ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 17.11.2024. u 20:20
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
41.993
857
47,80
49,50
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

simple as it can be: bdi nije narastao zato jer se babi snilo što se babi tilo, nego zato što – je potražnja za brodovima (ok, prema komponentama u vrijednosti neravnomjerno distribuiranim – ipak je bdi kompozit) – povećana.

da, kolega moj dragi, to je u ovom času tako: potražnja za brodovima doista je ovog časa povećana.
samo, kakva će potražnja biti za par tjedana, par mjeseci, godinu?
to u ovom času ne znamo, ali makroekonomski pokazatelji ne ulijevaju neku nadu da će potražnja za brodovima rasti onako kako raste ovaj čas.
ako bdi strahota raste, a brodari padaju – što to znači?
padaju zbog općeg sentimenta, dejtrejdanja ili – predviđene budućnosti?
ovo je retoričko pitanje.

hate red

A vi ste kolega baš slučajno u keš poziciji, ha? [wink]

Ja sam uvijek i unutra i vani, pa mi nije svejedno gledati kad pada. Nastojim biti što realniji u svojim razmišljanjima, ali kada vidim krivulju skoro okomitog rasta u posljednje vrijeme, i kada pogledam futurese danas, zaključak se nameće sam po sebi. Najbolja stvar a ujedno i najlošija kod ove dionice je njezina likvidnost, tj. da je svatko ima ili želi u svom portfelju. A ovih dana se Crobex po mom mišljenju odlijepio od realnosti, pa me čisto strah koliko će ga nisko gomila onih koji su se malo kasno ukrcali prikucati. Pa tako i ATPL. Ovo je dionica za hrabre, a mislim da će se ovih dana to i pokazati.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

Pa fjucike su dobre sad, Eurpoa je otvorila zeleno, BDI će i danas rasti jer su jučer snažno rasli capovi, kod nas je dva dana bila velika korekcija i red je da se tržište stabilizira. Zato bez panike molim!!! Bit će dobro i idemo na 1500 uskoro.

uh, sad sam gledao FFA, valjda bu danas bilo za inerciju…

Futuresi zeleni, evropa zelena, pa vi odlučite …

Imam neke frendove koji su nekaj uložili i znate kaj, vrlo su dobri prognozeri budućih zbivanja, ali nemaju hrabrosti te svoje prognoze kapitalizirati, i znate kaj, 98% je takvih.[wink]

TKO IMA MALO DUKATA GOVORI: ŠTO DA RADIM S NJIMA, A ONAJ ŠTO IH IMA MNOGO GRMI: GOSPODARU, DAJ JOŠ!!! NA ZSE I U EU TREBA KO ZMIJA SPAVAT NA JEDNO OKO!!!

… da se malo uključim:

– ako je zse rekordno rasla onda i rekordno pada. svi upućeni su očekivali korekcije prenapuhanog
balona, za što se samo očekivao trigger koji je jučer došao s wall streeta i eu burzi.
– članak (po meni cijenjenog t. petrova) u seebizu od jučer sugerira da su špekulanti srozali burzu!?
ma nenoj mi reči!? ko’ da su samo brodari išli dole … išlo je sve i to uz veliki promet – dakle likvidnost je tu i koliko god da ima prodaja ima i kupaca. osim toga traders-i nemaju takav potencijal da podignu promet na 25m kn. uključeni su tu malo jači, a oni sjede u kućama poput zb/pbz investa itd. a osim toga što je burza ako nije jedna velika špekulantska tvornica …
– korekcije su uvijek dobrodošle, jer od prebrzog rasta uvijek boli glava. danas us premarket i eu počinje u zelenom i stvari se nakon ljetne oluje smiruju – dakako do opet neke nove oluje za mjesec, ili koliko dana … za atpl se dugoročni investitor ne boji, kao uostalom niti za većinu (još uvijek) fundamentalno podcijenjenih dionica. to ne znači da je pametno ulagati sve što imaš u burzu po logici kako će sve pomalo ići gore! dovoljan je događaj poput 11/9, svinjske gripe, lokalnog rata itd pa da se sve sroza
– što se donjeg citata iz pomenutog članka tiče – potpisujem ga u cjelosti!

Zaključimo sa mudrostima Stjepana Stop-Loss Morovića iz Hanfinog Biltena za prvi ovogodišnji kvartal:

1. Nitko ne može pogoditi kada je vrh ili dno na tržištu kapitala.

2. Tržištem se ne može manipulirati ili kontrolirati ga.

3. Najveći problem je što većina investitora izgubi sav novac prije nego prođe proces učenja i usvoji potrebne mentalne vještine.

unquote

europa okrenula u zeleno!! ftse iz -2% u pola sata u zeleno

živjeli!!!

Aha , znaci jucer kad je bdi rastao a atlp padala , bdi nije utjecao na dionicu, sad kad bdi pada sad bude utjecao na dionicu… Hmm , ne drži mi vodu nekak teorija…

Ključan je jučer bio psihološki faktor, tj. strah kod ulagača uzrokovan dugotrajnim rastom.

Mudro je zborio stari Seneca: "Per ipiz dudatis eneus iri!"

@Kormilaru, možda malo kasnim, ali znate li kamo će danas krenuti ova dionica?[rolleyes]

Bogatstvo je kad ne znaš koliko imaš.

Dobro je dobro, ide i jadroplov i ostali brodari gore…

4 milijuna kuna u 10 minuta, pa nek netko veli da je dionica u krizi… skocila je 2 % al ima frajera koji joj podmecu naloge i ruse cijenu bezobrazno al samo ih se poklopi u roku keks…

New Report

Close