ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.
Zadnja izmjena 15.11.2024. u 09:59
OznakaVrijednostPrometKoličinaKupovnaProdajnaPromjena
ATPL
49,00
1.225
25
49,00
49,10
0,00%
Podaci su preuzeti sa ZSE uz odgodu od 15 minuta.

A šta se skuplja, očigledno svi čekaju signal od neznam koga, promet mizeran, state-hold…

zbilja, odavno nije bio ovako loš promet na atpl.
[/quote]

Upravo odlično za skupljanje. Staviš se na bid i netko te za pola sata poklopi. Bez galame i euforije .

my,

Indijska burza blokirana prvi puta u povijesti zbog, zbog, pretjeranog rasta!? Cirka, oko, otprilike, blizu, ako zaokružimo 17%. Kažu zbog rješavanje unutarnjih političkih previranja te donosa nove ekonomske strategije. Šri lanka nešto manje u plusu, oko 5%, zbog svršetka Tamilskoga sukoba.
Ajmo analitičari, pošto Indija troši poprilično brodovlja, oćel to imat reperkusije na BDI, a potom, možda i na (naše) brodare?

Kina i INDIJA gomilaju ( pretvaraju dolare ) minerale , metale i sve što nađu za budući rast.

13:50
samby – evo sad pogledajte – us futures se bude, potiču ftse+dax+cac i potom zse pomalo ide iz minus
prema nuli i vjerovatno u lagani + … a s njima i naša perjanica (tipujem na +1,5%)

http://money.cnn.com/data/premarket/index.html

Baltic Exchange Dry Index 2605 UP 61
BCI Baltic Exchange Capesize Index 3600 UP 119
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2516 UP 42
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1786 UP 32
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 834 UP 11

bdi kao još jedna u nizu potvrda potencijalnog bull marketa!

Baltic Exchange Dry Index 2605 UP 61
BCI Baltic Exchange Capesize Index 3600 UP 119
BPI Baltic Exchange Panamax Index 2516 UP 42
BSI Baltic Exchange Supramax Index 1786 UP 32
BHSI Baltic Exchange Handysize Index 834 UP 11

joj ti navlakači iz BDI-ja, sad opet navalili rasti, sreća njihova da su u londonu, u hrvatskoj bi ih sada pola malih ulagača trčalo tužiti za propuštenu dobit.

@ wunder & georgija

Uz puno mašte ne uspjevam shvatiti šoa ste htjeli kazati u svojim postovima. [sad]

pa htjeli su reći da su ovi iz BDI-ja opet nekaj smutili da indeksi budu još višlji. Ma muljatori, pusti [lol]

I'LL BE BACK

komentar – tomislav birtić – Prijavio je elitu burze, ekspresno je osuđen – poslovni.hr – 18.5.09

"Tih dana bio sam sluđen od svega na burzi. Stezao me margin…", govorio je nakon što smo vratili samokontrolu. "U prvoj brokerskoj kući dao sam nalog za kupnju, a u drugoj za prodaju te, nelikvidne, dionice. Naprosto sam se zabunio. Dugo sam na burzi, trgujem milijunskim iznosima, previše znam da bih, da sam htio manipulirati, napravio tako glupi gaf…" "Ne morate ništa reći", upao sam mu u riječ, "ako bi htio manipulirati i početnik bi to odradio zamolivši prijatelja da se, po željenoj cijeni, postavi na bidu ili asku. Ne bi kupio dionicu sam od sebe…"

… a tek maheri iz zb+pbz ivesta!?

Lijepo, lijepo,…
Možeš lijepu curu ignorirati jednom ,možda ti se posreći i dvaput, no treći put je već s nekim drugim.
Danas su mnogi propustili prvi put.
Sutra vidjet ćemo hoće li imati priliku i drugi put….

Pravi dioničar drži dionice barem 100 godina u svom portfelju.

… manipulacije na burzi – zanat "star" poput onog najstarijeg …

još mi ne ide iz glave birtićev članak od jučer! pitam se gdje je "isparilo" onih 47mlr koliko smo u ’08 ostavili na burzi? jel’ moguće da su s nama amaterima popušili i (neki) veliki!? koliko je burza virtualna a koliko stvarna? volio bih čuti w. buffeta u živo što o tom misli.

koliko vrijedi atpl? dokle god je pojedinačni dioničari kalibra jerković, šmok (vidi top-ten listu dioničara atlantske) drže, onda vrijedi. luković (zaba) je svoje prodao uoči krize! kad direktor prodaje dionice koje ga hrane onda bjež’ …

ikad čuli za martu stewart? … amerikanka, neškolovana domaćica-milijarderka. sve što ima stekla na burzi. dakako, danas ima prijatelja-priljepaka koliko hočeš. i insider pristup dakako. ali zbog toga je i bila i u zatvoru … a ja se pitam koliko se pri ulaganju oslanjala na teh analize i da li je uopće znala očitati iste!?

atpl s ostalima iz sektora zastajkuje, iako je sektor u ofenzivi. šta je sad krivo? … nema svježeg kapitala! promet od mil + nešto sitno upućuje na promet između tebe i mene, a treba nam kupac izvana da digne cijenu. likvidnost tj. nelikvidnost zse je naša rana. ono od jučer je nešto novo oko atpl, barem od kako je ja pratim, tj. zadnjih 8 mjeseci … prometi uz zastoj po pola sata. nalozi na bidu/asku čvrsti … cool!

bilo je vidljivo iz aviona da se stopira atpl na 900,00 kn,bez obzira na rast bdi-a i p/e 1.65..totalno nisko…pa si utvaram-možda su veliki i u pravu,jer kad bi nas pustili,atpl bi već bila na 1200,00..njima nije u interesu da atpl odjednom skoči,jer žele što više nakupovati ispod 1000,00..očito je svima da je bikovsko tržište u điru..najveći problem nelikvidnog tržišta je u tome što je takvo tržište podložnije manipulacijama od likvidnog..u svakom slučaju,znamo da je atpl totalno podcijenjena,i moramo imati strpljenja dočekati svojih 5 minuta,koji će svakako doći-htjeli to oni ili ne..a naravno da i oni to hoće-samo da se natovare,a čijih dionica?moje sigurno neće vidjeti,pa nek je drže na 900,00 još godinu dana,ako je potope,ja kupujem sa njima,a prodaja ispod zarade od 15%,u mene ne prolazi…lako je sa tuđim k.. tuć praznu slamu…sa tuđim novcem obaraju,a sa svojim kupuju,onda te svoje dionice prodaju,opet tim stranđersima koji su im dali povjerenje..tipičan balkanski štih…

New Report

Close