napisao da se to dešava trećerazrednim dionicama i to je istina…da je netko znao tijek događaja danas, zaradio bi goleme novce na padu…trejdo bi tri puta i dignuo novce…netko kaže pa što hoćete i rasla je dosta u proteklom tjednu. i to je istina ali bogami nije rasla u dva dana ekstremno 35%…iskrcavanja i šokovi to atpl nije zaslužila ali pitanje je što jest?
ja sam vani u kešu mislio sam izaći i na 1000kn danas pričekao (kockanje) i uspio izaći na 1125, s tim da sam danas i ušao na 1180 (pred blokadom) a i prodao u 10 i 10 po 1230kn i mislim da sam dobro napravio (barem neću strepiti sutra u deset)
neznam za vas ali ja više ne ulazim srljajući jer bilo koja procjena je smješna jer je očito da za ovu burzu nikakva pravila ne vrijede (ako uopće na burzama i vrijede neka pravila) netko je napisao kakva država takva burza! i to je nažalost najbolji komentar za zse a sad razmišljajte kakva nam je država!
[cool]
ATPL je jučer i danas imala veći promet nego što je cijela burza imala u večini dana ove godine. , Sječate se onih tužnih dana kada je promet burze bio između 20-30 milijuna kuna, bilo je tužno, ružno i dosadno. Danas je bilo tužno i ružno, ali bar nije bilo dosadno, za utjehu mogli smo napraviti bar koji daytrade, pošto god smo prodali kasnije smo mogli jeftinije kupiti i bar malo se utješiti. Smanjila mi se vrijednost portfelja, ali sam bar povećao broj dionica.
a ja naivan mislio da se radi o tome da se kupi na dnu i proda na vrhu.
ali i za ovo vaše ima odličnih sajtova samo nemaju veze s burzom.
slažem se, više podataka bi dobro došlo, mislim da su od zadnjih atpl-ovih brodova na platou prošla bar 2 mjeseca.
[/quote]
…iako je upitnik,bilo je samo retoričko
Hajde Gorgi na one odlične sajtove možda Vam skoči neki suhi index
Ovo su opasne igre koje ja baš i ne kužim, tako da očekujem smiraj +1, -1, to bi značilo da je postignut koncenzus oko cijene i mi mali nemožemo pu….
Ma zmanojlo maximini je u grubim crtama opisao nasu realnost. ZSE je tako mali trziste da su svakakve makinacije izvedive. Pa pogledajte npr danas i jucer ATPL. Ona je sudbinski vezana za BDI i cak vjerujem da im je vecina bulkera na spotu. Jucer BDI up, danas BDI down a dionica reagira samo down. I to ne reagira na generalnu korekciju Crobexa (5-8 %) vec su brodari leaderi korekcije. Dok imamo watch doga Samodola nema mirnog sna. Cuo sam da su mu ukrali pasa cuvara.
Veliki će hebati male sve dok jednog dana ne pročitate članak u novinama " Novoselca ili Štimca netko prebio beseball palicom na mrtvo ime" Navodno neki mali dioničar koji je zbog njihove zajebancije izgubio životnu ušteđevinu. Dečki se igraju i kako reče naš vrlo premijer " lako je tuđim k….. gloginje mlatiti". Sa našim novcem se igraju i sve nas zavijaju u crno. Kupe Ingru po cca. 400 kuna pa je onda prodaju na 55 i pri tome ih boli neka stvar što su spržili naših xxx milona kuna budućih mirovina, nego su pri tome i shebali hrpu malih naivaca koji su uletili u njihov bull trap.
Dok ih netko ne nauči pameti i dalje će nam se crno pisati, a dečki će i dalje uz blagoslov drage nam Hanfe pljaćkati ovo malo Hrvatske imovine za račun dragih nam stranaca i vlasnika lihvarskih banaka.
Blago nama Hrvatima, malo nas je al smo govna i to jedan od najvećih. Opet se ponavlja povijest i opet će Hrvati biti loši gospodari, ali zato izvrsne sluge. Uzalud nam 91. Mislili smo da imamo Hrvatsku, ali u stvari imamo k…..
[/quote]
Stišaj strasti, to je samo lijepa naša….ZSE [lol]
Čemu plakanje ?
Ako pratite tržište,i kupujete nakon rasta od 100%, VALJDA ste svjesni rizika. Ako ste kupovali na 600,pa zar vam zarada nije dovoljna ? I,ako ste " špekulant " ,valjda znate prepoznati znakove rasta ili pada .
Ako niste ništa od gore navedenog,ili ste dugoročni investitor koji ulaže bakino naljedstvo,ili ste ovca !
SVJEŽE OSTRIŽENA !
ps: u tom ,zadnjem slučaju,shvaćam nezadovoljstvo.Zadnjih dana je stvarno zahladilo,mogli su malo odgoditi striženje,barem do Ivanje,a onda ide Razgon… [wink]