Oznaka | Vrijednost | Promet | Količina | Kupovna | Prodajna | Promjena |
---|---|---|---|---|---|---|
ATPL | 49,00 | 74.725 | 1,525 | 47,60 | 49,50 | 0,00% |
ja mislim da atpl BDI održava na životu da bdi neide gore atpl bi jako zaronila,,,poznavajući kretanja bdi-a što očekivati sljedeći tjedan pitanje za vas [thumbsup] [thumbsup]
Kolega je pobrkao NAV i likvidacijsku vrijednost. 🙂
Pitanje za kolegu Techmana.
Da li se brodari kao Atlantska štite od valutnog rizika i na koji način?
Dobrim financijskim direktorom. Kad sam bio u svabiji na kraju godine se radila projekcija priliva i troskova za iducu godinu. Financjer se konzultirao sa bankama koje su nas pratile kako vide valutna kretanja u iducoj godini i donosila se odluka.
… ok momci (a gdje su cure? fale nam ovdje, zar ne?). cijenim svako mišljenje izneseno, iako i cijenim ulogu moderatora 😉
kako već navedoh, postavio sam 484 kom (dakako, ne u bloku) na 1116 kn s rokom/istekom 27/6, s tim vezanom očekivanom dobiti 0,5m kn (što bi bila čista dobit). i onda u kupnju stana ca 40m2 u supetru … na taj način dajem svemu neki smisao, a i cilj koji sam po sebi teži samorealizaciji :))
da u to ne vjerujem prodao bih npr. danas na (očekivanih) ca 895 kn (i otišao sa solidnom dobiti) …
ne smetnite s uma da burza nije matematika, već prvenstveno psihologija. da je egzaktna znanost onda nebi kao takva evaluirala u ovo što jest. u tom kontekstu možemo promatrati "fenomen" atpl dionice, jer na neki način to i jeste.
unatoč optimizmu ne pada mi na kraj pameti ući sa 100%. imam solidna sredstva uložena, ali samo 1/3 direktno u dionicama (pored ove još samo u podr). čuvam živce i zdravlje ulaganjem pretežno u oif (koji imaju naglasak na us tržište). svjedočimo nečemu što se dešava rijetko – globalno tektonsko gibanje tržišta … ništa novo ako kažem da je prilika! postavimo si visoke ali realne/dostupne ciljeve (target).
zimus u tv emisiji posvećenoj burzama ivkošić naziva sve burze i one upletene oko nih lopovima. jer, kako nešto može ujutro vrijediti 5 eur, u podne 3, a popodne 7? pa čovo je u pravu na neki način, ali što je tu je … barem je zanimljivo ako ništa drugo, a kontrolirana kločina adrenalina nikad ne fali …
ne smetnite s uma da burza nije matematika, već prvenstveno psihologija. da je egzaktna znanost onda nebi kao takva evaluirala u ovo što jest. u tom kontekstu možemo promatrati
Kolega jedno pitanje vezano za gornji citat. Sta je po vasem TA i vjerujete li u nju? Sta je fundamentalna analiza i vjerujete li u nju?
Zahvaljujem unaprid.
Cape po
BAO SHAN
Ship Name BAO SHAN
DWT 175009
Built 2006-09
Flag PAN
Draft 17,78
175,009 BLT 06 SINES/CHINA 20-22/5.2009 USD 50,000 DAILY VIA BRAZIL NOBLECHART
50000 po danu a prije 5 mjeseci bilo je 13 tisuća po danu……
Iako ATPL nema cape-ove ovaj podatak znači opravak vozarina u globalu…..
… lirizam na ovim stranicama kao da neki ne vole, ili smatraju neprimjerenim … a ja mislim da ga baš nedostaje.
by the way – jedan psiholog-pisac (planetarno poznat) nedavno reče otprilike ovo: … da bi dobitonosno ulagao na burzama na osnovu ta trebao bi ih (tehnički) pratiti cca 500 god … s druge strane napravio je pokus i prosječnim osobama s tek elementarnim poznavanjem burzi predočio listu s osnovnim burzovnim info i zamolio da odaberu dionice/strategiju ulaganja za naredni period. gle čuda (da li?) – rezultat je bio većinski pozitivan … dakako radi se o polju nesvjesnog koje kao da ima prednost pred raciom.
ž. m. slavinski spominje slučaj jednog ulagača kojeg je uhitio fbi jer je ulazio/izlazi 100-tinjak puta, uvijek s + rezultatom. dakako, sumnjalo se na baratanje/dostupnost povjerljivih info. na kraju se ispostavilo da imaju posla sa subjektom za kojeg nigdje ne postoji niti najmanji trag o identiteu, a subjektova priča se na kraju svela na to da je došao iz bliske budućnosti vremenskim strojem …
ovo tek toliko da omekšamo sivu/tehničku atmosferu …
zahvaljujem brojnima na pozivima za druženje. posebno kokolini … nadam se da ne griješim 😉
Bilda se bid. Ima puno željnih kupaca.
Top bid
CIJENA KOLIČINA
885,02 430
885,01 113
885,00 246
883,56 30
883,55 500
883,01 50
882,53 20
882,20 50
882,10 38
882,01 20
Slažem se s tobom kolega ‘gogo33’, BDI je održava na životu. BDI je rastao 11 dana za redom, cca. 29 % šta je jako puno i dosta je dug period rasta.
Mislim da će se s ovim tjednom i ta faza završiti pa kolega kao što kažete, ronjenje nije upitno.
Ja sam laik ovdje,ali mi se čini da ti silni izvještaji o poslovanju nemaju previše utjecaja na cijenu dionice. Evo vam primjer 4.11.2008. prodao sam 106 dionica ht-a i kupio 27 dionica atpl za taj novac.
Prodao sam ht po 230 kn,a da nisam to bi mi na jučer vrijedio 215*106+106*30 kn (dividente) oko 26000 kn.a atpl sam prodao prekjučer po 906*27+27*50 (dividente) je oko 25800.
U tih 6 mjeseci HT je radio odlično a atpl najgore u povijesti.pa neka mi sad netko objasni tko tu uopće gleda poslovanje poduzeća?!
Jedan od odgovora leži u odnosu snaga – ATPL – na kupnji 4879 , na prodaji 8668 , a HT 15591 naprama 395563.
Ja da sam moderator odavno bih te proterao jer se ponašaš kao Zlovenac, niti razumiješ niti želiš da shvatiš, nego i dalje lijevaš svoje navijanje na pad…..