ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 13.11.2024. u 02:06
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
14.455
295
47,90
49,00
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Zna li tko kako trenutno stoje brodari vani? Hvala!

Stao bih u obranu kolege Techmana, njegova razmišljanja su uvijek zanimljiva, a informacije korisne. Naravno, ne čitam samo Techmana, nego i različite shipbrokere, analitičare, udžbenike, dakle sve što ima bilo kakve veze sa brodarstvom. Pratim kretanja indeksa, cijena, od brodarskih dionica, tečaja dolara, cijene nafte, ugljena, pšenice…

I na temelju toga svega donosim odluke. Ponekad i pod utjecajem alkohola. Ponekad i pod utjecajem vremena, sunca ili kiše.

Nemojte molim Vas sve, kriviti jedni druge za svoje promašaje, iskoristite informacije na forumu i razmišljajte svojom glavom. Kolega Techman je zanimljiv i rado ga čitam, samo nastavi prijatelju!

Teško je ovdje biti pametan,bilo je slika o dokovanju 700 brodova u Singapurskoj luci, pa na topiku nedavno da neznam koliko brodova čekaju koje kuda, nemaju posla itd. BDI sve to demantira. Ali dali su svi uposleni..teško…Može BDI rasti, ali dali svi ATPL brodovi imaju teret, ako da ..sve je ok…

Mislim da sve govori interes ulagača gospodine ‘zmanojlo’, to je najbolji pokazatelj. A on trenutno puno govori, zar ne kolega !

[u]If you need a friend, get a dog. [/u]

Samo da vas prisjetim, zadnji put je kapetan Jerković prodavao dionice u 9. mjesecu. Cijena je bila oko 2500 kn. Nakon toga, samo par dana, cijena je krenula naglo gore – nekoliko posto dnevno i za 3-4 tjedna došla do ATH-a preko 3700 kn. Mislim da je sve dokumentirano na ZSE pa se možete i uvjeriti. Zato mislim da prodaja dionica predsjednika uprave nije nikakav Sell signal, možda prije suprotno. Iako, nije mi jasno zašto Jerković prodaje dionice upravo onda kad se očekuje da značajno potegnu prema gore. U svakom slučaju, zanimljivo…

Ako čovjek treba hitno keš zbog nekih privatnih stvari i investicija, onda mu cijena nije bitna. Ionako ima u vlasništvu na pretek dionica Atlanske, a i stekao ih je vjerovatno po ugovoru, a ne kupnjom. Tako da je ta njegova prdaja potpuno normalna.

Baltic Exchange Dry Index 3164 UP 222
BCI Baltic Exchange Capesize Index 5308 UP 511
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2612 UP 243
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1825 DOWN 5
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 868 DOWN 3

Kao što sam i rekao sledećih dana će panamax potegnuti sigurno.
[/quote]
Da kolega ali nisi pogodio razlog. Kad na marketu fali capeova popunjavaju se panamaxi. Bit ce interesantno kad se guzva rascisti. Naravno, neki ce dobro proci ali ne mogu svi.

Capesize congestion hits a record high in China

A RECORD 80 capesize dry bulk carriers are waiting outside Chinese iron ore ports to discharge their cargoes, according to London broker Simpson Spence & Young

Sad znamo i zasto BDI raste. Kakva je buducnost? Strucnjaci kazu:

Capesize rise likely to be short-lived

Kako pisem pod imenom i prezimenom ne mogu postati cijele clanke jer su autorski zasticeni.
[/quote]

Techmane, ne trebaju razlozi. Gap je prevelik i ide sužavanje. Ono što je i interesantno je da cape ne usporava što nalaže još jači rast panamax-a.

I'LL BE BACK

Kako su vani prošli brodari?

Zna li tko kako trenutno stoje brodari vani? Hvala!

Čestitam svima koji su kupili. Sutra glisiramo a u petak poliječemo.
http://finance.yahoo.com/q/cq?s=DAC,DRYS,DSX,EGLE,ESEA,EXM,GNK,NM,QMAR&d=v1
Koja Amerika, pa mi smo jači nego ikad.
http://finance.yahoo.com/indices?e=dow_jones

SLAVONAC (malo san maka)

Kolega ‘odjavaHRT’ slažem se s Vama, slažem se također sa konstatacijom da je u odnosu prema BDI-u još uvijek nisko.

Baltic Exchange Dry Index 3164 UP 222
BCI Baltic Exchange Capesize Index 5308 UP 511
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2612 UP 243
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1825 DOWN 5
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 868 DOWN 3

Kao što sam i rekao sledećih dana će panamax potegnuti sigurno.
[/quote]
Da kolega ali nisi pogodio razlog. Kad na marketu fali capeova popunjavaju se panamaxi. Bit ce interesantno kad se guzva rascisti. Naravno, neki ce dobro proci ali ne mogu svi.

Capesize congestion hits a record high in China

A RECORD 80 capesize dry bulk carriers are waiting outside Chinese iron ore ports to discharge their cargoes, according to London broker Simpson Spence & Young

Sad znamo i zasto BDI raste. Kakva je buducnost? Strucnjaci kazu:

Capesize rise likely to be short-lived

Kako pisem pod imenom i prezimenom ne mogu postati cijele clanke jer su autorski zasticeni.
[/quote]
Nebi se složio sa vama kada cape postane skup, panamax postaje isplativiji, ne kažem da nema i ovoga što vi kažete ali glavni razlog vam je ovo što ja kažem, zašto bi unajmili cape ako vam je panamax jeftiniji, panamax će do kraja tjedna snažno potegnuti, cape još puno jače, obrat trenda sljedi idući tjedan kada će cape rasti manje od panamaxa.

SVE ŠTO JE DANAS SKUPO SUTRA ĆE BITI JOŠ SKUPLJE A BITI ĆE VAM JEFTINO?????????

Kolega ‘odjavaHRT’ slažem se s Vama, slažem se također sa konstatacijom da je u odnosu prema BDI-u još uvijek nisko.

Ispod 900 ne valja a preko 1000 je najbolja na svijetu? Šta se tebi dogodilo zadnjih dana? [lol]

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Kolege iznosim samo realne činjenice, da je cijena prema ostalim brodarima (koji su skočili u tjedan dana prek 25% još uvijek jako nisko). Sad kada se saznalo da su Jerkovićeve dionice još uvijek u njegovom ‘krugu’ mislim da je time dobila dodatan zamah.

New Report

Close