ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ali stvarno ovi rezultati JDPL, u ove vrime…….nemam riči…A tko je ono govorija da su kontejneraši
pred bankrotom..

jao šta ti trkeljaš lopino…

kakve majke ti mile NAV taj tvoj ima veze s ičim pa neće sutra likvidirat imovinu i isplaćivat dioničarima ostatke…

zar je tako teško shvatiti da je kor biznis atpl najamnina pokretnina i nekretnina s ciljem ostvarivanja dobiti, a ne njihova kupoprodaja!? [smiley]

a taj tvoj NAV kako je trenutno drastično izgubio na toj imaginarnoj vrijednosti na koju se pozivaš, tako će se i povećati – baš kao što dionice rastu i padaju!

p.s. tužno je da nakon toliko vremena ovo što čitam po forumima je jednostavno u najmanju ruku tragikomično [bye]

Odavno pišem protiv ATPL jer je precijenjena.Najskuplja od svih brodara i sada je to nažalost vidljivo.
Jedini gubitaš dva kvartala za redom i to gotovo po 50 mil kuna u svakom.Pa nije se to dogodilo radi
toga što sam ja pisao protiv i ne trkeljam nego iznosim objektivnu istinu.Svatko tko se malo potrudi
to moiže lako utvrditi.To nije velika pamet već samo minimalna znanje iz matematike.
Jednostavno preskupa pored ostalih brodara.Vrijeme sve stavi na svoje mjesto.A poslovni rezultati
pokazuju pravu sliku firme,kao i njenu budućnost.

točno!

i živi bili i vidjeli je, a ti preskoči kupnju i uloži u nešto drugo!

sretno! [wink]

Kolega je pobrkao NAV i likvidacijsku vrijednost. 🙂

Pitanje za kolegu Techmana.
Da li se brodari kao Atlantska štite od valutnog rizika i na koji način?

Zadnji od sunca zlatni trak vrh Učki je okrunil, dolčići mići gusti mrak škurinun je napunil. Pala je noć na kućice...

Odavno pišem protiv ATPL jer je precijenjena.Najskuplja od svih brodara i sada je to nažalost vidljivo.
Jedini gubitaš dva kvartala za redom i to gotovo po 50 mil kuna u svakom.Pa nije se to dogodilo radi
toga što sam ja pisao protiv i ne trkeljam nego iznosim objektivnu istinu.Svatko tko se malo potrudi
to moiže lako utvrditi.To nije velika pamet već samo minimalna znanje iz matematike.
Jednostavno preskupa pored ostalih brodara.Vrijeme sve stavi na svoje mjesto.A poslovni rezultati
pokazuju pravu sliku firme,kao i njenu budućnost.

…još prije 3 mjeseca na lokalnoj radio postaji je gostovao kapo atpl, i rekao da je situacija veoma teška ali da će sa novcem kojeg imaju jedva-ali da će se izvući-neće biti zarade ali će sa onim što imaju morati pokrivati gubitke…sada se bolje vidi što je zapravo govorio…a tak će biti i do kraja godine…

pametan čovjek vidi zlo i skloni se...

Pustim neko vrijeme i čitam vaše postove i ne mogu da se opet ne osvrnem na neke,koji blage veze sa burzom nemaju a još manje sa ATPL kao firmom i dionicom,koja je jedna od najperspektivnijih.
Vrlo sam blisko vezan sa ATPL i vrlo dobro znam kakva je to firma i što sve posjeduje.Da se razumjemo ovo nije nikakvo drukanje,jer za to nema potrebe,i nitko od nas na forumu nije ni podigao ni oborio dionicu svojim pisanjem.Onaj ko stvarno prati burze u ovo vrijeme lako zaključuje da ono što se događa u svijetu prvenstveno u USA preljeva se i na druga tržišta.Lako dokazivo,pratite stanje evropskih burza i kada se otvore američke lako predvidjeti smjer kretanja.Zar jučerašnji dan to ne pokazuje.Da su stabilizirana vremena jučerašnje FI ATPL za 1Q doveo bi je u negativnu blokadu za 5 miuta,što se dogodilo ništa dapače bila je najlikvidnija dionica jer oni koji su imali priliku ući još po ovim cijenama su dobro iskoristili.Ova pozicija naravno važi za ova vremena,a kada se stanje stabilizira onda će ponovo doći vrijeme kada će svaka dobra ili loša vijest uzrokovat pad ili rast pojedine dionice.Sve su dionice i pored solidnog oporavka u zadnjih mjesec dana podcijenjene,pa se prisjetite i mog posta o Formuli 1 kada su se neki smijali,pa su sada ozbiljni,a neki su razmišljali pa se sad smiju.Slićni su i komentari kada ATPL raste nema vremena za pisanje kada pada postovi su odma tu.Ovo pišem prije otvaranja burze,pogledajte jučerašnje ameri i jutros Aziju pa odredite smjer kretanja.

