ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 10.11.2024. u 07:08
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
334.572
6,828
47,70
49,00
3,38%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Slažem se kolega Cape-ovi i Panamax će potegnut sljedeći tjedan tako da se izgleda BDI neće zaustavljat do 4000 također i zbog off shora a i dolar nam ide u prilog, ATPL je malo zaspala na rast BDI-a ali sada to nadoknađuje … ugodnu vožnju Vam želim danas … Vaš stjuard Gekko

[u]If you need a friend, get a dog. [/u]

Baš me zanima šta će uprava odlučitit…nekako se ne mogu oteti dojmu da ne bu ostatka dividende, ipak se prvi kvartal poslovalo sa gubitkom treba i to neko pokrit…al opet uprava ima dionice, pa zašto si ne bi i nešto isplatila…a postoji i verzija da nema ostatka dividende, al odlukom NO-u ili upravi isplaćuje par milja za dobro vođenje firme…
Mislim da ovaj rast nema puno veze sa dividendom, ima veze sa tim da se lova prljeva iz drugih dionica, a drugi manje/više bitan razlog je što fakat BDI poteže, ne ulazim u raspravu zašto…
Suma sumarum, glavno da raste…

Gledam jutros ponude na prodaju, ak bude bilo ovakvo stanje ne gine nam opet blokada …
Nitko neda više ATPL

3 1.039,96
2 1.039,99
12 1.043,58
7 1.049,38
24 1.050,00
26 1.058,00
10 1.060,98
55 1.070,00
9 1.078,97
1 1.097,97

povečava se prodaja a smanjuje kupnja 4900 naspram 6000 komada znam da to ništa ne znači ali oprez kolege…može li mi tko reći jel se maknuo onaj nalog od 700 komada na kupnji od jučer vidim samo prvih pet

živjeli!!!

Ne vjerujem kolega ‘roger’ da ste dulje nutra od mene, a šta se tiče kolege ‘tikve’ pa u izvješću Vam stoji da je očekivani gubitak tako da je Uprava znala kamo ide brod i mislim da to nebi trebalo utjecat na isplatu dividende.

E da je jutos neki jači investitor bil pametniji mogal je sa 500-tinjak komada bacit dionicu u pozitivnu blokadu !

povečava se prodaja a smanjuje kupnja 4900 naspram 6000 komada znam da to ništa ne znači ali oprez kolege…može li mi tko reći jel se maknuo onaj nalog od 700 komada na kupnji od jučer vidim samo prvih pet

do 997 kn ga nema (prvih 10)

Wile E. Coyote: Carnivorous Vulgaris; Apetitius Giganticus; Eatius Birdius

Slažem se kolega Cape-ovi i Panamax će potegnut sljedeći tjedan tako da se izgleda BDI neće zaustavljat do 4000 također i zbog off shora a i dolar nam ide u prilog, ATPL je malo zaspala na rast BDI-a ali sada to nadoknađuje … ugodnu vožnju Vam želim danas … Vaš stjuard Gekko

Kolega nisam siguran da jutros uzivate u voznji. Vise srece krajem dana.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

evo ušao po 995 pa ćemo da vidimo i za razliku od gekka neću drukati za gore i dalje smatram da je oprez nužan

živjeli!!!

[/quote]
Pa krajem dana će vjerojatno i biti više sreće jer će BDI rasti, nadam se barem kao jučer. Ne shvaćam ekipu koja sad prodaje, zar je tako teško pričekati 14 i 30…

[/quote]
Pa krajem dana će vjerojatno i biti više sreće jer će BDI rasti, nadam se barem kao jučer. Ne shvaćam ekipu koja sad prodaje, zar je tako teško pričekati 14 i 30…
[/quote]
Nije nikakvo cudo. U relativno kratkom vremenu se ostvario vrlo pristojan rast i sada ljudi to kapitaliziraju. Sve bi bilo lakse da nema tog BDI koji je jako nepredvidiv. Izgleda da je stjuard Gekko iskljucio klimu pa se putnici ne osjecaju ugodno.

Quote Sakai "najvise pali svi osim ATPL"

[/quote]
[/quote]
Nije nikakvo cudo. U relativno kratkom vremenu se ostvario vrlo pristojan rast i sada ljudi to kapitaliziraju. Sve bi bilo lakse da nema tog BDI koji je jako nepredvidiv. Izgleda da je stjuard Gekko iskljucio klimu pa se putnici ne osjecaju ugodno.
[/quote]
Ma dobro nije čudo što toliki prodaju, ali svejedno mislim da to uopće nije razumno i da će poslije 14 i 30 cijena Atpl biti poprilično viša. To što je Europa u minusu nema nikakve veze, vidjeli smo jučer dok su Ameri otvorili rastom da BDI ima veliki utjecaj, poslije su pred kraj dana Ameri pali pod utjecaj ostalih vijesti, ali vidjelo se po Japanu da se rast nastavlja, to je bar moje mišljenje. Triger je vjerojatno bio potpisivanje ugovora o cijeni željeza, i masovno kreće razmjena sirovina, i ne bi rekao da će odmah za par dana stati.

U svakom slučaju veća vjerojatnost da će BDI još rasti nego da neće, a sa njime i Atlantska, potpomognuta vjetrom u leđa od euroobveznica koje guraju cijelu našu burzu.

Previše dobrih signala da bi danas Atlantska završila u minusi, bez obzira na Europu.

New Report

Close