Kolega supotpisujem. A jedinice koju vam daju razni talenti potvrdjuje vjerodostojnost.
[/quote]
Ja prije mislim da ne raste zato što je prije desetak godina imala ozbiljnih financijskih problema. [lol]
[/quote]
Ma naravno kolega. Pa cjeli forum ceka vasu diagnozu. Da li ste mozda vidjeli svoju sjenu?
Kolega supotpisujem. A jedinice koju vam daju razni talenti potvrdjuje vjerodostojnost.
[/quote]
Ja prije mislim da ne raste zato što je prije desetak godina imala ozbiljnih financijskih problema. [lol]
[/quote]
Ma naravno kolega. Pa cjeli forum ceka vasu diagnozu. Da li ste mozda vidjeli svoju sjenu?
[/quote]
Tvoju (6xx) dijagnozu sigurno nitko ne čeka. Jedino jadnici koje si naveo na prodaju. Sada su u gubitku okruglih 50%. Biraj nadimak koji ti se sviđa: Mister 600 ili Gospodin 50%.
Vinski, zašto takav odgovor o dividendi …. Zašto izbjegavamo to pitanje- kad je to vjeroatno
JEDINA DIVIDENDA koja je najavljena – i obećana- i koju bi recimo mogli isplatiti na kraju
turističke sezone. Od koga bi mogli očekivati dividendu- SVI SU ZAKAZALI !
Evo, vidi PBZ šta je odlučio – propala mi dividenda- vidi DLKV- ništa od dividende- od koga bi je
mogli dobiti osim od ATPL-.a???
Gospodine ‘miami’ nemojte bezveze navlačiti ljude kada nemate informacije, pitajte se zašto je gospodin Jerković izašal, zato jer recimo na jedoj dionici ‘neču je sada navesti jer ulazim u nju’ dobiva sigurno 3x veču dividendu nego u ATPL, pa nije 500.000 kuna za bacit, to je jedan ljep auto.
Ne pikiram na to da ATPL vrijedi 6xx ili 7xx ali budimo realni, pa ona je skočila u mjesec i pol sa 600 na 900. Mislim na rezultate i trenutne svijetske trendove da je jako puno narasla i zbog toga više nemre dalje. Ima puno boljih opcija na burzi šta se pokazalo prošli tjedan.
danas sam priznao poraz te iskrcao sav teret sa gosparova broda, od tereta nije puno ostalo koliko ga je na početku putovanja bilo, nešto se ugnjililo, nešto nestalo u olujnim valovima, a nešto su i štakori na brodu pojeli, u svakom slučaju dio tereta sada je u sigurnoj luci, a drugi dio čeka da krene put splita i bilog svita
pozdrav svima!
-Ja to isto tako to ti.
-Hebaj ga,zadnji put nisan virova kad je Lonza prodava, pa san dobi čir u štumku.
-Sad Jere prodaje,brž ću opet dobit čir ča san proda, a brž i neću, jerbo, ko se na mliko opeče, i na jogurt puše.
Da se predstavim,sin dugogodišnjeg kapetana na Atpl preko 35 god. navegavanja.Punac i dundo također na Atpl.Vlasnik večeg broja dionica Atpl i nešto Jadroplova.Zbog čega ne prodajem dionice zbog toga što znam sve ono što znaju i gospoda iz uprave gospoda Jerković,Miloslavić itd.Zašto je gospodin Miloslavić 2007 prodao sve svoje dionice po 700 kn zato što mu je bilo svejedno jer ih je kupovao po cijeni kao i cijela uprava ili zato što nije znao kud ovaj brod plovi.Zbog čega je član obitelji Memed prodao dionice,za neupučene u stranci je koja je ušla u drugi krug izbora,znači kako to u nas biva financirat če kampanju a to sve če mu se vratiti s kamatama.Također nije tajna i cijeli Dubrovnik zna da nije Atpl da službenici grada nebi primali plače ovih par mjeseci tj. da je Atpl na račun grada posudila 7 m kuna.Kao što znate što više novca imate više ga trošite a time ga više i trebate.Jedno je sigurno nitko ništa nemože sa sigurnošću znati ni ja ni vi ni gospodin Jerković koji je zasjeo u fotelju u pravo vrijeme na pravom mjestu.
