Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 334.572 | 6,828 | 49,00 | 49,60 | 3,38% |
Drago mi je da gospodin Techman ima odgovor na sve,najviše od svega me veseli što su sva vaša predviđanja vezana za ovu dionicu i brodarstvo zadnjih mjeseci čisti promašaj.Toliko o argumentiranju.Dakle u novom broju Du lista kap.Ante Jerković govori o oporavku vozarina o budučim investicijama koje su za sada stand buy(gradnja nove poslovne zgrade,izgradnja marine te obnova hotela Grand na Lopudu).Spomenuo je i novo vodstvo koje polako uhodavaju,te da če kormilo prepustiti za dvije godine.Između ostaloga napominje da dva tankera stižu 2011. te da su več plačeni 60%.Najzanimljiviji je odgovor na pitanje o mnogim novogradnjama koje su trebale stići na tržište narednih godina,dakle mnogi brodari otkazuju naruđbe ali u velikom problemu su i brodogradilišta zbog nemogučnosti dobivanja kredita.Tu također napominje da je sve novogradnje ATPL zaštitila ugovorom ako brodogradilište ne bude u mogučnosti započeti gradnju sav uplačen novac se vrača na račun naše "voljene" ATPL.Uglavnom lijepi intervju na kraju ovog prekrasnog dana,a sutra opet po starom [smiley] pozdrav svima i laku noć
Pametan čovjek, nije se potpisao nego je kao fol prenio samo što je objavio Guardian vjerovatno na zadnjoj strani u ćošku.
Sutra bi mogao izaći članak kako ti motori od 100 t. ks imaju vijek trajanja od jedne godine pa će za godinu dana sve propast [lol]
Samo da se javim gosn Techmanu, pokušao danas u dva navrata ali proboj nije uspio, glavno da je zdravlja, sve će ostalo doći samo od sebe.
Imas jedan post upucen tebi na Bez cenzure. Maklo ga iako mi nije jasno zasto??? Da nemas vezu kod moderatora? A ovo sta si gore namlija uz naj bolju volju ne razumin. [embarass]
Drago mi je da gospodin Techman ima odgovor na sve,najviše od svega me veseli što su sva vaša predviđanja vezana za ovu dionicu i brodarstvo zadnjih mjeseci čisti promašaj.Toliko o argumentiranju.Dakle u novom broju Du lista kap.Ante Jerković govori o oporavku vozarina o budučim investicijama koje su za sada stand buy(gradnja nove poslovne zgrade,izgradnja marine te obnova hotela Grand na Lopudu).Spomenuo je i novo vodstvo koje polako uhodavaju,te da če kormilo prepustiti za dvije godine.Između ostaloga napominje da dva tankera stižu 2011. te da su več plačeni 60%.Najzanimljiviji je odgovor na pitanje o mnogim novogradnjama koje su trebale stići na tržište narednih godina,dakle mnogi brodari otkazuju naruđbe ali u velikom problemu su i brodogradilišta zbog nemogučnosti dobivanja kredita.Tu također napominje da je sve novogradnje ATPL zaštitila ugovorom ako brodogradilište ne bude u mogučnosti započeti gradnju sav uplačen novac se vrača na račun naše "voljene" ATPL.Uglavnom lijepi intervju na kraju ovog prekrasnog dana,a sutra opet po starom [smiley] pozdrav svima i laku noć
E moj kolega. Imati u debati ljude kao sta ste vi i slicni bas i nije izazov. A da vas ja priupitam ako sam ja sve isfalivao o dionici sta je tek napravio covjek odnosno ljudi koje glorificirate i za to su jos masno placeni? Zasto ne pisete kako treba smjeniti Jerkovica i upravu ili odete protestirati ispred zgrade ATPL jer su odustali od Capea koji je sada in i mogao je donijeti ogromnu zaradu?? I pretankali cape u nesto cime ni ne znaju upravljati. Ako je pogrijesila Uprava ATPL (zar vjerujete u bajke o prodaji dionica za rjesavanje stambenog pitanja), ako su pogrijesili svjetski analiticari dozvolite da sam pogrijesio i ja. Ako je uprava znala sta slijedi onda su Jerkovic i druzina namjerno kako bi zbunili forumase bacili milione svojih kuna u vjetar jer se nisu malo strpili. Malo pogledajte moje postove i ne donosite zakljucke na bazi vasih zelja a da niste procitali materiju. Ja jos uvjek stojim kod moje tvrdnje da se graf bdi ponasa kao cesalj (gori-doli), istina ovaj gori je puno veci nego je itko ocekivao i nastavi li se konstantan rast do kraja godine (bez vecih padova) ja cu se sloziti da sam pogrijesio. No skloniji sam vjerovati da ce doci trijeznjenje i da ce opet postat popularne ako se ne varam Kormilareve izjave o kuhinji bratije iz BDI tabora. Dajte prokomentirajte mi Upravu a nakon toga postajte moju procjenu vrijednosti dionice (ako je nadjete). A sad laku noc.
