Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Kako objašnjavate toliki rast JDPL dok smo mi u crvenom
JDPL ima dugoročne ugovore koje su sklopili prošle godine kada su vozarine bile rekordne dok ATPL ovisi o trenutačnim vozarinama…..
Prerano sam prodao… [cry]
I Gekko je prerano prodao.
dali je netko ovdje cuo za dow teoriju? nadam se da ne moram objasnjavati. bar ja tako mislim o ovoj dionici. samo sto mi je krivo da nemam vise novaca
Freight rates back on rise
With the annual iron ore price negotiations reaching a critical stage, the market is looking increasingly at rising freight costs, as transportation is an important component of the final price that steelmakers pay for the ore imported from Brazil and Australia, writes Javier Bla s .
The Baltic Dry Index, the benchmark for freight costs for dry bulk commodities such as iron ore, yesterday hit a 2009 high, rising to 2,707, up 250 per cent this year and reaching its highest level in eight months.
While the index’s strength is impressive – it has risen 51 per cent this month – the Baltic Dry is still far below last year’s all-time high of 11,793 points.
Shipping brokers said demand for the largest vessels, known as Capesizes, is slowly recovering as Chinese steelmakers buy more iron ore from Australia and Brazil, as that is cheaper than buying lower-quality Chinese iron ore.
On top of this, Icap shipping analysts noted that a reduction of Indian iron ore export volumes due to the arrival of the seasonal monsoon rains is boosting demand for Brazil and Australian ores, which require a comparatively longer voyage.
Copyright The Financial Times Limited 2009
http://www.ft.com/cms/s/0/881d344c-4668-11de-803f-00144feabdc0.html?nclick_check=1
pozdrav svma, novi sam u ATPL, ne da mi se čitati sve stare postove pa molim da mi netko samo kaže kakvu informaciju u vezi dividende.
hvala lijepo
Nitko da komentira današnji pad kad je četvrt dionica na ZSE u +blokadi
Pusti da se stvari same po sebi riješe, ljudi koji ne vjeruju u dionicu iskrcavaju, koji vjeruju u nju kupuju i kad dionica ode iz ruke u ruku i kad se pozicije zauzmu idemo mi prema 1000 i preko toga… Samo je pitanje vremena al doci ce i njeno vrijeme uskoro
Nitko da komentira današnji pad kad je četvrt dionica na ZSE u +blokadi
Pa nema se što tu komentirati. ATPL je trenutno žrtva lošeg izvješća (koje nije bilo neočekivano), a na ovom nivou je drži BDI i pozitivni odjeci sa svjetskih burza. All in all, vrijeme za dokup i čekanje boljih rezultata. Vidiš kako se to odrazilo na JDPL.
Pa nema se što tu komentirati. ATPL je trenutno žrtva lošeg izvješća (koje nije bilo neočekivano), a na ovom nivou je drži BDI i pozitivni odjeci sa svjetskih burza. All in all, vrijeme za dokup i čekanje boljih rezultata. Vidiš kako se to odrazilo na JDPL.
[/quote]
Ne moze biti samo do izvjesca. Pogledaj dosta dionica u vecem + a imale losa izvjesca ako ne i losija.
All in all, vrijeme za dokup i čekanje boljih rezultata. Vidiš kako se to odrazilo na JDPL.
Kamo će se sliti novac od špekulativnih prodaja nakon neobično snažnog rasta pojednih dionica?