Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 22.540 | 460 | 47,70 | 49,10 | 0,00% |
Po 1 h nema transakcije na ATPL, inaće prethodnih dana po svake minute i nekoliko transakcija, ljudi čekaju kad će ovo krenut, trenutno imamo status quo……[smiley6]
Cini mi se da kolega sutible ima pravo. Imam dojam kao da smo na vagi.
Po 1 h nema transakcije na ATPL, inaće prethodnih dana po svake minute i nekoliko transakcija, ljudi čekaju kad će ovo krenut, trenutno imamo status quo……[smiley6]
nema kolega, ljudi su uplaseni krnuti kupovati da Tomo opet nebi iskipao veliku kolicinu i zatukao cijenu…dog god Tomo kipa nemozemo gore, mislim da zatvaram comp do kraja godine !!!
bilo bi lijepo da nastavi u fibonacijevom nizu kad ga već spominjete. Pitam se pitam ima li kolektivna svijest nas malih dioničara pozitivan utjecaj na kretanje cijene dionice? Think positive[smiley2][smiley2][smiley2]
hm ..i ja pokušavam razmišljati pozitivno[smiley2]…međutim od svih stvari koje se trunutno dešavaju na ZSE , najviše me brine pad brodara, ponajprije ATPL, ne zbog trenutnog pada , nego zbog sada več višednevnog smanjenja prometa i pada cijene…ako padaju brodari, tko može rasti na ovom tržištu?
fondovi su za vrijeme HT-a složili paklenu vatru za male ribe[smiley6]
Vjerujem u brodare, od Noe, pa do ATPL[smiley2][smiley2]smanjenje prometa je i dobar znak u jednu ruku, nedaju ljudi više jeftino dionicu i svi čekaju da krene put gore, a krenuti će, jer nema razloga za pad unutar firme, osim praćenja ukupne tendencije burze ovih turbulentnih dana, što će se srediti, vjerujem, poslije izbora djelomično, a više kad se dolar stabilizira, jer su sad svi u isčekivanju i strepnji. A fondovi ko fondovi, samo treba izdržati….[smiley10]
Ja to vidim malo drugacije.
Pogledajte motiv ljudi koju sada su spremni dokupiti ATPL medju kojima sam i ja, a on je cekati cca dvije godine. I osobno mislim da ce dosta nas upravo ponasati kao oni koji danas ne daju da cijena skoci a to su isti oni koji su prije 2-3 godine kupovali ovu dionicu po danas smijesnim iznosima. Tako da ne vidim razlog za paniku, nadam se da cemo mi prodavati za 3 godine i da nam 100 -200 kn nece znaciti puno.
Mozda jedini problem je taj sto su neki predvidjeli ovaj scenariji i ocekivali instant boom odma nakon FI a zanemarili predhodno navedeno. A iskreno mislim da su rijetki mogli to predpostaviti jer na to navodi cinjenica ni onaj koji je jucer kupovao nije to ocekivao a s obzirom na kolicinu novca kojim raspolaze sigurno posjeduje odredjeno znanje.
Jedino sto bi moglo usporiti i pokvariti strijelovit rast dionice je po meni ne mogućnost hrv trzista da apsorbira cijenu ATPL preko 5000 pored silinih IPO-a i cinjenice da u ne tako davnoj proslosti su ljudi to kupovli ispod 100 kn. Tako da bi mogli imati jako puno ljudi koji imaju dionicu na kojoj su jako puno zaradili i zele izaci iz nje (iz opravdanih razloga) a s druge strane nedostatak novca da sve to plati.
sto se tice trzista vani, ne izgleda dobro, ali ja kod ATPL ne vidim nekih problema (znacajnijh) minimalno 2 godine zbog ocekivanog kretanja vozarina…
Ma odlucio sam ne pisati ali nikako da odustanem i od komentiranja. I ja sam jucer kupovao. Vidim da sam danas mogao i bolje ali to je dio igre na burzi. Supotpisujenm cijeli clanak osim citata. Vani je trziste dobro. Sta znaci oscilacija od par posto kad si na ATH???? Znaci da jos uvjek zaradjujes gomilu novaca. isto tako podrzavam teoriju da su ocekivanja 3 kvartala ugradjena ranije. I na kraju moja omiljena uzrecica da na se ZSE nikad ne smije zanemarit zakon krda. Ti sa zivotinjama u svom avataru bi mogao to znati[smiley11]
Pozdrav TECH
Mislio sam – na dionickom trzistu u US i Europi…
znas da tebi i ekipi ostavljam pisanje o tehnickim stvarima kod brodara i kretanju vozarina[smiley2]
Vjerujem u brodare, od Noe, pa do ATPL[smiley2][smiley2]smanjenje prometa je i dobar znak u jednu ruku, nedaju ljudi više jeftino dionicu i svi čekaju da krene put gore, a krenuti će, jer nema razloga za pad unutar firme, osim praćenja ukupne tendencije burze ovih turbulentnih dana, što će se srediti, vjerujem, poslije izbora djelomično, a više kad se dolar stabilizira, jer su sad svi u isčekivanju i strepnji. A fondovi ko fondovi, samo treba izdržati….[smiley10]
Ne bi se složio, netko nudi jeftino dionicu i to velike količine a nema dovoljno kupaca… Cijena je i od jučer pala a prva prodaja je 100 komada – tako da ne možemo reći da se prodaja povukla…
Ipak treba pričakati da izađe Atlantic na burzu i da prođe korekcija pa će onda doći stvari na svoje…
Ma odlucio sam ne pisati ali nikako da odustanem i od komentiranja.
Ahh
Odmah mi je lakše kad vidim Vaš nick i avatar na ovoj temi [smiley2]
Navratite češće, ne trebate nužno pisati o dionici i ATPL- mogli bi malo općenito o životu pomoraca, red bi bio da se dioničari upoznaju i sa tim dijelom kompanije – nije sve u brodovima, i ljudi su bitni.
Kad se pomorci mogu valjat i ljuljat na valovima i olujama, onda se možemo i mi malo ljuljat sa dionicom, ali bitno je da sretno stignemo u luku [smiley1]
” Ne bi se složio, netko nudi jeftino dionicu i to velike količine a nema dovoljno kupaca… Cijena je i od jučer pala a prva prodaja je 100 komada – tako da ne možemo reći da se prodaja povukla… Ipak treba pričakati da izađe Atlantic na burzu i da prođe korekcija pa će onda doći stvari na svoje…
danas će sjesti povrat novca od atgr, pa će sutra ili u ponedjeljak slika biti malo vedrija, ljudi se boje dokupa u ovo vrijeme kad sve ide gore dolje, ja sam uspjela sjesti na dva silazna vala i bome sad samo gledam…
Techman: ” Ma odlucio sam ne pisati ali nikako da odustanem i od komentiranja. ” Ahh Odmah mi je lakše kad vidim Vaš nick i avatar na ovoj temi [smiley2] Navratite češće, ne trebate nužno pisati o dionici i ATPL- mogli bi malo općenito o životu pomoraca, red bi bio da se dioničari upoznaju i sa tim dijelom kompanije – nije sve u brodovima, i ljudi su bitni. Kad se pomorci mogu valjat i ljuljat na valovima i olujama, onda se možemo i mi malo ljuljat sa dionicom, ali bitno je da sretno stignemo u luku [smiley1]
Evo lijepe podrške[smiley2] kako nebi sada išli put gore?
Ploviti se mora!