propela

"…Volio bi da je ATPL sve iznenadila sa velikim dobitkom…"

kakav (veliki) dobitak kad je sve bilo na rubu kolapsa!?
jučer je (vjerovatno) završio ciklus korekcija na us burzama i (vjerovatno) predstoji uzlazni trend. s njim i sve ostale burze. pored globalnog imamo i sektorski uspon (bdi) i realno očekujemo rast … danas tipujem na +3%.
ako se može vjerovati onim datumima vezano za porfelj izvjesnog g. d. šmoka onda je dotični dokupio 20.000 kom (!?) … ja se smrznem i na pomisao na tako nešto, ali ako je to točno onda je +indikator par excellence …

Ja sam laik ovdje,ali mi se čini da ti silni izvještaji o poslovanju nemaju previše utjecaja na cijenu dionice. Evo vam primjer 4.11.2008. prodao sam 106 dionica ht-a i kupio 27 dionica atpl za taj novac.
Prodao sam ht po 230 kn,a da nisam to bi mi na jučer vrijedio 215*106+106*30 kn (dividente) oko 26000 kn.a atpl sam prodao prekjučer po 906*27+27*50 (dividente) je oko 25800.
U tih 6 mjeseci HT je radio odlično a atpl najgore u povijesti.pa neka mi sad netko objasni tko tu uopće gleda poslovanje poduzeća?!

i da ne zaboravimo i pad je dio leta!

FI uopće nije toliko loš.
Ako su posljednja dva kvartala najgore što nam se moglo dogoditi na ovoj dionici, onda se ne bojim za ovu godinu.

Da, ako jesu onda super. Roha misli da nisu…ne mislim na ovu dionicu vec na sve ukupnu krizu koja tujece na sve.

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

jučer je (vjerovatno) završio ciklus korekcija na us burzama i (vjerovatno) predstoji uzlazni trend. s njim i sve ostale burze. pored globalnog imamo i sektorski uspon (bdi) i realno očekujemo rast … danas tipujem na +3%.
ako se može vjerovati onim datumima vezano za porfelj izvjesnog g. d. šmoka onda je dotični dokupio 20.000 kom (!?) … ja se smrznem i na pomisao na tako nešto, ali ako je to točno onda je +indikator par excellence …

Da bilo bi dobro da ATPL naraste 3%,a to bi bila prilika da ostali brodari narastu barem 33% i da se
te neopravdano velike razlike smanje.JDPL na 300,TNPL na 4,000,LPLH na 400,ULPL na 1.000/?/
a ATPL 3% gore tj na cca 900 kn.To bi bilo razumno i logično.

Da bilo bi dobro da ATPL naraste 3%,a to bi bila prilika da ostali brodari narastu barem 33% i da se
te neopravdano velike razlike smanje.JDPL na 300,TNPL na 4,000,LPLH na 400,ULPL na 1.000/?/
a ATPL 3% gore tj na cca 900 kn.To bi bilo razumno i logično.
[/quote]
Nemojte me ispljuvati,ali sljedećeg sam mišljenja(100 % sam u dionicama) rast do barem 2450 je po meni logičan.
Evo zašto tako mislim :
Po meni neke normalne cijene po sistemu vuk sit ovce na broju.
ATPL – 1250
IGH – 5400
KORF – 65
HDEL – 540
JDPL – 280
ADRS – 300
HT – 245 MINIMUM
,… a kada dojdemo do tih razina otkrivam zašto sam tako razmišljao.
Pozdrav [thumbsup]

New Report

Close