Pametan čovjek, nije se potpisao nego je kao fol prenio samo što je objavio Guardian vjerovatno na zadnjoj strani u ćošku.
Sutra bi mogao izaći članak kako ti motori od 100 t. ks imaju vijek trajanja od jedne godine pa će za godinu dana sve propast [lol]
Kolega ima istine u clanku ali stvari se mjenjaju. Uvode se SECA (Sulphur emission controlled area) podrucja, novi motori moraju imati NOX files, uvodi se I.S.M. brojevi kljucnih komponenti koje mogu uticati na stetne emisije a sve u svrhu kontrole emisije stetnih plinova.
novi motori moraju imati NOX files
ma šta ti to dođe? [huh]
ma šta ti to dođe? [huh]
[/quote]
Imas ovdje poprilicno pitko objasnjeno.
http://cursa.ihmc.us/rid=1159369910396_708838557_837/EIAPP_01.pdf
Techmane, fulo si frende. nemaš ti šta čekat kraj godine. da si umjesto svojih dionica u portfelju imo brodare, uzo bi puno više u ovih nekoliko mjeseci. I to je jedina istina. A toliko si blizak inofrmacijama. Kažem ti… otkantaj te analitičare što ti šalju te prezentacije, jer ti to s burzom veze nema. reko sam ti to već 100 puta a ti nikako da naučiš. A koliko si samo crnih prezentacija poslao, a brodari rasturili, a tu si kao doma. Hebote pa ATPL je bliža atehaziji čak i od bluechipova. Iako…mislim da je ATPL u hot zoni trenutno i da je ponzi od 1300. Uplašili me ovi prometi. Ali me ne bi ni malo čudilo da opiči još par stotica gore…to bi bilo jako dobro za cijelu burzu. IMHO,ova ili viša razina BDI index-a bi se trebala zadržati barem nekoliko mjeseci kako bi ATPL pokupila nešto novih ugovora i imala fundamentalnu potporu u poslovanju za cijenu preko 1400.
Kolega ima istine u clanku ali stvari se mjenjaju. Uvode se SECA (Sulphur emission controlled area) podrucja, novi motori moraju imati NOX files, uvodi se I.S.M. brojevi kljucnih komponenti koje mogu uticati na stetne emisije a sve u svrhu kontrole emisije stetnih plinova.
[/quote]
đabe čovjeku svi raspoloživi podatci, analize, grafovi, članci, ako nema dara za prognozu budućeg kretanja
ako ti padne na crveno, ne znači da će idući put na crno…
jao ljudi kakvim se vi dilemama bavite… da li ovo može i iznad 1300? pa nema ni godinu dana kako je skupština dopustila upravi da može kupovati dionice po cijeni od 2000 do 3500. pri čemu je 2000 bila valjda navedena kao nezamislivo niska granica ispod koje valjda cijenu nisu mogli ni sanjati. naravno da će se ova dionica uskoro opet trgovati u rangeu 2xxx. drugo je pitanje što će biti za godinu, godinu i pol, ako ovaj sadašnji brzi oporavak tržišta spriječi smanjenje orderbooka i opet zakoči scrapanje.
OPORAVAK
Uzlet BDI 11,55% lansirao brodare
Autor/izvor: Tomislav Petrov, tomislav.petrov@seebiz.eu
KOMENTAR – Dionicama pet ključnih domaćih brodarskih prijevoznika u utorak je ostvareno 36.882.134,96 kuna prometa i svi su dobili na vrijednosti. Razlog tome je uzlet BDI na 4.106 bodova, na 6,19 puta veću bodovnu razinu od razine dna koje se danas odražava u realnom gospodarstvu
http://www.seebiz.eu/hr/komentari/tomislav-petrov/uzlet-bdi-11%2c55%25-lansirao-brodare,47077.html