Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
Kolega ‘Mcinha’ to im i ja kažem. Ako su za ove brzorastuće onda je najbolje da se presele malo sjevernije.
Može se reći da je prošli tjedan ipak bio malo veći pritisak na kupnju, obzirom da 10000 komada koje je prodao kap. Jerković uz ostale prodavatelje, i nije malo, ali eto uspjeli su kupci to rješit. Ali ko će ovaj tjedan zadovoljit potrebe kupaca, ako oni budu i dalje nastavili kupovati?? [wink]
Gospodine ‘Vinski’ ova Vam je dobra, ako budu kupovali, jer kako su sve krenule gore ja se bojim tog premještanja i bjega iz ATPL.
A uz to je i Europa krenula loše jutros … grrr
Kolega supotpisujem. A jedinice koju vam daju razni talenti potvrdjuje vjerodostojnost.
[/quote]
Jel se vi to zahebavate ili što?
Zadnji put kada ste prodali i tiskali prema dolje bili smo na 6xx a vidi nas sada.
Sada opet tiskate i strah me pomisliti gdje čemo završiti za desetak dana.
Moje skromne prognoze su da kada Ameri povežu dva zelena dana probijamo 1000.
p.s. http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=515db029-0b42-4c5d-8cfd-c7daf0ce965f
[/quote]
Kratkoročno rezultati 2Q su ključni i tada će sve biti jasno za 2009.
Sve ostalo je špekulacija na gore ili dolje
[/quote]
nisu ključni zato jer neće biti dobri za ATPL zbog visoke stope amortizacije a zbog uvelike manjih prihoda iz prijevoza roba. cijela 2009 neće biti dobra po pitanju "rezultata". 2009 i dio 2010 su za ATPL samo rebulid imovine i pokrivanje pozicija po mogućnosti bez jačeg zadiranja u supstancu. Tko očekuje nešto drugo neka odmah proda ATPL i kupi nešto drugo jer će se samo razočarati. Ova godina i moguće cijela sljedeća je samo faza akumulacije ove dionice i klađenje na bolje sutra tj. veće vozarine. Onda sve (nadamo se) dolazi nazad na naplatu i počinje novi krug velike profitabilnosti.
[/quote]
Ma mislim da je najveći problem u očekivanjima onih koji ulažu u ovu dionicu. Dionica za koju se zna da može u jednom danu pasti 10% a s druge strane dva dana kasnije porasti istih tih 10%, se nemože nači nijednu druga riječ nego špekulativna dionica.
Nažalost večina investitora na zse je u par dana morala naučiti trgovati s dionicama, a bilo je tu svega, kupovalo se od zdenke i pounja preko atpl i ht-a. Moram priznati da sam i ja dosta naivno krenuo sad već prije tri godine na tečajeve brzog dioničarstva – i što sam zaradio – pa gotovo ništa. Za sada sam u minusu tričavih jedan posto (na što se mnogi nemogu pohvaliti). Na svoju sreću prepoznao sam sediment prosječnog ulagača na zse koji danas kupuje i sutra prodaje zato što u međuvremenu nije zaradio barem 10%.
Atpl možda i nezasluženo, možda i zasluženo pritom dobiva najčešće epitete gubitnika ili pobjednika na zse. U atpl živi zse, zse živi u atpl – živi kao u filmovima u kojem u jednoj minuti postaješ dobitnik, a u drugoj gubitnik.
Svatko od nas ima neka svoja očekivanja, mislim da je na atpl ta ljestvica često i nerealna, pa se i dogadja da svaki dan padamo ili rastemo ali često bez nekog smisla. Moja očekivanja za ovu dionicu prerasla su razmišljanja o brzoj zaradi, kupujem ono što mi dugoročno donosi dobit a u svemu tome atpl vidim kao sigurno utočište svojeg novca.
Moja očekivanja su da bi do kraja godine ova dionica mogla porasti 30-ak posto, a u slijedeće tri do pet godina narasti 4x, stoga se slažem s vama da je to sigurna akumulacija upravo za sutra…
Moja očekivanja su da bi do kraja godine ova dionica mogla porasti 30-ak posto, a u slijedeće tri do pet godina narasti 4x, stoga se slažem s vama da je to sigurna akumulacija upravo za sutra…
U zadnje vrijeme se naveliko akumulira i zauzimaju se startne pozicije za taj budući rast.
Nema baš zainteresirani za ulaz
910,00 58
908,50 5
907,51 46
907,00 15
906,10 15
906,00 94
903,05 2
900,02 17
900,01 30
900,00 94
FFA levelsi u finom plusu danas.
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
Trend se mijenja, pitanje je samo kad će ATPL početi pratiti. Meni se sve ovo čini kao akumulacija na 9xx prije početka rasta.
Prerano sam prodao… [cry]
Business Destination Magazine:
Hilton Imperial Dubrovnik najbolji u Hrvatskoj
DUBROVNIK – Hotel Hilton Imperial Dubrovnik proglašen je najboljim poslovnim hotelom u Hrvatskoj u 2009. godini, a po izboru Business Destination Magazina, jednog od vodećih tiskovina specijaliziranih za poslovna putovanja koji uživa internacionalnu publiku, pogotovo kada je riječ o stalnim korisnicima putovanja.
ma iznad sve dobre vijesti ali pritisak na prodaji konstantan
a zašto ???
FFA levelsi u finom plusu danas.
http://reports.platou.com/FixtureReport/Pages/BulkFixtures.aspx
Trend se mijenja, pitanje je samo kad će ATPL početi pratiti. Meni se sve ovo čini kao akumulacija na 9xx prije početka rasta.
Prerano sam prodao… [cry]
To je dokaz da svjetsko gospodarstvo hvata polet…..