ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 06:37
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
22.540
460
47,70
49,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

Na temelju odluke Uprave dioničkog društva „Atlantske plovidbe“ Dubrovnik (u daljnjem
tekstu: „Društvo“) donesene na 36. sjednici III. saziva održanoj dana 06. studenog 2007.g.,
sukladno odredbi iz članka 65., stavak 2. Statuta Društva, objavljuje se
P O Z I V
za izvanrednu Glavnu Skupštinu Društva
I. Izvanredna Glavna Skupština Društva održat će se 14. prosinca 2007.g., s početkom u
18,00 sati u sjedištu Društva, u Dubrovniku, Od Svetoga Mihajla 1 (velika dvorana).
II. Za sazvanu izvanrednu Glavnu Skupštinu utvrđuje se slijedeći
D n e v n i r e d :
1. Otvaranje Skupštine i podnošenje Izvješća Povjerenstva za utvrđivanje valjanosti prijava
i ispuštenih punomoći te prijavljenih i nazočnih glasova na sazvanoj Skupštini;
2. Izbor dva brojača glasova;
3. Donošenje odluke o izboru članova Nadzornog odbora Društva za mandatno razdoblje
nakon 01. siječnja 2008.g.;
4. Informacije Uprave o važnijim događajima u Društvu.
III. Temeljem odredbi iz članka 280. stavka 3. i 4. Zakona o trgovačkim društvima, Uprava i
Nadzorni odbor ističu i objavljuju prijedloge Odluka po pojedinim točkama dnevnog reda
sazvane Skupštine:
AD-2
Uprava i Nadzorni odbor Društva predlažu Glavnoj Skupštini da donese slijedeću Odluku:
Za brojače glasova se izabiru Goran Žagar i Nikša Kelez.
AD-3
Nadzorni odbor Društva predlaže Glavnoj Skupštini da donese slijedeću Odluku:
Za članove Nadzornog odbora Društva u slijedećem mandatnom razdoblju se izabiru:
1. Mato Bajo,Petra Hektorovića 18b, 20000 Dubrovnik;
2. Niko Bratoš, Andrije Hebranga 20, 20000 Dubrovnik;
3. Boško Ercegovac, Božidara Magovca 109, 10000 Zagreb;
4. Mirjana Memed, Pločice 23, 20218 Pločice;
5. Luko Šoletić, Lazarina 4, 20000 Dubrovnik;
6. Hrvoje Vojković, Krajiška 36, 10000 Zagreb; i
7. Goran Žagar, Riječka 21, 20000 Dubrovnik.
U skladu sa odredbom čl. 281. Zakona o trgovačkim društvima, izvještava se da su slijedeći
predloženi članovi Nadzornog odbora u članstvu Nadzornih odbora drugih trgovačkih društava:
1. Mirjana Memed – u Nadzornom odboru Grand Hotel Imperial d.d. Dubrovnik, Marijana
Blažića 2 (tvrtka-kćer Atlantske plovidbe d.d.)
2. Hrvoje Vojković – u Nadzornim odborima slijedećih trgovačkih društava: Croatia Leasing
d.o.o., Croatia Zdravstveno Osiguranje d.o.o., Croatia osiguranje Ljubuški i Croatia tehnički
pregledi d.o.o. (sve tvrtke-kćeri Croatia osiguranje d.d.)
Ostali predloženi članovi Nadzornog odbora nisu članovi u Nadzornom odboru niti jednog
drugog trgovačkog društva.
IV. Na Glavnoj Skupštini Društva mogu sudjelovati samo dioničari koji su upisani u knjigu
dionica Društva do 07. prosinca 2007. godine i koji su se valjano prijavili (osobno ili poštom
preporučeno) za sudjelovanje u radu Glavne Skupštine i to na prijavnom mjestu u sjedištu
Društva u Dubrovniku, Od Svetoga Mihajla 1, i to u Službi dionica Društva, i to u razdoblju od
prvog narednog radnog dana od dana objave ovog Poziva u Narodnim novinama Republike
Hrvatske do 07. prosinca 2007. godine, svakog radnog dana (od ponedjeljka do petka) od 09,00
do 15,00 sati.
Dioničari mogu opunomoćiti druge osobe da ih zastupaju na Glavnoj Skupštini Društva.
Punomoći se izdaju u pisanom obliku, s posebnom oznakom da se punomoć daje za zastupanje
na izvanrednoj Glavnoj Skupštini Društva koja se održava 14. prosinca 2007. godine, te s
naznakom broja dionica kojima dioničar raspolaže. Ove punomoći moraju biti ovjerene od
nadležnog državnog tijela (tijela uprave, suda, javnog bilježnika i sl.) ili od ovlaštene osobe u
Društvu.
Kao valjane punomoći za sudjelovanje na Glavnoj Skupštini Društva, smatraju se i opće
(generalne) punomoći ovjerene od tijela uprave, suda, javnog bilježnika ili ovlaštenih osoba u
Društvu.