[/quote]
Jel se vi to zahebavate ili što?
Zadnji put kada ste prodali i tiskali prema dolje bili smo na 6xx a vidi nas sada.
Sada opet tiskate i strah me pomisliti gdje čemo završiti za desetak dana.
Moje skromne prognoze su da kada Ameri povežu dva zelena dana probijamo 1000.
p.s. http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=515db029-0b42-4c5d-8cfd-c7daf0ce965f
[/quote]
Kratkoročno rezultati 2Q su ključni i tada će sve biti jasno za 2009.
Sve ostalo je špekulacija na gore ili dolje
[/quote]
Jel se vi to zahebavate ili što?
Zadnji put kada ste prodali i tiskali prema dolje bili smo na 6xx a vidi nas sada.
Sada opet tiskate i strah me pomisliti gdje čemo završiti za desetak dana.
Moje skromne prognoze su da kada Ameri povežu dva zelena dana probijamo 1000.
p.s. http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=515db029-0b42-4c5d-8cfd-c7daf0ce965f
[/quote]
Kratkoročno rezultati 2Q su ključni i tada će sve biti jasno za 2009.
Sve ostalo je špekulacija na gore ili dolje
[/quote]
nisu ključni zato jer neće biti dobri za ATPL zbog visoke stope amortizacije a zbog uvelike manjih prihoda iz prijevoza roba. cijela 2009 neće biti dobra po pitanju "rezultata". 2009 i dio 2010 su za ATPL samo rebulid imovine i pokrivanje pozicija po mogućnosti bez jačeg zadiranja u supstancu. Tko očekuje nešto drugo neka odmah proda ATPL i kupi nešto drugo jer će se samo razočarati. Ova godina i moguće cijela sljedeća je samo faza akumulacije ove dionice i klađenje na bolje sutra tj. veće vozarine. Onda sve (nadamo se) dolazi nazad na naplatu i počinje novi krug velike profitabilnosti.
Prema analizi HAAB-a iz 2.12.2008. proizlazi da hoteli Atlantske plovidbe vrijede 153 mil. kn. To mi se čini pomalo nevjerojatno jer sam u Atlant Bulletinu pročitao da je samo za obnovu Hotela Lapad utrošeno oko 13 mil. eura. Da li netko može približno procijenit vrijednost imovine:
Grand Hotel Imperial 81,50%
Hotel Lapad 78,90%
Hotel Lopud 100%
[Tvoju (6xx) dijagnozu sigurno nitko ne čeka. Jedino jadnici koje si naveo na prodaju. Sada su u gubitku okruglih 50%. Biraj nadimak koji ti se sviđa: Mister 600 ili Gospodin 50%.
Kolega sve je životu relativno a rast crobexa za 50% je ekvivalentan rastu atlanske plovidbe. Međutim neke perjanice zna zse su odradile rast i 150% to svakako treba uzeti u obzir.
npr ako je netko prodao atpl i uzeo npr koei na 190kn danas se zadovoljno smije.
Ima tu još super primjera ; IGH, JDPL, DLKV, PTKM, HEDL, JNAF i sl.
Poštovani forumaši!
Nisam se javljao neko vrijeme jer su moje procjene bile teška pogriješka i da su oni koji su kupovali na razinama ja nisam ni pod razno htio uči sada 50 % bogatiji.
Gorane sve je relativno slažemo se. Ali budite iskreni i recite tko je to napravio i držao te dionice. Hvala što nas podržavate ali budimo iskreni i priznajmo svoje greške. Kažu da je veličina upravo to.
Još malo o tim šta bi bilo kad bi bilo. da je neko rasprodao sve sa golemim gubitkom mogao je zaraditi 5 puta više no šta je izgubio na brodarima.
I znate li što Gorane? Tih pet puta mogao je zaraditi na US burzi kupujuči upravo te brodare.
Hvala još jednom na podršci ali moramo biti realni. I kolega Techman i ja smo teško pogriješili.