ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 05.11.2024. u 06:55
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
47,37
2.985
63
47,20
48,20
1,06%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Hm, ne sviđa mi se ovo nikako
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI&d=v1

Oni padaju kao i cijelo njihovo TK zbog izvješća o nezaposlenosti
Za ATPL i opčenito naše brodare je bitan BDI i rast kineskog gospodarstva a kako če neki prezaduženi i preambiciozni brodar kotirati na US TK na na s ne bi trbalo previše utjecati
[/quote]Misim da je ovo izjava dana!

Nego, evo kad neće nitko…
http://www.exchange.imarex.com/bdi-futures-closing-prices/category1048.html

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

glikos1, 03.06.2009. u 21:09
atlantska izdržala ovo kasapljenje sa 100kn gubitka po dionici. teško je reći u postotcima, kad se još nije ni smirila.
kad je ono zadnji put krobi roknuo preko 6,78%?
[/quote]

negdje u 10/11 mj prosle godine kolko se sjecam
[/quote]
02. 12. 08 bilo je još gore,

http://shipping.capitallink.com/baltic_exchange/stock_chart.html?ticker=BDI&date_r=1mo&c=1&s=BDI

BDI + 4,51 % danas.

ja sam slučajno izišao na 13xx jer sam zaboravio da sam stavio prodajni nalog neki dan.tek sam sad vidio da mi u portfelju nema atpl.eto,nekad treba imati i malo sreće..a ništa,sada malo strpljenja,pa opet kupujem..

BDI-index se oporavio na samo 36,39% posto od svoje najviše vrijednosti, ako to prevedemo na ATPL ona bi sad trebala vrijediti bar 1500 kn. Ovo je još jedan od bitnih kriterija koji nam govor da je ATPL debelo podcijenjena i zato nemojmo paničariti.

Kolega, ova priča bi Vam stajala da danas nije na ATPL napravljeno preko 22,6 milijuna kn prometa što govori da ovo danas nisu samo mali prodavali. A i jučer je bio oveći promet koliko se sjećam.

Ako su svi prodavali, tko je onda kupovao, tko je investirao 45 milja kn u ATPL u dva dana?
Ajmo uzeti da se 30% strejdalo, opet ostaje 30milja kn kupljenih dionica

[/quote]
Vjerovatno su jedini koji su danas sigurno dobro prošli, i zaradili, oni koji su prodali oko 10:00 , a kupili negdje oko 15:45.
[/quote]
A odkuda si izvukao taj zaključak? Ne misliš li da bi sutra netko možda mogao kupiti i jeftinije?

Čovjek koji ne pravi greške obično ne radi ništa.

Moje skromno mišljenje… u ovako volatilnim i ekspolozivnim vremenima ne treba miješati tvrtku i dionicu… BDI raste i to je super za tvrtku, ali opći sentiment nije dobar i to je pogubno za dionicu

naravno, govorim iz pozicije trejdera (short term outlook) što po meni većina ovjde prisutnih ipak jest

Kolega, ova priča bi Vam stajala da danas nije na ATPL napravljeno preko 22,6 milijuna kn prometa što govori da ovo danas nisu samo mali prodavali. A i jučer je bio oveći promet koliko se sjećam.

Ako su svi prodavali, tko je onda kupovao, tko je investirao 45 milja kn u ATPL u dva dana?
Ajmo uzeti da se 30% strejdalo, opet ostaje 30milja kn kupljenih dionica

[/quote]
Vjerovatno su jedini koji su danas sigurno dobro prošli, i zaradili, oni koji su prodali oko 10:00 , a kupili negdje oko 15:45.
[/quote]
A odkuda si izvukao taj zaključak? Ne misliš li da bi sutra netko možda mogao kupiti i jeftinije?
[/quote]
za daytradere kao sto i samo ime kaze u obzir dolazi dnevne transakcije. dva dana je mozda prerizicno povezati. u zadnja tri dana na 100 dionica se moglo fino zaraditi daytradeom. po meni min 30k

dodatak…
ali lako biti general poslije bitke. ajd se bori na licu mjesta.ehhhhhhh
da tako gledamo vec bi ja bio na onom popisu top 10 dionicara atpl.- pa bi mozda o meni pricali ovdje na forumu.-a zasto je prodao…..gle kupio je….

BDI-index se oporavio na samo 36,39% posto od svoje najviše vrijednosti, ako to prevedemo na ATPL ona bi sad trebala vrijediti bar 1500 kn. Ovo je još jedan od bitnih kriterija koji nam govor da je ATPL debelo podcijenjena i zato nemojmo paničariti.

e da nam cijena dionice ovisi samo o bdi onda nebi bilo problema. danas nas je srusio crobex. moje misljenje je kad crobex bude mirovao mi cemo u plus jer jos jednom napominjem da bdi u dva dana +600 a mi u minus… mislim da vlakic nije dosao do zadnje postaje jos. a tek dividenda…ufff prekasno je. ajd laku noc atplovci

Po istoj analogiji pogledajte koliko je BDI pao od svog ATH pa dajte napišite koliko je po tome ATPL trebala biti najniže. Hvala unaprijed.

Resistance is futile! You will be assimilated!

Hm, ne sviđa mi se ovo nikako
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR,TBSI&d=v1

sutra bi moglo biti krvi do koljena
🙁

New Report

Close