Pessimism Is Your Friend

Ovjeravanje punomoći od ovlaštenih osoba u Društvu čini se u radne dane (od
ponedjeljka do petka) od 09,00 do 15,00 sati, u razdoblju od prvog narednog radnog dana od
dana objave ovog Poziva u Narodnim novinama Republike Hrvatske do 07. prosinca 2007.
godine, u sjedištu Društva, Od Svetoga Mihajla 1, u Službi dionica Društva.
Dioničari koji su ovjerili punomoć kod državnog tijela (tijela uprave, suda ili javnog
bilježnika) ili raspolažu valjanim općim (generalnim) punomoćima, dužni su takve punomoći
dostaviti Društvu najkasnije do 07. prosinca 2007. godine do 15,00 sati.
Posebno se napominje da dioničari, koji se u rokovima označenim u ovom pozivu ne
prijave za osobno sudjelovanje na Glavnoj Skupštini Društva ili koji ne dostave izdane
punomoći, neće moći sudjelovati u radu sazvane Glavne Skupštine Društva.
V. Prijedlozi odluka o kojima će se odlučivati na Glavnoj Skupštini Društva, biti će stavljeni
na uvid na navedenim mjestima za prijavljivanje ili dostave punomoći u sjedištu Društva, počev
od prvog narednog radnog dana od dana objave ovog Poziva u Narodnim novinama Republike
Hrvatske do 14. prosinca 2007.g., u radne dane (od ponedjeljka do petka) u vremenu od 09,00 do
15,00 sati.
VI. Svaki dioničar, odnosno njegov zastupnik ili opunomoćenik, snosi troškove svog
sudjelovanja u radu Glavne skupštine Društva.
Uprava Atlantske plovidbe d.d. Dubrovnik

http://www.zse.hr/novosti/1378-07-ATPL_skupstina.pdf

Pessimism Is Your Friend

Za dobro jutro – 3 % [smiley7]

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

Za dobro jutro – 3 % [smiley7]

drago mi je jedino zbog tebe što pada … hm i sonniboy je ispao popriličan kr… u svojim komentarima, a ja sam bio dobronamjeran …

I love the Smell of Profits in the Morning

drago mi je jedino zbog tebe što pada … hm i sonniboy je ispao popriličan kr… u svojim komentarima, a ja sam bio dobronamjeran …

Ajde dobro onda da ti je drago….[smiley7]

Burza je kocka, ma koliko mi šutjeli o tome........

nisam ovo ocekivao.

Bogat si tek kad imaš nešto što nikad ne bi mogao kupiti novcem! (Brooks)

malen je promet, nije toliko crno kao sto se cini na prvi pogled………………

ali prodaja je konstantno jaca od kupnje

ajmo biti malo konstruktivni …

na 3.000,00 kn je jaka potpora … moje mišljenje je da bi se u slučaju većeg pada tu cijena trebala odbiti … dakle niti jedna svijeća se ne bi trebala zatvoriti ispod 3.000,00 kn …

današnja linija otpora je na 3.300,00 … sve mi se čini da će cijena ponovo testirati 3.200,00 kn, a ponavljam, ako probije tu razinu sljedeća brana je na 3.000,00 i to dosta jaka (posebno psihološki: okrugla brojka, a i broj 3 je fibonacijev broj) potpora …

Cijena 3700 -došao Imperijal (Ja obukao odijelo i cipele kako je kolega Ententinus naredio)
Cijena 3700-najava rasta za 2008 proizvodnje čelika u Kini za 11% u odnosu na rekordnu 2007 godinu
Cijena 3700 BDI index probio 11000 bodova
Cijena 3700 Drys na ATH
Cijena 3600 lagani pad BDI indexa i najava problema sa Bruce Leeom (Kinezima su vozarine preskupe)
Cijena 3500 cca najava da je Zagreb porinut u Kini a drugi (tigar) će biti porinut u prvom mjesecu
Cijena 3200 istina samo u jednom trenutku kriza na Zagrebačkoj burzi i najava da poćinje gradnja stambenog prostora od cca 20000m2 u centru Dubrovnika te da se isto tako planira sagraditi još jedan
Cijena 3450 Izišlo odlično izviješće i Atlanska spasila burzu od dodatnog potonuća

Bilo je tu još i da će Indija biti novi BUM,da brodari ulaze u novo zlatno razdoblje,šuška se o novim brodovima,Drybulk sektor uzlazni trend do 2010 zbog jakog razvoja gospodarstva itd,itd

Previše dobrih vijesti nevjerujem da ćemo do 3000 trebate kolega Fazan TA na našoj burzi gledati ipak malo drugačije nego na razvijenim

SAM PROTIV SVIH

bilo bi lijepo da nastavi u fibonacijevom nizu kad ga već spominjete. Pitam se pitam ima li kolektivna svijest nas malih dioničara pozitivan utjecaj na kretanje cijene dionice?
Think positive[smiley2][smiley2][smiley2]

Danas je za mene sasvim ocekivan scenariji. Juer su krenuli jako sa kupovinom po 3450-3500 i kada su stali malo na loptu skuzili su da neko prodaje puno vise nego sto druga strana zeli kupiti. To kao rezultat ima da nije niko vise lud da kupuje po 3500, opoipajvaju prodaju sada kupnja ceka prodaju. Sto je za mene logicno.

Ja sam samo rekao da je jaka brana na 3.000,00 kn u slučaju nepredviđenih padova.

Ne kužim zašto odmah svi napadate. Tehnički gledano jaka brana je na 3.000,00 kn. Možda više nikada ne dotakne 3.000,00 kn, ali trenutno gledajući grafikon to možemo isčitati.

New Report

Close